غذاهایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش میدهند، روزنامه شیراز نوین
غذاهایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش میدهند
غذاهای فراوریشده چرب، شور و شیرین میتوانند با تحریک التهاب مزمن در روده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد افزایش دهند. به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که در یک مطالعه جدید، تومورهای روده بزرگ گرفته شده از افراد با رژیم غذایی ضعیف دارای سطوح بالاتری از مواد بیوشیمیایی پیشالتهابی و همچنین سطوح پایینتری از موادی بودند که التهاب را کاهش میدهند و باعث بهبودی میشوند. دکتر تیموتی یتمن، پروفسور جراحی از دانشگاه فلوریدا جنوبی، گفت: «به خوبی مشخص شده است بیمارانی که رژیم غذایی ناسالم دارند، التهاب در بدنشان افزایش یافته است.» یتمن در بیانیه دانشگاه افزود: «ما اکنون این التهاب را در خود تومورهای روده بزرگ میبینیم و سرطان مانند یک زخم مزمن است که خوب نمیشود. اگر بدن با غذاهای
فوقفراوری شده تغذیه شود، توانایی آن برای التیام زخم به دلیل التهاب و سرکوب سیستم ایمنی کاهش مییابد که در نهایت به سرطان اجازه پیشرفت میدهد.» غذاهای فوقفراوری شده غذاهایی هستند که با استفاده از روشهای صنعتی مملو از چربی، نشاسته، قند، نمک و روغنهای هیدروژنه ناسالم تولید شدهاند. این افزودنیها به ماندگاری محصولات بیشتر کمک میکنند. به گفته محققان، نمونههایی از غذاهای فوقفراوری شده شامل فست فود، بستنی، گوشت اغذیهفروشی، هات داگ، چیپس، غلات صبحانه، نوشیدنیهای گازدار، و سوپهای
بستهبندی شده است. طبق گفته کلینیک کلیولند، غذاهای فوقفراوری شده با افزایش خطر بیماری قلبی، چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است. برای این مطالعه، محققان ۱۶۲ نمونه سرطان روده بزرگ گرفته شده از بیماران تحتدرمان در بیمارستان عمومی تامپا در فلوریدا را تجزیهوتحلیل کردند. نتایج نشان داد که رژیم غذایی میتواند بر سطوح مواد شیمیایی بدن تأثیر بگذارد که با سرطان روده بزرگ مقابله میکنند یا آن را گسترش میدهند. بهعنوان مثال، به گفته محققان، غذاهای فراورینشده سالم مانند خرچنگ، ماهی قزلآلا، اسفناج، کلمبروکسل و تکههای بدون چربی گوشت با افزایش سطوح مواد شیمیایی که التهاب را سرکوب میکنند، مرتبط هستند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین