سرکه سیب از آب سیب تخمیرشده به دست میآید و برای چاشنی غذا و همچنین بهعنوان ماده نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده میشود. این سرکه مانند هر ماده خوراکی دیگر فواید و مضراتی دارد.
به گزارش بهداشت نیوز؛ با تبدیل قند موجود در سیب به اسیداستیک، سرکه سیب تولید میشود. این سرکه فواید و مضراتی دارد که در اینجا به آنها اشاره کردهایم.
فواید سرکه سیب
۱. مؤثر در کاهش وزن
سرکه سیب از اشتهای فرد کم کرده و روند کاهش وزن را سرعت میبخشد. در ضمن، اسیداستیک با کاهش ذخایر چربی و بهبود سوختوساز بدن، به لاغرشدن کمک میکند.
۲. تظیم قندخون
سرکه سیب در بهبود حساسیت به انسولین و کاهش قندخون کمک کرده و از نوسانات قندخون پیشگیری میکند.
۳. سلامت قلب و عروق
بررسیها نشان میدهد، سرکه سیب با کاهش کلسترول بد و فشارخون بالا، از ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی پیشگیری میکند.
از دیگر فواید سرکه سیب میتوان به بهبود هضم غذا، کاهش چربی شکمی، تسکین گلودرد، بهبود مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه اشاره کرد. در ضمن این نوع سرکه ضدباکتری و ضدقارچ است.
مضرات سرکه سیب
۱. صدمه به دندانها
اسید موجود در سرکه سیب باعث خورده شدن مینای دندان و در نتیجه خرابی دندان میشود. پس از مصرف سرکه سیب باید دهان را فوراً با آب شست.
۲. مشکلات گوارشی
مصرف بیش از حد سرکه سیب، به دلیل افزیش سطح اسیدیته معده موجب مشکلات گوارشی، مانند سوزش و رفلاکس معده میشود و همچنین زخم معده را شدت میبخشد.
۳. کاهش پتاسیم در بدن
اگر مصرف سرکه از اعتدال خارج شود، موجب کاهش مقدار پتاسیم در بدن میشود و مشکلاتی برای سیستم قلبیعروقی به وجود میآورد. در ضمن احتمال ابتلا به پوکی استخوان را هم بالا میبرد.
۴. تداخل با داروها
سرکه سیب ممکن است در برخی از داروها، مانند داروهای دیابت، ادرارآور و قلبی تداخل داشته باشد. بنابراین هنگام مصرف این سرکه باید مراقب باشید.
از مضرات دیگر سرکه سیب، ایجاد سوزش در گلو (مری) است و برای پیشگیری از این مشکل بهتر است سرکه را بسیار رقیق کرده و مصرف کنید.
برخی از افراد به سرکه سیب واکنشهای حساسیتی دارند و باید از مصرف این نوع سرکه پرهیز کنند.