[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۱۳
  • دوره جدید

رشد صادرات با گیاهان دارویی، روزنامه شیراز نوین

به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: عمده مشکلات تولیدکننده و فعالان صنعت شیرین‌بیان مربوط به مشکلات ارزی، سامانه مودیان مالیاتی که از طریق بانک مرکزی به‌روزرسانی شده، بدهی واحد‌های تولیدی و مسائل مربوط به ماده ۱۲ می‌باشد که تاکنون هیچ‌یک از این موارد پیگیری و به نتیجه نرسیده‌ است.
‌محمدصادق حمیدیان با تأکید بر اینکه ‌شأن این میز ملی است و حضور مقامات ملی در این میز برای رفع مشکلات فعالان این بخش در کشور ضروری است افزود: این نوع بی‌توجهی به مسائل صادراتی و کلان‌استان که نقش برجسته‌ای در سبد صادراتی کشور ایفا می‌کند، به‌ویژه در حوزه گیاهان دارویی که محصولی منحصربه‌فرد محسوب می‌شود، جای بسی تأسف دارد.
حمیدیان با بیان اینکه به دلیل حضور تولیدکنندگان از سایر استان‌ها جلسه ادامه یافت اظهار داشت: بر اساس دستور جلسه، قرار بود که مصوبات جلسه قبل و مسائل جاری بررسی شوند، اما حدود ۷۰ درصد از دستور جلسه تکراری بود که به وضوح نشان‌دهنده عدم اقدام مؤثر در این زمینه‌ است. در این جلسه حاضران معتقد بودند که عدم حضور مسئولان نشان از کم‌توجهی به ظرفیت‌های داخلی دارد، در‌حالی‌که این صنعت می‌تواند با حمایت مناسب، نه‌تنها در بازار داخلی بلکه در سطح جهانی رقابت کند. موضوعاتی مانند مشکلات ارزی، معضلات مالیاتی واحد‌ها، موانع صادرات، کمبود حمایت‌های دولتی و بی‌توجهی به زیرساخت‌های این حوزه از‌جمله دغدغه‌هایی بود که در جلسه مطرح شد.
در ادامه این جلسه محمد دانش‌نیا رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز گفت: یکی از اهداف برگزاری میز‌های ملی این است که زنجیره ارزش از تولید تا بازار آن محصول در کشور مورد بررسی و کارشناسی قرار گیرد و راهکار‌هایی برای حل معضلات آن صنعت ارائه و تصمیم‌گیری و عملیاتی شود. وی با بیان جایگاه خوب ایران در صادرات محصول شیرین‌بیان در جهان و مشکلات پیشروی این صنعت در کشور ادامه داد: مشکلات صنعت شیرین‌بیان ایران در چند سال اخیر موجب شده این بخش علی‌رغم ارزآوری خوبی که برای کشور داشت، با افول شدید روبه‌رو شود که در صورت ادامه این ‌روند صنعت شیرین‌بیان ایران با بحران حذف از بازار‌های جهانی مواجه خواهد شد.
‌دانش‌نیا با تأکید بر اینکه انتظار داریم مسئولان ملی و استانی به فکر ارزآوری و ارزش‌آفرینی محصولات استراتژیک ما از‌جمله محصول شیرین‌بیان باشند تصریح کرد: بازار‌های جهانی محصولات ما به‌راحتی به‌دست‌نیامده و اگر آن‌ها را به‌راحتی از دست بدهیم حضور دوباره یک محصول در بازار جهانی بسیار سخت‌تر خواهد بود و مواردی که امروز فعالان اقتصادی حوزه شیرین‌بیان کشور از‌جمله مسائل مربوط به صدور گواهی بهداشت، مشکلات مالیاتی و مسائل ارزی صنعت شیرین‌بیان را بیان کردند، احصا و به‌روز‌رسانی و پیگیری خواهیم کرد. در ادامه این جلسه مهدی مروج‌پور دبیر اتحادیه تولیدی صادراتی فراورده‌های شیرین‌بیان ایران نیز با ارائه گزارشی از جایگاه و وضعیت این اتحادیه گفت: کشور‌های صادرکننده شیرین‌بیان در سال ٢٠٢٣ توانستند درمجموع ١٦٩میلیون دلار صادرات نمایند که کشور ایران، در این سال بعد از کشورآلمان با ١٢میلیون دلار و سهم هفت و یک‌دهم درصدی از بازار بین‌المللی رتبه ششم را در سطح بین‌المللی به ‌خود اختصاص داده است. وی افزود: این در حالیست که ایران در سال‌های ٢٠١٦ و ٢٠١٧ در دو سال متوالی رتبه نخست جهانی و در سال ٢٠١٨ نیز رتبه دوم جهانی را به ‌خود اختصاص داده بود.
مروج‌پور ادامه داد: بیشترین کارخانه‌های پودر و عصاره شیرین‌بیان در استان فارس با ظرفیت اسمی ١۵ و ٢١٠هزار تن، کرمانشاه با ظرفیت اسمی ٦ و ٤١٨هزار تن و کهگیلویه و بویراحمد با ظرفیت اسمی ١ و ٢٠٠هزار تن است. وی با اشاره به عملکرد صادرات پودر و عصاره شیرین‌بیان ایران و استان فارس بیان کرد: در سال ١٤٠٢ کشور ایران به‌لحاظ وزنی معادل ۵ و ٧١١هزار تن و به‌لحاظ ارزش معادل ١٢ و ٧٠٢هزار دلار صادرات داشته است که در این میان سهم استان فارس نیز به‌لحاظ وزنی معادل ٤ و ١٤٣هزار تن و به‌لحاظ ارزش ٨ و ٩٩٤هزار دلار بوده است. مروج‌پور اظهار داشت: همچنین در هشت ماهه نخست سال ١٤٠٣ صادرات پودر و عصاره شیرین‌بیان ایران به‌لحاظ وزن ٢ و ٨۵۵ تن و به‌لحاظ ارزش ٦ و ٣٢٧هزار دلار و سهم استان فارس به‌لحاظ وزنی ١ و ۵٣٤ تن و به‌لحاظ ارزش ٣ و ١٧٢هزار دلار بوده است.
وی عمده مشکلات و چالش‌های فعالان این صنعت و راهکار‌های آن را موضوع رفع تعهدات ارزی صادرات محصولات شیرین‌بیان بر مبنای رفع تعهد ارزی از طریق سامانه جامع تجارت و استفاده از درگاه مصالحه ریالی موجود در سامانه مذکور بلافاصله پس از صادرات انجام تا مشمول رفع تعهد ارزی بانک مرکزی و معافیت مالیاتی سازمان امور مالیاتی گردد؛ درخواست صدور گواهی بهداشت توسط جهاد کشاورزی به‌جای سازمان حفظ نباتات و بررسی پرونده‌های مالیاتی شرکت‌ها توسط سازمان امور مالیاتی در پایان سال، پس از ثبت اطلاعات بانک مرکزی در سامانه امور مالیاتی عنوان کرد. دبیر اتحادیه ملی شیرین بیان ایران عنوان داشت: عدم حضور مسئولان ملی و استانی در جلسات میز ملی
بار دیگر اهمیت حضور مسئولان در نشست‌های تخصصی را یادآور شد، چرا که بدون هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی، ظرفیت‌های این صنعت بزرگ مغفول خواهد ماند. بر اساس این گزارش؛ میز ملی شیرین‌بیان ایران با حضور اعضای آن از استان‌های مختلف کشور در حالی برگزار شد که به دلیل غیبت مسئولان و تصمیم‌گیران ملی و استانی، به محلی برای بیان گلایه‌ها تبدیل شد.
برگزاری نشست میز ملی توسعه صادرات محصولات شیرین‌بیان می‌توانست بستری برای شنیدن دغدغه‌های تولیدکنندگان و فعالان حوزه شیرین‌بیان باشد، در این جلسه تولیدکنندگان این صنعت استراتژیک که نقش مهمی در صادرات غیرنفتی و ارزآوری دارد، از عدم حضور چند باره مدیران مرتبط در جلسات این میز ملی گلایه کردند و خواستار توجه جدی‌تر به مشکلات این حوزه شدند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی