تأکید بر اهمیت مصرف نان کامل در سبد غذایی خانوادهها، روزنامه شیراز نوین
میثم محجوبی- گروه خبر
اهمیت مصرف نان کامل در جامعه، از مهمترین محورهای موردتأکید مسئولان در آیین آغاز به کار کنگره ملی «نان کامل و فرآوردههای غلات» بود. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، معاون امور هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس در کنگره ملی «نان کامل و فرآوردههای غلات» گفت: بیش از 250 آیه در قرآن کریم در مورد تغذیه و مسائل مرتبط با آن وجود دارد و موضوع غلات و نان نیز در طول تاریخ همواره از موضوعات مهم بوده است و تأثیر تغذیه بر رشد انسان، تندرستی، خلق و خو و تأثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی قابل توجه است. «محمد فرخزاده» با اشاره به اهمیت فراوان مصرف نان کامل در سبد غذایی، برگزاری کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات در استان فارس و شهر شیراز را کاری ارزشمند دانست و افزود: نان کامل و سالم در ابعاد مختلف مانند ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و سلامت، مسئلهای مهم است؛ از بعد فرهنگی نان از گذشته، جزئی از فرهنگ کشور بوده است؛ امروزه از بعد سیاسی نیز هر کشوری که از نظر سلامت جسمی نتواند تواناییهای لازم را داشته باشد، پیشرفت نخواهد کرد. همچنین در بعد سلامت نیز تغذیه موضوعی مهم است؛ زیرا امروزه یکی از جنگهای بدون سلاح در دنیا، در زمینه تغذیه است. او ترویج تغذیه سالم و نان کامل در استان را از جمله موضوعات موردتوجه استانداری برشمرد و از تلاشهای زیادی که برای تولید و عرضه نان کامل در شیراز و شهرستانهای استان شده است، تقدیر کرد.
اجرای طرح تولید و عرضه نان کامل در فارس، از سال 1401
رئیس کنگره ملی «نان کامل و فرآوردههای غلات» نیز در این کنگره گفت: نان به عنوان قوت غالب، نقش مهمی در سبد غذایی ما دارد. بر اساس مطالعات کشوری، خانوارهای ایرانی روزانه حدود 300 گرم نان مصرف میکنند. دکتر «سیدمحمد مظلومی» افزود: حدود 50 درصد انرژی روزانه از طریق نان تأمین میشود؛ بنابراین هر اقدامی در راستای اتقای کیفیت نان، میتواند در سلامت مؤثر باشد. او ادامه داد: امروزه شاهد گسترش بیماریهای غیرواگیر و بیماریهایی مانند چاقی، دیابت و بیماریهای قلبیعروقی هستیم که لازم است در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و در همین راستا، در استان فارس طرح تولید و عرضه نان کامل از سال 1401 آغاز شده
است.
رئیس کنگره ملی «نان کامل و فرآوردههای غلات» یکی از محورهای مهم این کنگره را موضوع تولید غذاهای فراسودمند عنوان کرد که باید در سطح ملی به تولید آن توجه شود. دکتر مظلومی همچنین با اشاره به اینکه یک درصد جمعیت کشور مبتلا به سلیاک هستند، موضوع تولید و عرضه غذاهای مناسب بیماران خاص را مهم خواند و اضافه کرد: در استان فارس طرح حمایت از بیماران سلیاک با تولید و عرضه نان مناسب برای این بیماران، اجرایی شده است.
ارائه 232 مقاله علمی به کنگره ملی «نان کامل و فرآوردههای غلات»
دبیر علمی کنگره ملی «نان کامل و فرآوردههای غلات» نیز در این آیین گفت: 232 مقاله برای ارائه در این کنگره پذیرفته شده است و 78 سخنرانی، هشت میزگرد علمی و سه کارگاه در این رویداد علمی ارائه میشود. دکتر «سیاوش باباجعفری» اضافه کرد: بیش از 50 درصد انرژی روزانه ما از مصرف نان و غلات است. اگر نان کامل و مناسب نباشد، باعث میشود که شاهد رشد شیوع بیماریهای مختلف باشیم. بنابراین توجه به تولید، عرضه و مصرف نان کامل میتواند در سلامت افراد تأثیرگذار باشد.
کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات، دوازدهم و سیزدهم دی 1403 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و با مشارکت ارگانها و سازمانهای مرتبط به همراه برپایی غرفههای معرفی و عرضه نان و فرآوردههای غلات، در مجتمع فرهنگی، ورزشی و رفاهی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز،
برگزار شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین