نماینده اقلید در مجلس: مناطق سیلزده مستعد وقوع زلزله هستند، روزنامه شیراز نوین
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: وقوع حجم بالایی از سیل میتواند منجر به تحریک گسل ها و وقوع پدیده زلزله در استانها شود.
سیدحسین افضلی، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به برنامهریزی وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی گسلهای کلانشهرها، گفت: قطعاً یکی از اولویتهای اصلی در مسیر مقابله با بحرانهای طبیعی از جمله زلزله، شناسایی نقاط حادثهخیز و گسلها است. البته در ادوار گذشته اقدامات قابل قبولی در این عرصه صورت نگرفته بود و در شرایط کنونی برنامهریزی و اقدام در این عرصه کاملاً احساس میشد.
شناسایی نقاط پرخطر و آمادگی جهت مقابله با تهدیدات ضروری است
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایران جزء کشورهای زلزلهخیز بوده و بر اساس گزارشها بیشتر استانها و شهرها زمینه بروز این پدیده را دارند. حال با توجه به این شرایط، شناسایی نقاط پرخطر و آمادگی جهت مقابله با تهدیدات ضروری است.
وی تصریح کرد: نکته قابل توجه و مهم این است که در کلانشهرها، حجم گستردهای از ساخت و سازها بر روی خطوط زلزله و گسل ساخته شده که این گسلها پتانسیل بالایی برای فعال شدن دارند و این مسئله وضعیت بحرانی را برای مدیریت شهری رقم زده است.
سیل میتواند منجر به تحریک گسلها و وقوع پدیده زلزله شود
افضلی با هشدار به وقوع زلزله در سالهای آینده، گفت: در دهههای اخیر اغلب استانهای کشور با معضل خشکسالی روبهرو بودهاند. حال در شرایط کنونی وضعیت اقلیم تغییر کرده و امروز شاهد بروز باران و سیلهای سهمگین هستیم. از این رو طبق نظر کارشناسان، وقوع حجم بالایی از سیل میتواند منجر به تحریک گسلها و وقوع پدیده زلزله در استانها شود. این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در شرایط کنونی کشورهای دنیا در عرصه پیشبینی زلزله و مقابله با بحران آن به پیشرفتهای چشمگیری دست یافتهاند؛ اما به نظر میرسد که ما برای مدیریت بلایای طبیعی برنامهریزی دقیقی نکردهایم.
با توجه به نوع بافت شهری و شهرسازی در کلانشهرها، در صورت بروز زلزله، امدادرسانی به مصدومان و زلزلهدیدگان با کندی و مشکل مواجه میشود که این تعلل عملکردی، قطعاً میزان تلفات را افزایش میدهد.
ضرورت شناسایی دقیق گسلها؛ باید از تجارب و تکنولوژیهای روز دنیا بهره گرفت
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: شناسایی گسلها و رصد فعالیت این مناطق بسیار ضروری بوده و در این عرصه باید از تجارب و تکنولوژیهای روز دنیا بهره گرفت. بنابراین جایگاه مدیریت منابع زلزلهخیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین