پودر گوجهفرنگی یک طعمدهنده و رنگدهنده عالی و خوشمزه برای برخی غذاها، سوپ، سالاد، سس و تنقلات است که عطر و بوی بسیار خوبی دارد و خیلی کاربردی است. برای آشنایی با روش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پودر گوجهفرنگی در ادامه با ما همراه
باشید.
مواد لازم
گوجهفرنگی: ۱ کیلوگرم یا بیشتر
نمک: ۱ قاشق
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا به مقدار کافی گوجهفرنگی گوشتی و قرمز را تهیه کنید و خوب بشورید و بگذارید تا آب اضافی آنها کاملاً خشک شود. میتوانید از یک پارچه تمیز برای خشک کردن گوجهها استفاده کنید.
مرحله دوم
با استفاده از یک چاقوی تیز، گوجهها را برشهای حلقهای و نازک بزنید و در سینی با کمی فاصله کنار هم بچینید. گوجهها را روی هم قرار ندهید؛ چون امکان دارد کپک بزنند یا دیرتر خشک شوند.
مرحله سوم
اگر میخواهید پودر گوجه کمی نمکدار شود، به مقدار کم روی گوجههای برش داده شده نمک بریزید و سپس سینی را در آفتاب قرار دهید. سینی گوجهها را در فر هم میتوانید بگذارید.
مرحله چهارم
اگر سینی گوجه را در فر قرار بدهید باید فر را روی حرارت کم تنظیم کنید یا فقط گریل کافیست و در ضمن مدام گوجهها را زیر و رو کنید تا نسوزند و طعمشان نامطبوع نشود.
مرحله پنجم
در صورتی که سینی گوجه را در آفتاب قرار دادید، برای اینکه گرد و خاک روی گوجهها ننشیند میتوانید یک پارچه تمیز و نازک را بدون اینکه به گوجهها بچسبد، روی سینی بکشید.
مرحله ششم
۲ تا ۳ ساعت بعد از اینکه سینی را در آفتاب قرار دادید، برشهای گوجهها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف آفتاب بخورند و خشک شوند. روز اول این کار را چندبار انجام دهید.
مرحله هفتم
بعد از ۲ روز گوجهها خشک میشوند. اگر هنوز مقدار کمی مرطوب هستند، بگذارید یک روز دیگر هم در آفتاب بمانند. بعد از خشک شدن کامل، برشهای گوجه را از سینی جمع کنید.
مرحله هشتم
حالا برشهای گوجهفرنگی را در آسیاب یا میکسر کاملاً پودر کنید و در یک ظرف شیشهای تمیز و دربسته قرار دهید و برای مدت طولانی نگهداری کنید.
مرحله نهم
حالا میتوانید از پودر گوجهفرنگی برای طعم دادن به غذا یا درست کردن تنقلاتی مثل پفیلا یا زمانی که گوجه در دسترس نیست، استفاده کنید و از عطر و طعم خوشمزه آن لذت ببرید.