[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۰
  • دوره جدید

فوتبال فارس باید از طرح‌های دهه ۸٠ الگوبرداری کند، روزنامه شیراز نوین

سیدمحمدهادی آیت‌الهی نایب‌رئیس سابق فدراسیون فوتبال:
فوتبال فارس باید از طرح‌های دهه ۸٠ الگوبرداری کند
رئیس جدید فدراسیون باید دست دلال‌ها را کوتاه کند

محمد رضا جوکار-گروه ورزش

در روزهایی که حال و روز فوتبال ایران چندان ‌مساعد نیست، بحث انتخابات فدراسیون فوتبال و ثبت‌نام کاندید‌ها برای پست ریاست نیز بسیارداغ است و رئیس جدید تا چند ماه آینده مشخص خواهد شد.
همین موضوع مهم بهانه‌ای شد که با یکی از بزرگان ورزش فارس که بیش از پنجاه سال تجربه مدیریت در عرصه فوتبال استان و فوتبال ایران را داشته است، گفت‌وگویی در مورد وضعیت فعلی فوتبال ایران، استان فارس و همچنین انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال داشته باشیم.
سیدمحمدهادی آیت‌الهی رئیس سابق هیئت فوتبال استان فارس و نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال ایران مهمان ویژه شیرازنوین در این گفت‌وگوی صمیمانه بود.

 وضعیت فعلی فوتبال ایران مساعد نیست
وی ابتدا با انتقاد از وضعیت فعلی فوتبال کشور گفت: متأسفانه وضعیت چندان مساعد نیست؛ در بحث فوتبال ملی به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب به‌خصوص در تیم‌های پایه با مشکل روبه‌رو هستیم و متأسفانه بیش از یک دهه است که بحث استعدادیابی به‌صورت مستمر انجام نمی‌شود.

 بیش از یک دهه است که خروجی نداشتیم
آیت‌الهی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد بازیکنان ملی ثمره استعدادیابی دهه ۸۰ هستند،‌ گفت: از اواخر دهه ۱۳۸۰ تا اوایل دهه ۱۴۰۰ از تیم‌های نونهالان، نوجوانان، جوانان وامید به تیم ملی بزرگ‌سالان راه‌ یافتند و در حال حاضر هنوز تعدادی از همین بازیکنان در تیم ملی بزرگ‌سالان هستند؛ حسین کنعانی‌زادگان، سیدحسین حسینی، ‌مهدی ترابی، سردار آزمون، سعید عزت‌الهی، مهرداد محمدی، صادق محرمی، قلی‌زاده، پیام نیازمند، شجاع خلیل‌زاده، علیرضا جهانبخش، احمد نورالهی بازیکنانی هستند که از تیم‌های پایه آن دوره به تیم ملی بزرگ‌سالان پیوستند و متأسفانه بعد از رفتن این نسل فوتبال ما با مشکل روبه‌رو خواهد شد.
وی افزود:‌ چون سازندگی در باشگاه‌ها کمتر از قبل شده و بیشتر نتیجه‌گرایی ملاک باشگاه‌ها و تیم‌های ملی قرار گرفته، نقش کمیته جوانان در بحث استعدادیابی در کشور کم‌رنگ شده که این بزرگ‌ترین معضل فوتبال کشور است.

 باید در فوتبال پایه سرمایه‌گذاری کرد
رئیس سابق هیئت فوتبال فارس با تأکید بر اینکه برای برون‌رفت از وضعیت فعلی تنها سرمایه‌گذاری در فوتبال پایه و پشتوانه‌سازی می‌تواند راهگشا باشد، اظهار کرد: این‌که باشگاه‌ها را مؤظف به تشکیل تیم‌های پایه کنند و در تیم‌های نونهالان، نوجوانان، جوانان و امید مؤظف به تشکیل تیم و حضور مستمر در مسابقات شوند و تیم‌های بزرگ‌سالان باشگاه‌ها با این پشتوانه‌ها، می‌توانند حضور موفقی در لیگ‌های کشور داشته باشند این کار باعث می‌شود که تیم‌های ملی در تمام رده‌های سنی تا بزرگ‌سالان پشتوانه محکم‌ و خوبی داشته باشند.

 فوتبال ایران سیاسی شده و فدراسیون به فکر درآمدزدایی از تخلفات است
آیت‌الهی در مورد عملکرد فدراسیون در چند سال اخیر که آیا رضایت‌بخش بوده یا خیر گفت: متأسفانه فوتبال بیشتر از آن‌که باید ورزشی باشد سیاسی شده است و بحث برخورد با فساد در فوتبال علنی نشده و هیچ مرجع و مرکزی برای رسیدگی به این موضوع وجود ندارد.
او ادامه داد: ارگان قضایی فدراسیون به‌جای رسیدگی عاجل به فساد رایج در فوتبال بیشتر به فکر درآمدزدایی برای فدراسیون هستند و تنها با جرایم‌ مالی با تخلفات برخورد می‌کنند.

 دلالی در فوتبال ایران به اوج رسیده است
آیت‌الهی افزود: بحث دلالی در فوتبال ایران به اوج خود رسیده و کسی هم پاسخ‌گو نیست. اگر بخواهیم فوتبال سالمی داشته باشیم باید فساد رایج در فوتبال را از بین برد و با دلال بازی مبارزه کرد در غیر این‌ صورت این راه که می‌رویم به ترکستان است. عملکرد فدراسیون هم با این مسائل رقم خورده است و جای تأمل و بررسی دارد.
نایب‌رئیس پیشین فدراسیون فوتبال ادامه داد: دیگر نمی‌توانیم راهیابی تیم ملی به جام جهانی راه دستاورد تلقی کرد چون با توجه به اضافه شدن سهمیه آسیا در جام جهانی حضور تیم ایران بسیار هموار شده است.

 خاک فارس طلاست
آیت‌الهی در مورد وضعیت فوتبال فارس هم گفت: استان فارس نه‌تنها در فوتبال بلکه در تمام ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی سرآمد است و باید گفت که خاک فارس طلاست.
پیشکسوت فوتبال فارس افزود: زمانی بود که ما حدود ۵۱ بازیکن ملی در همه رده‌های سنی آقایان و بانوان داشتیم و حتی از بخش اسیر در جنوبی‌ترین نقطه فارس بازیکن ملی داشتیم؛ در تیم ملی نونهالان ۹ بازیکن، در تیم نوجوانان ۷ بازیکن، در تیم ملی جوانان ۷ بازیکن، در تیم ملی امید ۵ بازیکن و در تیم ملی بزرگ‌سالان ۳ بازیکن داشتیم همچنین در تیم ملی فوتسال هم ۴بازیکن شاخص ‌و تیم‌های ملی فوتسال و فوتبال بانوان ‌۱۳ بازیکن و‌ در تیم ملی ساحلی هم ۳ بازیکن ملی‌پوش داشتیم. تقریباً دو تیم کامل فوتبال بازیکن در لیگ برتر کشور داشتیم اما وقتی به یک دهه اخیر نگاه می‌کنیم چند بازیکن به تیم‌های ملی داده‌ایم؟
 بیشترین مربیان ملی و باشگاهی از فارس بودند
وی ادامه داد: در یک زمان بیشترین مربیان تیم‌های ملی و باشگاهی مربوط به استان فارس بود؛ غلامحسین پیروانی، محمدعلی پیروانی، حسین دیده‌بان، اصغر اکبری، علی‌اصغر کلانتری، مسعود مقیم، کوروش استخری، سیدمحمد ناظم‌الشریعه، جلیل دوران، محمد هاشم‌زاده، افشین پیروانی و دکتر دانشور که در حال حاضر از این مربیان بزرگ فقط مسعود مقیم در تیم ملی جوانان مانده است.

 فوتبال فارس باید از طرح‌های دهه ۸۰ الگوبرداری کند
آیت‌الهی گفت: این همه استعداد بازیکن و مربیان نتیجه سرمایه‌گذاری در بخش استعدادیابی به‌خصوص از زمانی که طرح آسیا ویژن در فارس پیاده شد بودند؛ فوتبال فارس برای اینکه دوباره به دوران اوج‌ خود و چرخه بازیکن‌سازی برگردد باید مطالعه‌ای بر طرح‌های ارائه‌شده در فوتبال دهه هشتاد تا نیمه دهه نود استان داشته باشند و نتایج آن سال‌ها را مورد بررسی قرار دهد و از همه بضاعت استان استفاده کند.

 افراد غیرسالم و خائن باید حذف بشوند
پیشکسوت فوتبال فارس با بیان اینکه در این چند سال اخیر افرادی غیر اصلح فوتبال را از ریل طبیعی خود خارج کردند،‌ گفت: اینکه در خبرها میخوانید که یکی از اعضای هییت رئیسه فدراسیون با لجام گسیختگی وخارج از عرف قانونی در مورد یکی از کاندید‌های ‌محترم فدراسیون فوتبال، با فیفا مکاتبه کرده است باید به حال این فوتبال تاسف خورد.
وی افزود: اول اینکه فیفا در این ‌موارد دخالتی نمی‌کند چون اساسنامه فدراسیون کشورها مدنظر فیفا است. ‌دوم اینکه همین فرد که خود را متخصص حقوق ورزشی می‌داند، کسی است که ورزش مدال‌آور جودو را چهار سال از حضور در مسابقات جهانی و المپیک محروم کرد.
آیت‌الهی ادامه داد: اگر همان زمان با این فرد که علیه ایران در مجامع بین‌المللی به نفع رژیم غاصب اسرائیل گزارش امضا کرد و بیشترین ضربه را به ورزش جودو کشور زد اگر ازسوی نهادهای امنیتی و حراست وزارت ورزش برخورد جدی می‌شد، امروز این رفتار زشت و ضدایرانی را تکرار نمی‌کرد و دست اجانب را به فوتبال ایران بازنمی‌کرد.
او ادامه داد: با‌این‌حال تا زمانی که این افراد ناسالم در فوتبال وجود دارند و به فکر منافع خود هستند و متأسفانه ازسوی بعضی از کاندید‌ها حمایت می‌شوند نمی‌توان امیدی برای کمک به فوتبال ایران کرد، مگر اینکه عملکرد این پنج کاندید در زمان حضورشان در فدراسیون مورد بازنگری قرار گیرد و فرد اصلح انتخاب شود.

 انتخابات باید در محیطی سالم برگزار شود
وی تأکید کرد: شرط اصلی برای انتخابی شایسته برای پست ریاست فدراسیون فوتبال این است که انتخابات توسط اعضای محترم مجمع در محیطی آرام و سالم انجام شود، نه محیطی که پر از ارعاب و زور باشد و اعضای مجمع خدای نکرده تحت‌فشارهای بیرونی قرار داشته باشند.
آیت‌الهی افزود: اگر فشار و تهدید بر اعضای مجمع نباشد و در جو و محیطی آرام انتخابات برگزار شود می‌توان به جمع‌بندی نهایی رسید. اگر عملکرد هر کاندیدی در طول دوران خدمتشان به‌عنوان رئیس فدراسیون را مد نظر قرار دهند خود بهترین ملاک برای انتخاب فرد شایسته است؛ این وظیفه خطیر به عهده اعضای محترم مجمع است که باید فرد اصلح را برای ریاست فدراسیون فوتبال انتخاب کنند.

 با شرایط فعلی صلاح نبود در انتخابات شرکت کنم‌
وی در مورد عدم‌ تمایل به شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: بنده بیش از نیم‌قرن است که به‌عنوان خدمتگزار و نوکر مردم در ورزش بوده و هستم اما با شرایط فعلی صلاح نبود که در این عرصه ورود کنم ولی پس از انتخابات در صورت نیاز آماده هرگونه خدمتگزاری هستم.

 رئیس منتخب فدراسیون باید دست دلال‌ها را کوتاه کند
رئیس سابق هیئت فوتبال فارس در پایان گفت: رئیس منتخب فدراسیون کار بسیار سختی در پیش رو دارد، و باید بداند که شرایط فعلی فوتبال مملکت را دلال‌ها می‌گردانند و این افراد نه‌تنها در باشگاها بلکه در تیم‌های ملی هم نفوذ کرده‌اند و ‌مجموعه فدراسیون اگر بخواهند موفق شوند باید شروع کارشان را با حذف این افراد در عرصه ملی و باشگاهی به‌طور جدی دنبال کنند و فدراسیون فوتبال را بدون حاشیه و دغدغه‌خاطر اداره کنند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی