هرگز این ۶ ماده غذایی را با موز ترکیب نکنید، روزنامه شیراز نوین
ترکیب موز با برخی غذاها میتواند باعث ناراحتی گوارشی شود.
به گزارش بهداشت نیوز، موز بهدلیل راحتی در خوردن، طعم و فواید تغذیهای ازجمله سطوح بالای پتاسیم، فیبر و ویتامینهای ضروری، موردعلاقه بسیاری از مردم کشورمان و خیلی از کشورهای دیگر در دنیا است. بااینحال، مانند بسیاری از میوهها، غذاهای خاصی وجود دارند که بهخوبی با موز جفت نمیشوند. میتواند باعث ناراحتی گوارشی شود، جذب مواد مغذی را کندتر کند، یا منجر به گاز، نفخ یا سوءهاضمه شود. در این مطلب نگاهی دقیق به غذاهایی انداختهایم که باید از ترکیب آنها با موز اجتناب کنید تا نسبت به سلامت سیستم گوارشی شما اطمینان حاصل شود.
شیر
شیر و موز معمولاً در اسموتیها یا دسرها جفت میشوند، اما این ترکیب ممکن است برای همه ایدهآل نباشد. ماهیت سنگین موز همراه با شیر غنی از پروتئین میتواند سرعت هضم را پائین بیاورد و تجزیه مؤثر هر دو را برای بدن دشوارتر کند. برای کسانیکه دچار عدمتحمل لاکتوز هستند، این جفت میتواند منجر به ناراحتی، نفخ یا حتی اسهال شود.
ماست
اگرچه ماست و موز اغلب در اسموتیها ترکیب میشوند، اما این ترکیب ممکن است هضم غذا را برای برخی افراد مختل کند. موز برای معده سنگین است و هضم آن به زمان بیشتری نیاز دارد، درحالیکه پروبیوتیکهای موجود در ماست به فرایند هضم متفاوتی نیاز دارد. این عدمتطابق میتواند منجر به نفخ و ناراحتی شود. فرایند تخمیر در ماست ممکن است بهدلیل نشاسته موجود در موز به تعویق بیفتد، که میتواند باعث نفخ یا سوءهاضمه شود.
آناناس
موز و آناناس هر دو میوههای استوایی هستند، اما همیشه ترکیب این دو خوب عمل نمیکند. آناناس اسیدی است و حاوی بروملین است، آنزیمی که به تجزیه پروتئین کمک میکند، درحالیکه موز نشاستهای است. هنگامیکه این دو میوه با هم ترکیب شوند، میتوانند منجر به مشکلات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ یا حتی ناراحتی معده شوند. اسیدیته آناناس و بروملین ممکن است باعث عدمتعادل در pH معده شوند.
سیبزمینی
موز و سیبزمینی هر دو غذاهای نشاستهای هستند که درصورت مصرف با هم میتوانند مشکلات گوارشی ایجاد کنند. موز قندهای ساده دارد، درحالیکه سیبزمینی سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده است. ترکیب این غذاهای نشاستهای میتواند هضم را دشوارتر کند و ممکن است منجر به احساس سنگینی، نفخ یا هضم کند شود.
مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، گریپفروت و لیمو بسیار اسیدی هستند که در ترکیب با موز باعث ایجاد مشکلاتی میشوند. موز شیرین و حاوی نشاسته است و ترکیب آن با مرکبات اسیدی میتواند تعادل pH معده را بر هم بزند. این میتواند منجر به اسیدیته، سوءهاضمه و ناراحتی در برخی افراد شود. اسیدیته موجود در مرکبات میتواند باعث ریفلاکس اسید یا تحریک معده درصورت ترکیب با نشاسته موجود در موز شود. فرایندهای گوارشی متضاد موز و مرکبات میتواند باعث تخمیر در معده شود.
غذاهای تند
هنگام خوردن موز باید از خوردن غذاهای تند دارای فلفل تند یا غذاهای پرادویه پرهیز کرد. درحالیکه موز بهطور طبیعی برای معده تسکین دهنده است، غذاهای تند میتوانند اسیدیته معده را افزایش داده و پوشش داخلی را تحریک کنند. ترکیب این دو میتواند منجر به ریفلاکس اسید، سوزش سردل، یا ناراحتی گوارشی شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین