[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

نان کامل نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، روزنامه شیراز نوین

 گزارش و عکس از میثم محجوبی- شیرازنوین

در نخستین کنگره ملی نان کامل، بر لزوم فرهنگ‌سازی برای استفاده روزافزون از نان کامل و فرآورده‌های سلامت‌محور غلات، تأکید شد. به گزارش شیرازنوین، در کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات که صبح دیروز چهارشنبه 12 دی‌ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شد، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور آموزش را بنیانی برای ارتقای فرهنگ عمومی جامعه دانست و گفت: در ارتقای سلامت جامعه، لازم است ریشه‌های خطر و تهدید سلامت، شناسایی و معرفی شود.
«حسن امامی رضوی» با بیان اینکه آگاهی و فرهنگ‌سازی موجب تقدم یافتن پیشگیری بر درمان می‌شود، اظهار کرد: از جمله دغدغه‌های مردم در حوزه سلامت، تأمین دارو و درمان است که با تمرکز بر پیشگیری، شاهد کاهش این چالش‌ها خواهیم بود.
دکتر امامی رضوی کاهش مصرف شکر، نمک و چربی و همچنین فست‌فودها را از جمله اقدامات ریشه‌ای در حوزه سلامت عنوان کرد که باید در برنامه‌ریزی‌های این حوزه موردتوجه قرار گرفته و نسبت به آن آگاهی لازم ایجاد شود. او همچنین توجه به اهمیت مصرف نان و حبوبات در برنامه غذایی را از جمله مسائل موردتأکید در اسناد بین‌المللی و سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد و گفت: در فرهنگ ایرانی و در برنامه غذایی ایرانیان، مصرف نان از میزان بالایی برخوردار است و بر همین اساس، توجه به سلامت آن اهمیت ویژه‌ای دارد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با اشاره به تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف و به ریاست رئیس‌جمهور، از جمله محورهای موردبررسی در این شورا را سلامت نان مصرفی مردم برشمرد.
به گفته این مقام مسئول، برنامه بهبود کیفیت نان و آرد، در سال 1401، در سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذا و تغذیه نیز به تصویب رسیده است.
 لزوم توسعه مراکز عرضه نان کامل
او دستیابی به اهداف مرتبط با سلامت نان را نیازمند تعامل و مشارکت دوسویه مردم و دستگاه‌های متولی دانست و گفت: در مبحث سلامت نان، باید به نحوی در جامعه مطالبه‌گری ایجاد شود که شاهد توسعه راه‌اندازی کارخانه‌ها و مراکز عرضه نان سالم و کامل باشیم.
دکتر امامی رضوی از فعالیت 77 کارخانه تولید آرد کامل در کشور خبر داد و افزود: ثمربخشی اهداف این‌گونه رویدادهای علمی، نیازمند آگاهی و ایجاد تقاضا در سطح جامعه است و مردم باید از اهمیت نان کامل و نقش آن در سلامت آگاهی یابند که در این زمینه باید به موضوعاتی نظیر قیمت مناسب و کیفیت مطلوب نیز توجه شود.
مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور اضافه کرد: ذائقه مردم به‌یکباره تغییر نمی‌کند و در این زمینه لازم است به‌تدریج، برنامه‌ریزی شده و گام برداشت.
 تأثیر نان کامل در پیشگیری از بیماری‌ها
همچنین مشاور عالی رئیس دانشگاه نیز در آیین آغازین این کنگره ملی، با بیان اینکه نان در فرهنگ ایرانی از دیرباز مقدس بوده و در آیین‌های مختلف از جمله سفره نوروز، همیشه وجود داشته و این تقدس بسیار ارزشمند است، گفت: همه باید تلاش کنیم تا نان با شیوه درست و کامل تهیه و به مردم عرضه شود. دکتر کوروش عزیزی مصرف نان کامل را در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها مؤثر دانست و اضافه کرد: موضوع پیشگیری با توجه به هزینه‌های بالای درمان، باید موردتوجه قرار گیرد؛ زیرا با پیشگیری می‌توانیم با هزینه‌های بسیار کمتر، زندگی سالمی داشته باشیم.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در زمینه تولید و تهیه آرد و نان سالم و کامل باید از مزرعه تا سفره اصول علمی را رعایت کنیم تا بسیاری از مشکلات حل شود.
 نیاز به فرهنگ‌سازی برای استفاده مردم از نان کامل
دبیر کنگره نیز در گفت‌وگو با خبرنگار شیرازنوین، در خصوص اهمیت استفاده مردم از نان کامل اظهار کرد: اگر نان مصرفی مردم نان کامل باشد که دربرگیرنده مواد مغذی و ویتامین‌های گروه ب است، علاوه بر اینکه احساس سیری در شخص ایجاد می‌کند، از شیوع برخی بیماری‌های غیرواگیر نیز جلوگیری می‌کند.
عبدالحمید مصلی‌نژاد افزود: به همین علت و به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، استانداری فارس، شهرداری، انجمن صنفی کارخانجات آرد و انجمن صنفی نانوایان شیراز، این کنگره برای بحث و تبادل نظر و فرهنگ‌سازی استفاده بیشتر از نان کامل برگزار شد.
معاون دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: همچنین برای اینکه مردم هم بتوانند در حاشیه کنگره حضور داشته باشند، غرفه‌هایی برای معرفی و عرضه نان کامل پیش‌بینی شد که در آن‌ها نان کامل به صورت سنتی و صنعتی، کلوچه‌های بدون گلوتن و نان‌های مخصوص بیماران سلیاک (بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی است که با خوردن گلوتن -پروتئین موجود در گندم و جو- ایجاد می‌شود و علائم آن شامل درد شکمی، نفخ، اسهال و خستگی است) عرضه می‌شود.
وی با بیان اینکه این رویداد علمی با حضور متخصصان تغذیه، صنایع غذایی و کارخانجات از سراسر کشور طی 2 روز در شهر تاریخی شیراز برگزار می‌شود، گفت: امیدواریم بتوانیم مشکلاتی را که در زمینه تولید نان کامل در سطح استان داریم، با حضور مسئولان کشوری و متخصص این امر برطرف کنیم.
مصلی‌نژاد گفت: این اولین کنگره ملی نان کامل است که به صورت کشوری برگزار می‌شود و در این راه باید از استانداری فارس و ریاست دانشگاه علوم پزشکی تشکر کنیم. وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم دومین کنگره را در سال آینده برگزار کنیم؛ چون ما به دنبال ترویج فرهنگ مصرف نان کامل هستیم. هرچقدر مردم از این نان بیشتر استفاده کنند، شیوع بیماری‌های غیرواگیر مثل دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش پیدا خواهد کرد.
 توسعه محصولات آرد کامل
عضو هیئت‌مدیره نانوایان شیراز نیز که به عنوان یکی از اعضای مجموعه نان امیریه در حاشیه این کنگره دارای غرفه عرضه محصولات مرتبط بود، به خبرنگار شیرازنوین گفت: مجموعه ما تولیدکننده انواع نان کامل، مسطح، حجیم و نیمه‌حجیم است که نان‌های مسطح را در چند مدل عرضه می‌کند. حسن حسینی افزود: در شروع به کار این مجموعه، بنیان کار ما روی تولید فرآورده‌ها با آرد کامل بود که بعد از تولید نان، به سراغ تولید فرآورده‌های شیرینی رفتیم و در این زمینه کیک‌هایی با آرد کامل و ترکیبات شیره خرما و مغزی‌جات تولید می‌کنیم. 
وی با بیان اینکه این مجموعه تصمیم دارد در زمینه تولید محصولات سلامت‌محور گام‌های مؤثرتری بردارد، گفت: علاوه بر محصولاتی که با آرد کامل تولید می‌شوند، تولیداتی هم با آرد معمولی داریم، اما داریم به سمتی می‌رویم که محصولات آرد کامل را توسعه دهیم.
حسینی ادامه داد: مجموعه ما در سال 1402 شروع به کار کرده است و در حال حاضر 25 نفر به صورت مستقیم در آن مشغول به کار هستند.
وی در پاسخ به این سؤال که نان مجتمع امیریه با سایر محصولات مشابه در شیراز چه تفاوتی دارد، گفت: همکارانی هستند که نان با آرد کامل تولید می‌کنند؛ اما مجموعه ما در تولید کیک با آرد کامل هم تنوع بالایی دارد و به عنوان مثال ما علاوه بر نان مسطح و حجیم، نان تیری را هم با آرد کامل تولید می‌کنیم.
به گزارش شیرازنوین، کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات که صبح دیروز چهارشنبه 12 دی‌ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حضور مسئولان، دست‌اندرکاران و علاقه‌مندان این حوزه آغاز شد، امروز پنجشنبه نیز در مجتمع ولایت ادامه دارد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی