[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۱۳
  • دوره جدید

پشتیبانی از امنیت غذایی در دیمزارها، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی - گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com

////اشاره:
هماهنگی با تغییرات اقلیمی در حوزه کشاورزی گام بلندی در راستای پشتیبانی از امنیت غذایی محسوب می‌شود. روش‌های کشت سنتی و غرقابی در دوران معاصر محلی از اعراب ندارد و باید با بهره‌گیری از دانش نوین کشت و زرع به تولید همت گماشت. کشاورزی سنتی دارای قدمت دیرینه ای در استان پهناور فارس است و نتایج آن فرونشست دشت‌ها، خالی شدن روستاها و تهدید امنیت غذایی است. به همین دلیل جهاد کشاورزی فارس به‌موازات حمایت از کشاورزان در فرایندهای کاشت، داشت و برداشت تلاش‌های دوچندانی در زمینه آموزش، فرهنگ‌سازی و به‌روزآوری روش‌های کشاورزی سنتی می‌کند.
امروزه کشاورزان باید بر این نکته آگاه باشند که بخش عمده‌ای از ناترازی‌های حوزه انرژی ریشه در پمپاژهای بی‌رویه دارد و این امر کشور را با شرایط سخت و بحرانی روبه‌رو ساخته است. به همین دلیل پرداختن به کشت و زرع دیم با نگاهی نو می‌تواند مرهمی بر این ماجرا گذارد. در همین راستا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از اجرای طرح جهش تولید در 270هزار هکتار از دیمزارهای فارس خبر داده و مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از تأکید مقام معظم رهبری نسبت به اجرای این طرح اشاره می‌کند.
 امیدواری به 270هزار هکتار کشت دیم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از برنامه‌ریزی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برای سومین سال در این استان خبر داد و گفت: سطح کشت ابلاغ شده به استان فارس برای سال زراعی جاری 270هزار هکتار است.
مجتبی دهقان‌پور در پاسخ به خبرنگار شیرازنوین بیان کرد: بر اساس این برنامه، 17 شهرستان این استان متناسب با ظرفیت‌های اقلیمی خود اقدام به کشت محصولات کشاورزی خواهند کرد. به گفته این مقام مسئول، گندم، جو، دانه‌های روغنی، محصولات علوفه‌ای، گیاهان دارویی و برخی از حبوبات از جمله محصولاتی هستند که اقدام به کشت آن‌ها خواهد شد.
دهقان‌پور با اشاره به اینکه رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها استفاده از آب باران به عنوان یکی از نعمت‌های الهی است، افزود: ما به دنبال این هستیم که با رعایت مسائل فنی و به‌زراعی و اصول کاشت، داشت و برداشت به تولید محصولات کشاورزی در دیمزارها کمک کنیم. او تأکید کرد: حمایت از کشاورزان شرکت‌کننده در این طرح چه از لحاظ مسائل فنی و چه مسائل مالی و اعتباری از دیگر اهدافی است که دنبال می‌شود و در این زمینه ارائه تسهیلات خرید ادوات مخصوص دیم‌کاری با کارمزد 4 درصد از جمله اقداماتی بود که در سال گذشته انجام شد. این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تسهیلات خرید ادوات اراضی دیم، سال گذشته با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) توسط بانک ملی انجام شد که سقف خرید برای هر بهره‌بردار مبلغ 150میلیون تومان و متناسب با نیاز کشاورزان بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزود: امسال به دنبال این هستیم که با توجه به نیاز متقاضیان بتوانیم سطح تسهیلات را بالاتر ببریم؛ درمورد بیمه محصولات کشاورزی نیز به عنوان یک ابزار مدیریت ریسک، برنامه‌ریزی ما به‌صورتی است که کشاورزان دیم‌کار در صورت عدم نزول باران رحمت الهی متحمل کمترین زیان شوند.
 حمایت کشت دیم از معیشت کشاورزان
مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم در این رابطه به خبرنگار شیرازنوین گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها به دو دلیل حائز اهمیت است؛ اول تأیید و تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت و ادامه این طرح و تصمیم مقام عالی وزارت و رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)؛ پس می‌بایست با قدرت ادامه پیدا کند.
سید محسن قائمی افزود: 12میلیون هکتار از زمین‌های کشور قابلیت کشاورزی دارند که از این مقدار 6میلیون هکتار دیم است و باید تدبیری برای بهره‌وری از این ظرفیت اندیشیده می‌شد که خوشبختانه با وجود مسئولان و کارشناسان خبره جهاد کشاورزی این مهم به مرحله اقدام رسید و نتایج بسیار خوبی هم حاصل شد. وی تصریح کرد: در زمان آغاز اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال 1399 وسعتی برابر با 670هزار هکتار از اراضی کشور به این طرح اختصاص یافت که امسال به 6میلیون هکتار رسیده است. این یعنی برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی از تمام ظرفیت اراضی دیم کشور که امیدواریم با نزول رحمت الهی نتیجه زحمات کشاورزان و مسئولان به ثمر بنشیند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطرنشان کرد: این طرح ملی نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی و معیشت کشاورزان دیم‌کار دارد و اجرای آن که از وظایف و دغدغه‌های مهم خانواده بزرگ جهاد کشاورزی است، همکاری و همدلی تمامی مسئولان و کشاورزان عزیز ایران اسلامی را می‌طلبد.
  اشتغال‌زایی در پرتو دیمزارها
در همین رابطه مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور برای پنجمین سال متوالی خبر می‌دهد.
فرامک عزیزکریمی افزود: با اجرای این طرح در بیش از ۲۲هزار روستای ۲۵ استان کشور، زمینه مشارکت ۵۱۰هزار کشاورز فراهم می‌شود.
عزیزکریمی به بیان مزایای اجرای این طرح پرداخت و گفت: تأمین امنیت غذایی، حمایت از کشاورزان دیم‌کار، افزایش بهره‌وری، کاهش بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی و استفاده از آب سبز ازجمله این موارد است‌.
این مقام مسئول، آموزش و ترویج با هدف نفوذ دانش در مزارع را از مهم‌ترین اقدامات حمایتی در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها عنوان کرد و گفت: کمک‌های فنی و اعتباری ازجمله خرید ادوات کشاورزی که به طور خاص برای دیم‌زارها طراحی شده‌اند و با بهره ۴ درصد در اختیار کشاورزان قرار گرفته، از مواردی است که باعث ترغیب کشاورزان به همکاری در اجرای طرح می‌شود. مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بیمه محصولات کشاورزی با هدف کاهش ریسک محیطی کشت در دیمزارها از دیگر اقدامات حمایتی این طرح است.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی