[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

انحراف از بودجه مثبت است، روزنامه شیراز نوین

شهردار و معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با تشریح عملکرد و اقدامات مدیریت شهری در حوزه مالی و اقتصادی، به مأموریت‌های مهم این حوزه و تحقق آن ‌که منجر به توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر شهر می‌شود، پرداختند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی شهردار و حمیدرضا اسماعیلی معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با تشریح عملکرد و اقدامات مدیریت شهری در حوزه مالی و اقتصادی، به مأموریت‌های مهم این حوزه و تحقق آن‌ که منجر به توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر شهر می‌شود، پرداختند.
شهردار شیراز اظهار کرد: تأمین منابع مالی و کسب درآمد از عمده‌ترین و مهم‌ترین مأموریت‌های معاونت مالی و اقتصادی شهرداری است که تحقق آن منجر به توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر شهر می‌شود.
محمدحسن اسدی اجرای پروژه‌های متعدد شهری و ارائه خدمات در حوزه‌های مختلف به شهروندان را ازجمله اموری که اجرای آن‌ها مستلزم صرف هزینه‌های زیاد است، عنوان کرد و گفت: اگر شهروندان عزیز در شهر شیراز شاهد اجرای پروژه‌های متعدد در حوزه‌های مختلف شهری هستند، منابع مالی این پروژه‌ها با همت و تلاش شبانه‌روزی همکارانمان در معاونت مالی و اقتصادی، ادارات تابعه و شهرداری‌های مناطق تأمین می‌شود.
وی با ذکر این مطلب که کسب درآمد حاصل از عوارض شاید از ۴۰ درصد هم بیشتر نشود، تصریح کرد: شهرداری با استفاده از ابزارهای نوین و مدل‌هایی که طراحی می‌کند و همچنین پیگیری و تلاش‌های شبانه‌روزی که از سوی همه همکاران صورت می‌گیرد، مبادرت به تأمین منابع مالی می‌کند تا گامی در جهت رفاه و آسایش شهروندان و پیشرفت هرچه بیشتر شهر برداشته شود و تمامی این فعالیت‌ها قابل‌تقدیر است.
این مقام ارشد شهری بهره‌گیری از همکاری و مشارکت سرمایه‌گذاران در تأمین منابع مالی پروژه‌ها را نیز حائز اهمیت دانست و گفت: به لطف خدا و با این رویکرد در ۲ سال گذشته توانستیم حدود ۳۵هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه‌گذاری منعقد کنیم.
وی جذب سرمایه‌گذار را یکی از راه‌های اصولی برای توسعه و پیشرفت شهر برشمرد و گفت: در این زمینه و در جهت فراهم کردن زیرساخت‌های گردشگری، فرهنگی، عمرانی و به‌طورکلی تحول اقتصادی در شیراز و توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر این کلان‌شهر، مدیریت شهری تاکنون چندین همایش توسعه سرمایه‌گذاری برگزار نموده است.
اسدی چند برابر شدن بودجه شهرداری را در سایه همدلی شورای اسلامی شهر و شهرداری و تلاش شبانه‌روزی مجموعه شهرداری به‌ویژه معاونت مالی و اقتصادی شهرداری و ادارات تابعه دانست و بیان داشت: تمامی این تلاش‌ها باعث شده‌اند تا شیراز سال‌های طلایی را سپری کند.
شهردار شیراز اجرای صدها پروژه و ابرپروژه عمرانی، زیرساختی، خدماتی، فرهنگی‌ورزشی و گردشگری در نقاط مختلف شهر و همچنین اجرای هم‌زمان چندین خطوط مترو در شیراز را حاصل تلاش شبانه‌روزی مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر دانست و گفت: شهروندان عزیز شهر شیراز تا پایان سال نیز شاهد بهره‌برداری از پروژه‌های مهم و تأثیرگذار دیگری در سطح این کلان‌شهر خواهند بود.
انعقاد ۳۵۰هزار میلیارد ریالی قرارداد سرمایه‌گذاری طی دو سال
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز نیز با ارائه گزارشی از عملکرد معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اظهار کرد: در حوزه تفریغ بودجه ۹ماهه طی سنوات اخیر با رشد چشمگیری مواجه هستیم؛ چنان‌که میزان جذب از سال ۱۴۰۱ تاکنون به ترتیب شاخص‌های ۴۴ درصد، ۵۳ درصد و ۵۸ درصد را نشان می‌دهد.
حمیدرضا اسماعیلی درصد افزایش پرداخت مطالبات پیمانکاران نسبت به دوره مشابه سال‌های قبل را ۸۰ درصد اعلام و بیان کرد: طی ۹ماهه سال ۱۴۰۳، ۸۷۰۰میلیارد تومان به این موضوع اختصاص ‌یافته است.
وی با تأکید بر این موضوع که انحراف از بودجه در دوره کنونی شهرداری بر اساس آمار و ارقام مثبت است، عنوان کرد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون میزان تسهیلات بانکی اخذ و استمهال‌شده سیر نزولی داشته است؛ به‌طوری‌که در سال ۱۴۰۲ بودجه تحقق‌یافته ۱۰۵درصدی شده که کمتر از یک درصد تسهیلات بوده است.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش از تلاش کارکنان معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز قدردانی کرد و افزود: در ۹ماهه سال جاری نزدیک به ۷۰هزار سند مالی مورد رسیدگی قرار گرفته و با رشد آماری محسوسی در این زمینه روبه‌رو هستیم.
وی با تشریح آمار کمیسیون عالی معاملات طی سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: در ۹ماهه سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰۸ مناقصه و مزایده عمده برگزار شد و این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۸۲۶ فقره و در مدت مشابه سال جاری به ۸۷۴ رسیده است که این امر نشان از عملکرد مثبت شهرداری شیراز در جهش‌های عمرانی و سازندگی شهر دارد.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش به تشریح عملکرد اداره‌کل تشخیص و وصول درآمد پرداخت و بیان داشت: اجرا و ابلاغ مصوبات درآمدی شورای اسلامی شهر شیراز، تدوین و پایش برنامه درآمدی مناطق بر اساس شاخص‌های ساختمانی، وصول مطالبات، مولدسازی، اجاره‌داری، تولید زمین، سرمایه‌گذاری به همراه هماهنگی اطلاع‌رسانی گسترده با همکاری اداره‌کل امور ارتباطات و بین‌الملل شهرداری شیراز و طیف گسترده‌ای از خدمات دیگر از مهم‌ترین فعالیت‌های این مجموعه است.
این مقام ارشد مدیریت شهری در حوزه اقتصادی با اشاره به عملکرد حوزه اداره‌کل درآمد گفت: استقرار و پیاده‌سازی نرم‌افزار حساب رایان در کلیه مناطق و سازمان‌های شهرداری، مصالح فرایندهای ثبت و وصول درآمد، پیاده‌سازی و استقرار سامانه خوداظهاری و کمیسیون ماده ۷، گزارش‌ها و تحلیل‌های مستمر آماری، تغییر نرم‌افزار اوراق بستانکاری، ارتقای سطح عملکردی و دانش نیروی انسانی در حوزه‌های اجرایی، برنامه‌ریزی و پیگیری وصول عوارضات حوزه اداره‌کل درآمد و تشکیل کارگروه پیاده‌سازی نرم‌افزار جامع حسابداری از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که در این حوزه انجام پذیرفته است.
وی در ادامه با ارائه آمار و ارقامی بیان داشت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون با رشد چشمگیر تحقق درآمدهای پایدار درون‌‌شهرداری روبه‌رو هستیم؛ به‌طوری‌که طی ۹ ماه سال گذشته این رقم افزایش ۲۴ درصدی را نشان داده و در مدت مشابه سال 1402 تاکنون با افزایش ۴۵درصدی درآمد پایدار برون‌شهرداری روبه‌رو هستیم.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با ارائه آماری در بخش درآمد پایدار برون‌شهرداری افزود: در ۹ماهه سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ رشد ۴۵درصدی در این حوزه به ثبت رسیده و از سال ۱۴۰۲ تاکنون با افزایش ۵۶ درصدی روبه‌رو هستیم.
به گفته اسماعیلی، جدول مقایسه‌ای وصولی عوارض سالیانه نوسازی ۹ماهه سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ افزایش ۱۵درصدی را نشان می‌دهد. همچنین جدول مقایسه‌ای وصولی عوارض خودرو ۹ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد ۹۲ درصدی و سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۳ رشد ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: جدول مقایسه‌ای مبلغ وصول عوارض شغلی وصولی ۹ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، میزان ۱۹۱ درصد و سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۳، میزان ۸۰ درصد را نشان می‌دهد. معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش به عملکرد حوزه امور مناطق پرداخت و بیان داشت: توزیع ۴۳۳هزار قبض نوسازی سال ۱۴۰۳ در نه‌ماهه اول سال، بررسی ۷۲۹ پرونده در کمیته کنترل عوارض، پاسخ‌گویی به شکایات مردمی و دستگاه‌های نظارتی و پشتیبانی و نظارت اداره درآمد مناطق یازده‌گانه از مهم‌ترین اقدامات این حوزه است.
وی همچنین میزان جذب وصولی به بودجه ۱۴۰۳ را معادل ۵۸ درصد اعلام کرد و پیرامون حجم اعتبارات تخصیص‌یافته برای تملک املاک مورد مسیر پروژه‌های عمرانی گفت: در نه‌ماهه سال ۱۴۰۱ مساحتی بالغ‌بر ۷۶هزار مترمربع تملک شده و این رقم در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۲۰۰هزار مترمربع افزایش داشته است. همچنین در ۹ ماه سال ۱۴۰۳ مساحتی بالغ‌بر ۴۵هزار مترمربع املاک مورد مسیر پروژه عمرانی تملک شده است.
به گفته اسماعیلی، بیشترین حجم تملکات در پروژه‌های بزرگ‌مقیاسی نظیر بزرگ‌راه شهید سلیمانی، آیت‌اله حائری، شهید استوار، شهید رئیسی و تقاطعات شهید نواب صفوی، قصردشت، شهید مطهری و املاک مورد مسیر خطوط قطار شهری شیراز بوده است.
معاون شهردار شیراز در ادامه به تشریح سایر اقدامات شاخص معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در نه‌ماهه ۱۴۰۳ پرداخت و بیان کرد: پیگیری انتقال پادگان‌های هوابرد و زرهی، برگزاری جلسات متعدد در خصوص انتقال صنوف مستقر در دروازه کازرون به مجتمع تجاری پروتئین، پیگیری تملک مورد مسیر ابتدای کوهسار مهدی، تنظیم متمم قرارداد پارکینگ نشاط، پیگیری تملک مورد مسیر پروژه هرمزگان، تملک اطراف ساختمان مرکزی و بسیاری دیگر از پروژه‌ها به همت اداره‌کل املاک و مستغلات حوزه معاونت مالی و اقتصادی صورت گرفته است.
وی با اشاره به فرصت‌ها و بسته‌های اقتصادی تهیه‌شده توسط سازمان سرمایه‌گذاری بیان داشت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۱ عنوان به حجم سرمایه‌گذاری تقریبی بیش از ۳۷هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۵۶ عنوان و در ۹ماهه سال جاری تعداد ۶۴ عنوان به حجم سرمایه‌گذاری تقریبی بیش از ۵۵هزار میلیارد تومان انجام رسیده است.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱، ۱۵۰هزار میلیارد ریال قرارداد سرمایه‌گذاری و در سال ۱۴۰۲، ۲۰۰هزار میلیارد ریال قرارداد سرمایه‌گذاری منعقد شد که مهم‌ترین آن‌ها ازجمله پارک آبی، آکواریوم، تله‌کابین، توسعه میدان اول میوه و تره‌‌بار و... بود. اسماعیلی همچنین موفقیت‌های معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در حوزه‌های مختلف را حاصل حمایت‌های شهردار کلان‌شهر شیراز، پشتیبانی شورای اسلامی شهر و تلاش خستگی‌ناپذیر یکایک کارکنان شهرداری شیراز دانست.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی