[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۴
  • دوره جدید

طرز تهیه شیرینی میکادو، روزنامه شیراز نوین

شیرینی میکادو یکی از شیرینی‌های قدیمی و مناسبتی است که بیشتر برای مراسم‌های خاص تهیه می‌شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی‌پزی در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم
آرد سفید: ۱ پیمانه
نان میکادو: ۴ ورق
آرد نخودچی:    سه‌چهارم پیمانه
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: سه‌چهارم پیمانه
پودر قند: ۱ پیمانه
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
شکلات‌تخته‌ای: ۲۰۰ گرم

 طرز تهیه 
 مرحله اول
ابتدا آرد سفید را الک می‌کنیم تا صاف شود، سپس داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و روی حرارت بسیار ملایم به‌خوبی تفت می‌دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. توجه داشته باشید نیاز نیست آرد تغییر رنگ بدهد، فقط در حدی که بوی خامی نداشته باشد.

 مرحله دوم
در ادامه آرد نخودچی را الک می‌کنیم و به قابلمه حاوی آرد اضافه می‌کنیم و پس از کمی تفت دادن پودر کاکائو را اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا مواد یکدست شوند. حالا روغن جامد را اضافه می‌کنیم و با دیگر مواد مخلوط می‌کنیم.

 مرحله سوم
مقدار روغن مایع تقریبی است، برای همین روغن مایع را کم‌کم اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم تا جایی‌که مواد حالا روان داشته باشند ولی خیلی هم شُل نباشند. در آخر پودر هل و پودر قند را اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم.

 مرحله چهارم
اگر بعد از اضافه کردن پودر قند مواد هم‌‌نمی‌خورد و سفت شد کمی روغن مایع اضافه می‌کنیم تا روان شود. حالا مایه میانی شیرینی آماده است آن را کنار می‌گذاریم تا کمی از حرارت بیفتد، چون به‌صورت خیلی داغ ممکن است نان میکادو را خراب کند.

 مرحله پنجم
حالا داخل یک سینی بزرگ یک نان میکادو قرار می‌دهم و روی آن را مقداری از مایه شیرینی می‌ریزیم. حالا مایه شیرینی را با پشت‌قاشق صاف می‌کنیم تا در تمام قسمت‌های به‌صورت یکنواخت پخش شود، در ادامه یک نان میکادو روی مایه شیرینی قرار می‌دهیم.
 مرحله ششم
حالا با دست روی نان را فشار می‌دهیم تا نان‌های میکادو و مایه میانی شیرینی به‌خوبی به هم بچسبند. به همین ترتیب تمام مایه میانی شیرینی و نان‌های میکادو را روی هم می‌چینیم. اگر مایه شیرینی زیاد بود می‌توانید لایه‌ها را تا ۸ لایه هم افزایش بدهید.

 مرحله هفتم
در آخر یک سینی دیگر روی آخرین نان میکادو قرار می‌دهیم و روی سینی یک جسم سنگین مثل هاون قرار می‌دهیم تا شیرینی به‌خوبی پرس شود و لایه‌های شیرینی از هم باز نشوند. در آخر شیرینی را در یخچال قرار می‌دهیم تا آماده شود.

 مرحله هشتم
پس از گذشت ۲ تا ۳ ساعت شیرینی خودش را گرفته است، حالا آن را از یخچال خارج می‌کنیم، سپس شکلات تخته‌ای را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به روش بن‌ماری (با حرارت بخار آب) ذوب می‌کنیم و روی شیرینی می‌ریزیم.

 مرحله نهم
حالا شکلات داغ را با پشت‌چاقو یا کاردک روی سطح شیرینی می‌کشیم تا یکدست شود. صبر می‌کنیم تا شکلات سفت شود و خودش را بگیرد سپس با یک کارد تیز به‌صورت دلخواه شیرینی را برش می‌زنیم و در ظرف می‌چینیم.

 نکات کلیدی
 علت نچسبیدن مواد به نان میکادو
زمان قرار دادن مواد روی نان‌های میکادو خیلی مهم است، اگر مایه میانی شیرینی را درست کرده‌اید و سرد شده است حتماً آن را روی حرارت بخار کتری یا سماور قرار دهید تا گرم و روان شود. اگر مایه شیرینی خیلی داغ باشد نان را خراب می‌کند و اگر سرد و سفت باشد به نان میکادو نمی‌چسبد.

 شیرینی میکادو زعفرانی
برای اینکه مایه میانی شیرینی رنگ و عطر زعفران را بگیرید می‌توانید به سلیقه خود ۱ یا چند قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. زعفران را باید زمانی که هل و پودر قند را اضافه می‌کنیم به دیگر مواد اضافه کنیم.-

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی