[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

فرماندار گراش: مرمت اضطراری سه بنای تاریخی ۱۰میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد، روزنامه شیراز نوین

فرماندار گراش گفت: مرمت و مدیریت نگهداری سه بنای تاریخی و آثار ثبت ملی که با تهدید تخریب مواجه شده‌اند، نیازمند تخصیص اعتبار اضطراری به میزان ۱۰میلیارد تومان است.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری گراش، محمود طاهرزاده در جلسه مشترک با علی دارابی قائم‌‌مقام وزیر و معاون میراث‌‌فرهنگی وزارت میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و علاءالدین بروجردی نماینده مردم شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم اهتمام بایسته به میراث‌فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع‌دستی در شهرستان گراش، اظهار داشت: آثار و بناهای تاریخی گراش که از نیاکان و خیراندیشان به یادگار مانده است، به‌تدریج در طول تاریخ دچار آسیب‌هایی شده‌اند و به دلیل کمبود اعتبارات برای مرمت و نگهداری در حال تخریب هستند.
وی از اختصاص ۸۰۰میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات شهرستانی در سال جاری به حوزه میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گراش خبر داد و افزود: به منظور حفظ و مرمت آثار تاریخی گراش و رونق گردشگری در سطح شهرستان به اختصاص و جذب اعتبارات ملی نیاز داریم و بودجه‌های قطره‌چکانی در سطح شهرستان نیاز مبرم مرمت بناهای تاریخی ما را رفع نمی‌کند. 
محمود طاهرزاده با اشاره به فرونشست زمین بر اثر خشک‌سالی و تخریب بناهای تاریخی در گراش، اضافه کرد: سه آثار تاریخی ثبت ملی خانه شهیدان عظیمی، برکه حاج اسدالله و حمام دهباشی بناهایی هستند که نیاز فوری به بازآفرینی دقیق تاریخی دارند.
فرماندار گراش استقرار اداره میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را از دیگر خواسته‌های مهم مردم و مسئولان این شهرستان عنوان کرد و افزود: این شهرستان از قدمت تاریخی برخوردار است و برای پیگیری امور مربوط به این حوزه می‌طلبد که نمایندگی میراث‌فرهنگی این شهرستان ارتقا یابد و به اداره تبدیل شود. وی با اشاره به مشارکت خیران و ساخت موزه در گراش جذب سرمایه‌گذار در حوزه گردشگری را مستلزم حمایت‌های مسئولان استانی دانست و تأکید کرد: ما تلاش می‌کنیم زیرساخت‌ها را برای حضور سرمایه‌گذار‌های داخلی فراهم کنیم و این امر در سایه تسهیلات و حمایت‌های مسئولان بالادستی محقق خواهد شد. فرماندار گراش همچنین خواستار تخصیص اعتبارات پژوهشی به اداره میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این شهرستان شد. علاءالدین بروجردی نماینده مردم شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در حوزه میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جنوب استان فارس دغدغه داریم، گفت: تقویت زیرساخت‌های گردشگری با توجه به ظرفیت‌های تاریخی، آثار و ابنیه‌ها در شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم ضروری است و باید با جدیت دنبال شود و قطعاً زمینه اشتغال و رونق اقتصادی نیز در این مناطق فراهم می‌شود. 
وی با اشاره به رایزنی‌های خود با وزیر میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در خصوص جذب بودجه و قول مساعدت مسئولان این وزارتخانه گفت: شهرستان‌های جنوب استان فارس قدمت بالایی دارند و هریک منطقه تاریخی هستند که باید به‌طور ویژه مدنظر قرار بگیرند. بروجردی افزود: با توجه به ظرفیت‌هایی که حوزه انتخابیه دارد، باید تخصیص اعتبارات با نگاه ملی دنبال شود و امیدواریم با مساعدت وزارتخانه و پیگیری‌های مسئولان استانی و شهرستانی اعتبارات ویژه‌ای برای مرمت آثار و ابنیه‌های تاریخی شهرستان‌ها اختصاص داده شود.
همچنین قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌‌فرهنگی وزارت میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: برای بخش‌های گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی شهرستان‌های جنوبی استان فارس برنامه‌های ویژه‌ای داریم و یکی از اهدافمان این است که با حمایت‌های مالی و پشتیبانی‌های لازم، این مناطق در حوزه میراث ملموس و ناملموس به جایگاه اصلی خود برسند.
علی دارابی افزود: شهرهای جنوبی استان فارس از جمله گراش، مناطقی هستند که در هر سه حوزه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی جایگاه مهمی دارند. وی گفت: در ایران بیش از یک‌میلیون اثر میراثی شناسایی شده که از این تعداد ۴۰هزار به ثبت ملی رسیده و برای نگهداری از آن‌ها به اعتبار و بودجه بسیار زیادی نیاز داریم که در این خصوص برای حفظ، مرمت و نگهداری پایگاه‌های میراثی بیش از ۲هزار میلیارد تومان اعتبار درخواست کرده‌ایم.
قائم‌‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نسبت به تخصیص بخشی از اعتبارات موردنیاز به پروژه‌های مطرح‌شده در گراش قول مساعدت داد و بر ضرورت توسعه بخش میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در شهرستان تأکید کرد.
سید عفیف‌الدین زندوی رئیس اداره میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گراش، مرمت پروژه‌ها و ابنیه شامل خانه شهیدان عظیمی، برکه حاج اسدالله و حمام دهباشی را سه پروژه اولویت‌دار شهرستان عنوان کرد و افزود: تخصیص اعتبارات به نحوی است که پروژه تاریخی باید دارای ثبت ملی و متعلق به وزارتخانه میراث باشد که در این راستا سه پروژه اولویت‌دار شهرستان برای تخصیص اعتبارات مرمت و نگهداری مطرح شد. وی با بیان اینکه در حوزه میراث ناملموس به تازگی ۵ اثر به ثبت رسیده است، افزود: در شهرستان گراش ۱۲۰ اثر تاریخی و فرهنگی شناسایی شده که از این تعداد ۲۲ اثر به ثبت ملی رسیده است و بیش از ۷۰ اثر دارای ارزش ثبت می‌باشد. 
زندوی تصریح کرد: در حوزه صنایع‌دستی قریب ۴۰۰ کارت صنعتگری صادر شده و ۱۱ کارگاه صنایع‌دستی نیز فعالیت می‌کنند. همچنین در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری ۵ دفتر خدمات گردشگری، ۲ اقامتگاه و ۶ موافقت اصولی جهت سفره‌خانه و یک موزه ملی و ۲ موزه شخصی و یک انجمن مردم‌نهاد فعال داریم.
در پایان این نشست با بررسی چالش‌های پیش رو و ضرورت تسریع در تخصیص اعتبارات موردنیاز تصمیماتی گرفته شد. همچنین تفاهم‌نامه‌ای به امضای قائم‌مقام وزیر، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و مدیرکل جهت تأمین اعتبارات موردنیاز رسید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی