هر روز ۲ عدد خرما بخورید، روزنامه شیراز نوین
خرما خوراکی است که در بین افراد در هر سنی محبوبیت دارد. شما میتوانید این میانوعدههای سالم، شیرین و سازگار را هر کجا و در هر زمان بهجای شکلات، آبنبات و شیرینیهای حاوی قند مصرف کنید. خرما دارای خواص بینظیری است که شاید کمتر فردی از آن اطلاع داشته باشد.
به گزارش بهداشت نیوز، مشخصات غذایی خرما خوب است. این خوراکی نسبت به اکثر میوههای تازه کالری بیشتری دارند زیرا خشک هستند. خرما تقریباً به اندازه سایر میوههای خشک مانند انجیر و کشمش کالری دارد. خرما با وجود کالری بالایی که دارد سرشار از فیبر است و حاوی ویتامینها و مواد معدنی ضروری خاصی است.
شما باید هر روز دو عدد خرما بخورید تا بیشترین فواید را از این میوه فوقالعاده ببرید. بهدلایل بالقوه فواید خرما برای سلامتی در این مطلب میپردازیم.
. حمایت از حرکات مناسب روده
خرما بهدلیل محتوای فیبر محلول بالای خود، از هضم سالم و حرکات منظم روده حمایت میکند. طبق مطالعات، خوردن دو عدد خرما در روز بهمدت چند هفته، دفعات اجابت مزاج را تا حد زیادی افزایش میدهد. فیبر محلول خرما، مدفوع را نرم میکند، درحالیکه فیبر نامحلول این میوه به مدفوع حجم میدهد. برای کمک بیشتر به سمزدایی، فیبر موجود در خرما به سمومی مانند آمونیاک در روده بزرگ متصل میشود و باعث کاهش احتمال جذب دوباره و تخلیه آنها در مدفوع میشود.
. سرشار از آنتیاکسیدان
آنتیاکسیدانهای متعدد موجود در خرما چندین مزیت برای سلامتی دارند، مانند احتمال کمتر ابتلا به برخی بیماریها. سلولهای شما توسط آنتیاکسیدانها در برابر رادیکالهای آزاد که مواد شیمیایی ناپایداری هستند که میتوانند به بدن شما آسیب رسانده و باعث بیماری شوند، محافظت میشوند. بهنظر میرسد خرما در مقایسه با سایر انواع میوههای مشابه، ازجمله انجیر و آلو خشک، بالاترین غلظت آنتیاکسیدانی را دارد. آنتیاکسیدانهای قوی بهنام فلاونوئیدها بهدلیل تواناییشان در کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری آلزایمر و چندین نوع سرطان مورد توجه قرار گرفتهاند. آنها همچنین ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند. نشان داده شده که کاروتنوئیدها که ازجمله آنتیاکسیدانهای موجود در خرما هستند از سلامت قلب حمایت میکنند و ممکن است خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند. خواص ضدالتهابی اسیدهای فنولیک از آنتیاکسیدانهای دیگر موجود در خرما ممکن است به کاهش بیماری قلبی کمک کند.
. پیشگیری از بیماریهای طولانیمدت
ترکیبات گیاهی آنتیاکسیدانی در خرما به وفور یافت میشود. آنتیاکسیدانها از سلولهای شما در برابر آسیبهایی که رادیکالهای آزاد میتوانند وارد کنند محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد که راهزنهای سلولی هستند، برای تثبیت خود، الکترونها را از سلولهای سالم میگیرند. آسیب سلولی و افزایش خطر بیماریهای مزمن ازجمله هزینههای مرتبط با این سرقت است. اما آنتیاکسیدانها با مبارزه با رادیکالهای آزاداین آبشار توسعه بیماری را متوقف میکنند.
. کنترل دیابت
خرما با وجود شیرین بودن و کربوهیدرات بالا، برای دیابتیها قابلقبول است. در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده که در سال ۲۰۲۰ انجام شد، به ۱۰۰ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ گفته شد که بهمدت ۱۶ هفته هر روز سه خرما مصرف کنند. این یافتهها کاهش کلسترولتام و افزایش کلسترول HDL (خوب) را نشان داد که میتواند به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند تا سلامت قلب را بهتر حفظ کنند. علاوهبر این، خرماها بهدلیل شاخص گلیسمی پایین، تأثیری بر سطح گلوکز خون نداشتند. در نتیجه، افراد مبتلا به دیابت میتوانند خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
. تقویت استخوانها
از آنجایی که خرما حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی است، به تقویت استخوانها و مبارزه با شرایط فلجکننده و دردناکی مانند پوکی استخوان کمک میکند. در میان بسیاری از مواد معدنی دیگر، خرما حاوی مس، منگنز و سلنیوم است که تشکیل استخوانهای سالم را تسهیل میکند. اگر هر روز ۲ عدد خرما بخورید استخوانهای شما قویتر میشوند.
. جوانی پوست
هورمونهای گیاهی موجود در خرما ممکن است به پوست شما کمک کنند که جوانتر بهنظر برسد.
به همین دلیل، فیتوهورمونها گاهی در محصولات مراقبت از پوست یافت میشوند. در یک آزمایش کوچک، ۵ درصد عصاره هسته خرما برای ساخت لوسیون پوست استفاده شد. بهمدت ۵ هفته، زنان میانسال این کرم را دو بار در روز به ناحیه اطراف چشم خود میزدند. چینهای آنها پساز استفاده از کرم هسته خرما کم عمقتر و کوچکتر شده بودند. اگرچه فقط ۱۰ زن در کارآزمایی حضور داشتند، یافتهها امیدوارکننده و از نظر بالینی معنادار بودند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین