[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۹
  • دوره جدید

«به‌وقت ۳۱۵» روی میز نقد، روزنامه شیراز نوین

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، فصل اول برنامه تخصصی میز نقد به بررسی کارنامه ادبی نویسندگان زن استان فارس پرداخته است و در جریان آن؛ نقد ششم نیز به بررسی کتاب به‌وقت 315 روایتی از زندگی شهید محمد اسلامی اختصاص داشت که با حضور پدر شهید برگزار شد. میهمان این برنامه رقیه بابایی نویسنده کتاب بود که نقد و اجرا بر عهده سندی مؤمنی قرار گرفت و در سالن گفت‌وگوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، میزبان علاقه‌مندان به‌گونه رایگان شد.
میز نقد ششم به بررسی کتاب به‌وقت ۳۱۵ پرداخت. این کتاب روایت زندگی شهید محمد اسلامی است که به قلم رقیه بابایی به رشته تحریر در آمده است. به‌وقت ۳۱۵ نوزده بخش مختصر دارد. روایتی مختصر و مفید از به دنیا آمدن محمد اسلامی، آشنایی با پدر و مادر، دلبستگی‌های شخصیت اصلی، ازدواج و شهادتش. علاوه بر این نوزده بخش، چهاربخش کوتاه نیز به راوی اختصاص دارد.
منتقد عنوان کرد که روایت در سه بخش قابل بررسی است: بخش اول: انتخاب راوی؛ امکانات و محدویت‌های آن. بخش دوم: تصویر زندگی و دلبستگی‌های شهید. بخش سوم: اختتامیۀ روایت؛ غافلگیری و مطالبۀ بیشتر مخاطب برای دانستن.
سندی مؤمنی در ادامه به امکانات و محدودیت‌های انتخاب راوی از سه منظر اشاره کرد و گفت: تفاوت و تمایز راوی در همان جملات ابتدایی مشهود است. از طرفی تأیید و حمایتگری راوی نسبت به شخصیت باعث‌شده شخصیت بدون هیچ چالشی به خواننده معرفی شود.
راوی فرشته‌ای است به نام رقیب
وی توضیح داد: راوی از طرفی صمیمیت من راوی را دارد از طرفی فاصلۀ دوم ‌شخص، تسلط راوی سوم شخص و همه‌چیزدانی راوی دانای کل را، اما هیچ‌کدام از این راوی‌ها هم نیست چرا که راوی، ساحتی غیرمادی دارد. راوی فرشته‌ای است به نام رقیب که در شانه راست هر انسانی وجود دارد و مسئول ثبت و ضبط اعمال خوب آدمی است.
منتقد در ادامه عنوان کرد: لحن راوی به جهت موقعیتی که دارد در ابتدای تمام فصول لحنی موعظه‌گر دارد و این موضوع روایت متن را از ادبیات دور می‌کند. منتقد در بخش دوم صحبت‌هایش به ویژگی‌های شخصیتی شهید محمد اسلامی، محیط مذهبی و شیوه تربیتی او، دلبستگی‌اش به حضرت رقیه و سپاه اشاره کرد و افزود: نقطه‌قوت اثر توصیف ویژگی‌های شهید محمد اسلامی است.
در بخش سوم نقد به پایان‌بندی اثر و اهمیت جزئیات در رویداد نهایی اشاره شد و در پایان رقیه بابایی نویسندۀ کتاب و پدر شهید توضیحاتی در ارتباط با کتاب و استقبال خوب مخاطبان از کتاب و موانع موجود برای نگارش روایت سخن گفتند و از این نویسنده ادبیات پایداری با حضور پدر شهید تکریم شد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی