همگرایی فرازهای تمدنی با ارزشهای الهی، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- شیرازنوین
استاندار فارس از نگاه ویژه دولت نسبت به توسعه زیرساختها و حل چالشهای استان خبر داد و خواستار تلاش حداکثری به منظور نشاطافزایی جامعه شد. حسینعلی امیری در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت حماسه نهم دیماه ملت ولایتمدار ایران، گفت: توفیقات مدیران در حوزههای مختلف را به صورت توصیفی نمیپذیریم و معیار ارزیابی مدیران شاخصها هستند و باید بر اساس شاخصها امورات را منعکس کنند.
مرهم تدبیر بر بحران مسکن
وی پیرامون یکی از مشکلات اساسی که قشر عمدهای از جامعه با آن روبهرو هستند، بیان کرد: گرانی مسکن یک واقعیت عینی و قابلانکار است و هر دولتی که بر سر کار آمد، موضوع مسکن را در دستور کار قرار داده است. او خاطرنشان کرد: در بحث مسکن، گرانی و تحریمهای ظالمانه، جلوههای جنگ ترکیبی را نمیتوان نادیده گرفت و سیاست مدیریت جدید فارس هم حمایت از طرحهای مختلف مسکن است. نماینده عالی دولت در استان فارس در ادامه سخنان خود به هزینههای بالای تفریح در استان فارس اشاره کرد و افزود: نشاطافزایی نیاز جدی جامعه است و این در حالی است که هزینههای بالای تفریح باعث گلایههایی شده است. در نظر داشته باشیم کسی که شاد نباشد نمیتواند عبادت و کار کند و بر همین اساس موضوع نشاط عمومی در دستور کار استان فارس قرار گرفته است.
رسالت مسئولان نشاطآفرینی است
نماینده عالی دولت در فارس با تأکید بر فعالیتهای حوزه نشاطآفرینی افزود: بخش قابلتوجهی از مردم به خاطر اینکه فرصت لازم برای ابراز نشاط پیدا نکردند، گلهمند هستند؛ لذا نشاط موضوع مهمی است و نشاط، شادی و تفریح در دستور کار جدی مدیریت استان قرار دارد. امیری یکی از مطالبات مقام معظم رهبری(مدظله) را موضوع گردشگری در استان فارس دانست و بیان کرد: زیرساختهای لازم جهت گردشگری متناسب با همه سلیقهها وجود دارد. ارزانترین و دستیافتهترین بخش توسعه فارس، بخش گردشگری است؛ اما متأسفانه به آن توجه نشده است. زمانی فارس در موضوع توریسم درمانی مقام اول را داشته، اما متأسفانه این جذب کاهش داشته است و البته موضوعات مختلف و شرایط منطقه در این کاهش آمار بیتأثیر نیست؛ برای این موضوع باید در سطح ملی چاره اندیشید. تاکنون سند قابلاجرا و دارای قابلیت اندازهگیری در حوزه گردشگری نداشتیم؛ اما سند توسعه گردشگری در حال تدوین است که به محض آماده شدن، آن را برای عموم منتشر خواهیم کرد.
او با اشاره به وجهه مهاجرپذیری فارس یادآور شد: در شهر شیراز با وجود اینکه که از عنوان قطب پزشکی کشور بهره میبریم، اما هنوز با مشکلاتی در این حوزه روبهرو هستیم و نیاز است زیرساختها در این بخش توسعه یابد. رضایتمندی جمعیت استان که از اطراف میآیند و خدمات میگیرند ضرورت دارد.
گردشگری جان میگیرد
امیری یادآور شد: زمانی استان فارس در حوزه توریسم درمانی جایگاه ویژهای داشت، اما در حال حاضر آمارها در این حوزه کاهش یافته؛ البته تحولات و اتفاقات اخیر منطقه در این موضوع بیتأثیر نبوده است؛ اما اگر به داد گردشگری درمانی نرسیم، ممکن است میزبانی را در استان از دست بدهیم؛ حتی تدابیر کافی در این زمینه باید در سطح ملی اندیشیده شود.وی گفت: اقلیم فارس منحصربهفرد است و ارزانترین، دستیافتهترین و قابلاجراترین بخش توسعه صنعت گردشگری استان است، اما کار قابلتوجهی در این زمینه انجام نشده است. از این رو برنامه اول استان توسعه گردشگری در ابعاد مختلف است. همچنین رونق گرفتن حوزه توریسم درمانی در دستور کار قرار دارد. او موضوع اتباع بیگانه در فارس را مطرح کرد و گفت: در موضوع اتباع بیگانه نمیتوان بیگدار به آب زد؛ چون تعهدات مختلف امضا شده و این افراد در ایران دارای حقوقی هستند. اما اتباع بیگانه غیرمجاز ساماندهی شده و با احترام از کشور خارج میشوند. استاندار فارس در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه فارس رنگینکمانی متنوع از اقوام است، بیان کرد: لباس، فرهنگ، گویش، آداب و رسوم مختلف از زیباییهای جامعه و خصوصاً فارس است. رنگینکمان متنوع اقوام در این استان زیباست، ولی متأسفانه روی این موضوع کار نشده است.
رسیدگی ویژه به مشکلات صدرا
استاندار فارس در خصوص شهرستان شدن صدرا نیز گفت: برخی معتقدند صدرا باید شهرستان شود، اما شهرستان شدن نیاز به قانون دارد. از نظر من نمیتوان قانوناً برای شهرستان شدن صدرا اقدام کرد. برخی مناطق محدودیتهای قانونی دارند. وی پیرامون طرحی که مبنی بر شهرستان شدن شهر صدرا ارائه شده بود، اظهار کرد: قانون اساسی در این مورد به صورت شفاف تذکر داده است. او جمعیت صدرا را ۲۱۷هزار نفر عنوان کرد و گفت: پیشبینی جمعیت در این شهر در سالهای آینده ۴۰۰ تا ۵۰۰هزار نفر است؛ لذا باید زیرساختها پاسخگوی نیازهای این شهر باشد. امیری ادامه داد: هر شهر برای شهرستان شدن باید شرایط ویژهای داشته باشد. زیرساختهای شهر باید جوابگو و کامل باشد و اگر پیشبینیهای لازم انجام نشود، بعد از اینکه به صورت شهرستان درآمد، مشکلات بیشماری گریبان شهر صدر را خواهد گرفت.
به مرزبندی اعتقاد ندارم
استاندار فارس با بیان اینکه به مرزبندی معتقد نیستم و از اطلاعات و تجربیات مشاوران استانداران قبل نیز استفاده میکنم، گفت: دولت برای تربیت مدیران هزینه میکند؛ لذا نیروهای انسانی تربیتشده ابزار نیستند؛ بلکه سرمایههای ایران اسلامی هستند. وی در بخش دیگری از سخنان خود توسعه دریامحور استان فارس را از سیاستهای کشوری دانست و گفت: روی موضوع توسعه دریامحور تأکید شده، مشاور انتخاب شده و در حال پیگیری است. امیری در ادامه سخنان خود سهامداران پروژهها را مردم دانست و گفت: یکی از الزامات این است که هر پروژه باید شناسنامه داشته باشد تا مدیریت شده و اطلاعات کامل در اختیار مردم قرار بگیرد؛ همچنین برای جلوگیری از وقوع مشکلات باید هر پروژه پیوست حقوقی داشته باشد.نماینده عالی دولت وفاق در استان فارس اظهار کرد: سرمایهگذاری حق مردم است و دولت باید بتواند جامعه را اداره کرده و حقوق مردم را در نظر بگیرد. راه تحقق این امر، استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی است. با فراهم کردن بسترهای حقوقی میتوان از این ظرفیتها استفاده و زیرساختها حقوقی و سیاسی را فراهم کرد.
امیری شفافسازی را یکی از موارد مهم دانست که باید مدنظر قرار بگیرد و به مدیران تأکید کرد که باید آمار و ارقام را به مراجعهکننده ارائه دهند. وی بر اهمیت نگاه تمدنی داشتن در میان مدیران استان تأکید کرد و گفت: معتقدم ارزشهای اسلامی و موضوعات دینی با موضوعات تمدنی و باستانی در تقابل نیستند و مناسبات مختلف ایرانی همواره موردتوجه بوده و است. اگر حاکمیت همراه با حکمت باشد، اینها در تقابل با هم قرار نمیگیرند.
شایستهسالاری در اولویت است
امیری به موضوع استفاده از ظرفیت بانوان در دستگاه دولتی و اجرایی پرداخت و گفت: یکی از موضوعات مهم شایستهسالاری و استفاده از ظرفیت بانوان در دستگاه دولتی است. در همین راستا به گفتمان دولت پزشکیان پایبند هستیم و در پستهای مدیریتی از آنها استفاده خواهیم کرد. او درباره دغدغه رسانهها در خصوص انتقاد از عملکرد برخی مسئولان رسانه گفت: رسانهها باید بر کار مسئولان نظارت کنند. هیچ مدیری حق شکایت از رسانهها را ندارد. اگر شکایتی شده هم باید پس گرفته شود.استاندار فارس گفت: البته موضوعات مربوط به دستگاههای اجرایی هم حیثیت عمومی و هم حیثیت خصوصی را تحتالشعاع قرار میدهد. رسانه در انتقاد باید مراقبت کند تا حقوق افراد حفظ شود؛ چراکه تحتالشعاع قرار دادن حیثیت خصوصی مدیران اشکال ایجاد میکند و اهالی رسانه را دچار مشکل خواهد کرد. همهچیز هم بخش سیاه دارد هم بخش سفید؛ نباید در انتقادها یک بخش را نادیده گرفت. امیری اصحاب رسانه را خطاب قرار داد و گفت: موضوعات مربوط به دستگاه دولتی شامل موضوع حیثیت عمومی و حیثیت خصوصی میشود. رسانهها باید مراقب حیثیت خصوصی افراد باشند، نقدها منصفانه باشد و وارد بحث حیثیت خصوصی افراد نشوند.
رسانهها عدالت را رعایت کنند
او با بیان اینکه رسانه در نقدها با یک مشاور حقوقی مشورت کند، گفت: برخی صاحبنظران معتقدند عدالتی که برای خبرنگاران باید وجود داشته باشد از یک پیشنماز بیشتر است. خبرنگار دارای شأن بالایی است و سرمایه یک خبرنگار عدالت است. اهالی رسانه میتوانند نقد کنند؛ اما باید منصفانه نقد کنند تا به حیثیت شخصی افراد لطمه وارد نشود. به طور کلی در نقدها نباید خدشهای به آبرو و حیثیت کسی وارد شود. مدیران هم نباید حرفی بزنند یا قولی بدهند که نتوانند اجرا کنند.وی امیدآفرینی را وظیفه مسئولان دانست و گفت: همانگونه که امیدآفرینی وظیفه مسئولان است، رسانهها نباید با سیاهنمایی ایجاد ناامیدی کنند و نباید همهچیز را مطلقاً سیاه یا مطلقاً سفید ببینند. استاندار فارس تصریح کرد: رسانه در دنیای امروز نقش امر به معروف و نهی از منکر را دارد که میتواند آموزههای دینی را به شکل مدرن و پیشرفته انجام داده و به سامان برساند. امیری با بیان اینکه رسانه یکی از مهمترین بخشهایی است که میتواند در جهت شفافیت درمورد امر به معروف و نهی از منکر نسبت به مدیران نقش فوقالعاده داشته باشد، گفت: رسانهها در بالابردن بینش مردم تأثیرگذار هستند و میتوانند در جهت انتقال تجارب و هدایت و ارشاد نقش مؤثری داشته باشند. استاندار فارس افزود: نقش فوقالعاده مهم رسانه در طول تاریخ کاملاً مشهود است و میتواند در جهت شکلدهی افکار عمومی، امیدآفرینی و ناامیدی نقش ایفا کنند.
وفاق در راستای گرهگشایی
امیری با اشاره به اینکه خوشبختانه اصحاب رسانه عمدتاً قشر روشنفکر و اندیشمند جامعه هستند و تحلیل آنها میتواند برای مسئولان راهگشا باشد، گفت: در شرایط فعلی همدلی و وفاق همگانی از ضروریات غیرقابلاجتناب است. در واقع وفاق و همدلی انتخاب نیست؛ یک ضرورت غیرقابلاجتناب است و آنچه دشمنان را ناامید میکند، وفاق ملت ایران است. وی با اعتقاد به اینکه مردم سهامداران کشور و سهامداران پروژهها هستند و مدیران وکیل مردم به شمار میروند، افزود: مردم حق دارند ببینند، بپرسند و در جریان روند اجرایی پروژهها قرار بگیرند. استاندار فارس بر اهمیت جذب سرمایهگذار در استان فارس تأکید کرد و گفت: سرمایهگذاری حرف حقی است؛ اگر دولت بتواند با مشکلاتی که در کشور وجود دارد خود را اداره کند، کار بزرگی انجام داده است. جامعه باید اداره شود، حقوق مردم باید موردتوجه قرار بگیرد. بدون شک توسعه کشور متوقف نخواهد شد و یکی از راهکارها برای توسعه سرمایهگذاری است.او در خصوص کندی روند انتخابات مدیران در استان فارس گفت: تحقق وفاق زحمت و هزینه دارد. باید در مسیر وفاق حرکت کنیم. ما بنا نداریم انتخابات را با جریان شخصی و حزبی پیش ببریم و مدیران متخصص، دلسوز و کاربلد را از قطار خدمت پیاده کنیم؛ بلکه معتقدیم این امور باید در فضای دوستی، برادری و آرامش رقم بخورد. در تقابل و تنش خیری وجود ندارد و درصدد هستیم با وفاق، همدلی و همراهی کارها را پیش ببریم؛ اما برخی پستها سیاسی هستند و مردم تغییر دولتها را در تغییر این مناصب میبینند. تغییر و تحول در این بخشها با در نظر گرفتن شاخصها در دستور کار است، اما آنچه در انتخاب مدیران مهم است، اعتقاد به گفتمان پیروز انتخابات یعنی وفاق است.
بهرهگیری از تخصص در انتخاب مدیران
استاندار فارس بر لزوم بهرهگیری از تخصص در انتخاب مدیران تأکید کرد و افزود: به تخصص بسیار اعتقاد دارم و بر این باور هستم که مدیران باید با توجه به تخصصشان در جایگاه خود قرار بگیرند.وی اضافه کرد: یکی از موضوعات که رئیس دولت چهاردهم به آن توجه ویژه دارد، انتصاب بانوان در پستهای مدیریتی است و بدون شک این رویکرد همچنان ادامه خواهد داشت و از بانوان در پستهای مدیریتی استفاده میشود. او در رابطه با آخرین تصمیمات برای تکمیل ورزشگاه پارس گفت: برای رسیدگی به وضعیت ورزشگاه پارس توقع از دستگاههای ورزشی و اداره ورزش بیشتر از اقداماتی است که تاکنون صورت گرفته و در جلسات اخیر مقرر شده مشکلات این ورزشگاه به صورت مکتوب به استانداری ارائه شود تا پیگیریهای لازم در این خصوص انجام شود. استاندار فارس درباره ضرورت در اطلاعرسانی دقیق و بدون دغدغه رسانه در خصوص حوادث گفت: اطلاعرسانی حوادث، ظرافت و دقت میخواهد و نباید موضوعی که در یک بخشی اتفاق میافتد در سطح دیگری پیگیری شود؛ در واقع حوادث باید در سطح مربوطه اطلاعرسانی شوند.
توسعه بر مبنای نظریات کارشناسی
امیری اضافه کرد: پیگیری برای اجرای طرح توسعه حرم شاهچراغ(ع) در دستورکار است. البته این یک موضوع کارشناسی است که بایستی در فرصتی با تیم فنی و اهل فن پیگیری شود. وی در خصوص پروژه انتقال آب دریا به استان فارس گفت: تعهد نمیدهم در دوران مسئولیت من فارس به دریا ملحق شود، اما تلاش میکنم تا آنجا که مقدور است این موضوع را پیگیری کنم. در واقع تلاش میشود مشکلات در بحث پس کرانه که شرایط الحاق را دارد حل شود. استاندار فارس در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت جایگاه رسانه اشاره کرد و گفت: رسانه امروز با توجه به ویژگیهایی که دارد همان نقش امر به معروف و نهی از منکر را ایفا میکند که در آموزههای دینی میتواند به شکل مدرن و پیشرفته انجام شود و به سامان برسد. او با بیان به اینکه رسانه چهار دوره را پشت سر گذاشته، گفت: رسانهها سه دوره گفتاری، نوشتاری، دیداری و نوشتاری را پشت سر گذاشته و از ویژگیهای دوره چهارم فراگیر بودن آن است؛ دورهای که رسانه در آن مرزهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی را درنوردیده، مکان را تسخیر کرده و به خاطر همین ویژگیهایی که دارد در شکلدهی افکار عمومی نقش بسزایی ایفا کرده است. امیری اضافه کرد: علاوه بر دستگاههای رسمی که نقش نظارتی بر عملکرد مسئولان دارند، رسانه نیز مهمترین نقش را در جهت شفافسازی و پاسخگویی، امر به معروف و نهی از منکر نسبت به مسئولان و مدیران ایفا میکند.
رسانهها انصافمدار باشند
استاندار فارس ادامه داد: رسانه نقش مهمی در بالا بردن بینش مردم و جمعآوری حوادث پراکندهای که گاه و بیگاه اتفاق میافتند، دارد و در جهت انتقال تجارب و هدایت و ارشاد از جایگاه ویژهای بهره میبرد؛ البته رسانه میتواند در جهت ناامید کردن مردم و پرده و حجاب گذاشتن بر واقعیات هم نقش قابلتوجهی داشته باشد. گاهی رسانهها به شکلی موضوعات را منتشر میکنند که وقتی شرایط مشخص میشود، متوجه میشویم که آن مسئله کاملاً متفاوت از انعکاس رسانه بوده است. او اهالی رسانه را قشر روشنفکر و اندیشمند جامعه دانست و گفت: خوشبختانه روشنترین بخشهای جامعه قشر خبرنگار و اهالی رسانه هستند. تحلیل رسانه از اوضاع و احوال ملی و بینالمللی میتواند برای مسئولان و تصمیمگیران تصمیمسازی کند. در حقیقت تحلیلهای رسانه میتواند منجر به تصمیمات و پیشبینیهای قابلتوجه شود. امیری اضافه کرد: شرایط منطقه و دیگر کشورهای جهان ایجاب میکند که همدلی، همراهی و وفاق در کشور شکل بگیرد؛ در واقع مهمترین موضوعی که به آن نیاز داریم تمرکز بر بحث وفاق، همدلی و همراهی است. مدیران استانی باید در جریان اخبار منعکسشده در رسانهها باشند و واکنش بهموقع، بجا و مؤثر نشان دهند. مدیران نباید نسبت به اخبار منتشرشده از سوی رسانهها بیاعتنا
باشند.
وفاق یک ضرورت است
استاندار فارس که معتقد است وفاق، همدلی و همراهی یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت غیرقابلاجتناب است، گفت: نقش رسانه نقش مهمی در جهت شکلدهی افکار عمومی و امیدآفرینی است و آنچه دشمنان را ناامید میکند، همین همدلی و وفاق است. بر همین اساس هم شعار دولت چهاردهم با توجه به ضرورت امروز وفاق نامگذاری شده است. او در ادامه گفت: مهمترین مؤلفه امنیت ملی، رضایت مردم و همکاری مردم با حاکمیت، همدلی، اتحاد و وفاق است؛ امروز باید وفاق را تقویت و امید ایجاد کنیم. بدون شک نقش رسانه در این زمینه نقشی مهم، اساسی و حیاتی است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین