هدفگذاری دولت برای احیای بافت تاریخی، روزنامه شیراز نوین
طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم حضرت شاهچراغ(ع) در مساحت ۵۷ هکتار به تصویب رسید. وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم، عزم خود را جزم کرده است تا ضمن احیای حیات شهری، حس تعلق محلهای و امنیت را به شهرها بازگرداند. تصویب طرح بافت پیرامونی حرم شاهچراغ(ع) گواهی بر این عزم است که به گفته رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، بناست تا به قلب تپنده شهر تبدیل شود.
به نقل ازپایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بعد از گذشت سالیان، طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم حضرت شاهچراغ(ع) در مساحت ۵۷ هکتار به تصویب رسید؛ طرحی که به گفته وزیر راه و شهرسازی قرار است مشکلاتی را که در بافت پیرامون حرم امام رضا(ع) وجود دارد نداشته باشد و به بافتی واجد ارزشهای معماری، اجتماعی و فرهنگی تبدیل شود. بافتی که میتواند به گفته وزیر راه و شهرسازی به قلب تپنده شهر شیراز تبدیل شود و زندگی و حیات شهری را بار دیگر به محدوده مرکزی و تاریخی این شهر بازگرداند.
وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم، عزم خود را جزم کرده است تا ضمن احیای حیات شهری، حس تعلق محلهای و امنیت را به شهرها بازگرداند.
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، ضمن اظهار خرسندی از تصویب طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم حضرت شاهچراغ(ع) از مسئولان استانی و ملی خواست تا با همت و تلاشی دوچندان برای ارتقای کیفیت در این بافت اقدام کنند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: انتظار داریم حالا که این طرح مهم به تصویب رسیده است، استان تمامی تلاش خود را به کار ببندد تا به نحوی شایسته به اجرا درآید.
عضو کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: باید شرایطی فراهم شود تا مردم به این فضا برگردند و این بازگشت نیز با حداکثر ارتقای کیفیت فضایی این بافت واجد ارزش همراه باشد.
وی بر انجام تمهیدات اجتماعی نیز برای این بافت تأکید کرد و ایجاد امنیت را از مهمترین ویژگیهایی برشمرد که در این بافت باید ملاک عمل مجریان باشد.
بر اساس اعلام نظر غلامرضا کاظمیان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و معاون معماری و شهرسازی، طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم شاهچراغ(ع) بعد از سالها با همکاری و همراهی مؤثر تولیت آستان حرم مطهر شاهچراغ(ع)، استانداری و نهادهای استانی، کمیته فنی و شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری با تأکید بر اینکه در این طرح چندین اصل رعایت شد، در تشریح این موارد گفت: تلاش شد تا در تهیه و تصویب این طرح، جایگاه و منزلت محدوده شاهچراغ(ع) نسبت به کل شهر شیراز و زندگی مجاوران حرم و زائران ارتقا یابد. همچنین، رعایت الزامات میراثفرهنگی در این طرح و حداقل تخریب اتفاق بیفتد و در نهایت تمام نیازهای خدماتی زائران و مجاوران در ساختمانها و بافت موجود تأمین شود.
بر اساس این گزارش، ضرورت تهیه طرح برای محدوده پیرامون حرم مطهر شاهچراغ(ع) (محدوده ۵۷هکتاری)، در جریان بررسی طرح تفصیلی بافت تاریخی شیراز در شورای عالی شهرسازی و معماری در سال ۱۳۹۴ به تصویب رسید. طی آن مصوبه، مقرر شد این طرح، پس از تأیید کمیسیون ماده پنج به تصویب و شورای عالی شهرسازی و معماری برسد.
با هدف ایجاد هماهنگی بین نظرات آستانهای مقدس شاهچراغ(ع) و سیدعلاءالدین حسین(ع) و الزامات حفاظتی بافت تاریخی و نظرات وزارت میراثفرهنگی، طی سالیان اخیر طرحهای متعدد تهیه شد و نهایتاً به تصویب سیاستهای اصلی تهیه طرح، در جلسه ۵ آبان ۱۳۹۹ شورای عالی شهرسازی و معماری انجامید.
پیرو اعلام سیاستهای شورای عالی شهرسازی و معماری در مورد طرح بافت پیرامون حرم شاهچراغ(ع) در سال ۱۳۹۹، مبنی بر «ضرورت توجه توأمان به تأمین نیازهای توسعه دو حرم مطهر برای فعالیتهای مذهبی، فرهنگی و خدمات زائران، حفاظت از بناها و بافت واجد ارزش تاریخی و فرهنگی، ساماندهی تخریبهای موجود و پرهیز از تخریب بافت شهری بین دو حرم مطهر و جابهجایی جمعیت مجاوران و ساکنان محدوده، ایجاد فضای شهری به منظور ارتقای کیفیت تشرف زائران با تأکید بر بهرهبرداری متناسب از بناهای ثبتی و واجد ارزش، ارتقای کیفیت زندگی در بافت شهری بین دو حرم مطهر با توجه به ظرفیتهای موجود»، طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم شاهچراغ(ع)، مصوب کمیسیون ماده پنج و شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس در جلسه مورخ ۱۷ دی ۱۴۰۳ شورای عالی شهرسازی و معماری، با حضور وزیر راه و شهرسازی و رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری، حجتالاسلام و المسلمین کلانتری، تولیت آستان شاهچراغ(ع) و مدیریت استان فارس و شهر شیراز مطرح و تصویب شد.
این طرح که با رعایت سیاستهای مصوب شورای عالی، الزامات حفاظت از اثر ثبت ملی بافت تاریخی شیراز و با رعایت حداقل مداخله و تخریب در بافت، ایجاد زمینههای ارتباط بین دو حرم مطهر شاهچراغ(ع) و سیدعلاءالدین حسین(ع) و تأمین خدمات پشتیبان سکونت در مرکز محلهها به کارفرمایی سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی تهیه شده، در کمیته فنی شماره ۳ شورای عالی شهرسازی و معماری با حضور دستگاههای ذیمدخل، از جمله وزارت میراثفرهنگی و مدیریت استان فارس و نمایندگان تولیت آستان مقدس مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت.
طرح نهایتاً در جلسه ۱۷ دی ۱۴۰۳ با نظر موافق اعضای شورای عالی شهرسازی و معماری و با حضور تولیت طرح آستان و مدیران مرتبط استان فارس به تصویب رسید و مقرر شد اسناد و مدارک تکمیلی مشتمل بر ضوابط و مقررات اجرایی و طرح موضعی برای محدوده مابین دو حرم مطهر، ظرف مدت دو ماه تهیه شده و پس از تصویب در مراجع ذیربط استانی، جهت ابلاغ به دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری ارسال شود.
همچنین بر ضرورت توانمندسازی ساکنان و مالکان و پیگیری تسهیلات مالی جهت مرمت و مقاومسازی بناها و انجام اقدامات عملیاتی به منظور ترغیب به استمرار سکونت در محدوده بافت تاریخی و پیشبینی تدابیر اجتماعی به منظور ارتقای کیفیت محیط سکونت و زیارت از سوی مجموعه مدیریت استان و شهر شیراز تأکید شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین