[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

جدیدترین تصاویر فضاپیمای «بپی‌کلمبو» از سیاره عطارد منتشر شد، روزنامه شیراز نوین

مأموریت اصلی بپی کلمبو (BepiColombo) ممکن است تنها دو سال دیگر آغاز شود؛ اما هر شش پرواز آن از کنار عطارد تاکنون، اطلاعات ارزشمند جدیدی را درمورد این سیاره کم‌کاوش‌شده برای ما فراهم کرده است.
به گزارش ایسنا، شش پرواز کاوشگر بپی‌کلمبو از کنار عطارد مقدمه‌ای برای ورود این فضاپیما به مدار قطبی این سیاره است که در آن زمان مأموریت واقعی بپی‌کلمبو آغاز می‌شود. ورود مداری قرار است در روز ۲۱ نوامبر سال ۲۰۲۶ انجام شود. به نقل از اسپیس، تا آن زمان تصاویری از عطارد که توسط بپی‌کلمبو ثبت شده است، می‌تواند اطلاعات زیادی درمورد مناطق تصویربرداری‌شده کوچک‌ترین سیاره منظومه شمسی به دانشمندان ارائه دهد.
نگاهی به دهانه‌های تیره و سطح روشن عطارد
این تصاویر به دانشمندان این امکان را می‌دهند که مستقیماً به دهانه‌های همیشه در سایه‌ عطارد نگاه کنند. علی‌رغم نزدیکی عطارد به خورشتید، این دهانه‌ها از سردترین مکان‌ها در منظومه شمسی هستند. این دهانه‌ها به شدت موردتوجه دانشمندان قرار گرفته‌اند؛ زیرا شواهدی از وجود یخ آب در داخل آن‌ها به دست آمده است. این یکی از حوزه‌های کلیدی تحقیق برای بپی‌کلمبو در زمانی است که وارد مدار عطارد شود.
اگرچه عطارد در این تصاویر کاملاً روشن به نظر می‌رسد؛ اما نزدیک‌ترین سیاره به خورشتید در واقع به طرز شگفت‌انگیزی تاریک است. سطح عطارد فقط حدود دوسوم نور منعکس‌شده توسط ماه ما را منعکس می‌کند. اگرچه این موضوع می‌تواند برای دانشمندان مفید باشد؛ زیرا مشاهده یک بخش روشن در سطح تاریک عطارد، نشان‌دهنده منطقه‌ای است که به‌تازگی مواد سبک‌تری به سطح آن منتقل شده‌اند.
بخش‌های درخشان در تصویر زیر دو مکانیسم احتمالی را نشان می‌دهد که مواد را از درون عطارد به سطح آن می‌برند. یکی فعالیت‌های آتش‌فشانی و دیگری دهانه‌هایی که توسط برخورد سیارک‌ها ایجاد شده‌اند، هستند.
در طول زمان بپی‌کلبمو در مدار عطارد، ترکیب گدازه را با هدف کشف چرایی تیره شدن مواد در سطح سیاره با افزایش سن آن بررسی خواهد کرد. یکی از تصاویر دشت‌های آتش‌فشانی وسیع عطارد را نشان می‌دهد که در سمت چپ قطب شمالی آن قرار دارد. این منطقه نسبتاً صاف در حدود ۳.۷میلیارد سال پیش توسط فوران گدازه‌های گسترده ایجاد شد.
گدازه‌ها به دهانه‌هایی ریخته می‌شوند که پیش‌تر در سطح عطارد ایجاد شده بودند و دهانه‌های هانری و لیزمر نام دارند. پس از سخت شدن گدازه، سرد شدن فضای داخلی سیاره باعث انقباض سطح آن می‌شود که چین و چروک‌هایی را در این دشت‌ها ایجاد کرده است. تصاویر نشان می‌دهد که این دشت‌ها در بخش وسیعی از سطح عطارد گسترده شده‌اند.
در یکی دیگر از تصاویر، دهانه کالوریس (Caloris) عطارد، بزرگ‌ترین دهانه برخوردی این سیاره کوچک وجود دارد که بیش از ۹۳۰ مایل (۱۵۰۰ کیلومتر) عرض دارد. پنجمین پرواز بپی‌کلمبو از کنار عطارد در روز یکم دسامبر سال ۲۰۲۴ رخ داده بود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی