[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

خورشت آلو اسفناج، روزنامه شیراز نوین

خورشت آلو اسفناج یکی از انواع خورشت‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که می‌توانید آن را به سلیقه خود با گوشت یا مرغ درست کنید. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله خورشت آلو اسفناج در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه خورشت آلو اسفناج، ابتدا پیاز را تفت داده و با زردچوبه و گردو ترکیب می‌کنیم. سپس گوشت خورشتی را تفت داده و به آن پیازداغ کاراملی و سایر سبزیجات را اضافه می‌کنیم. بعد از نیم‌پز شدن گوشت، رب انار و آلو را اضافه کرده و در آخر خورشت را به همراه برنج سرو می‌کنیم.

 مواد لازم برای 4 نفر
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
اسفناج: ۵۰۰ گرم
تره: ۲۰۰ گرم
سیر: ۲ حبه
پیاز: ۲ عدد متوسط
آلو خورشتی: ۲۰۰ گرم
مغز گردو: ۲۰۰ گرم
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زردچوبه و روغن: به اندازه کافی

 طرز تهیه 
 مرحله 1: آماده‌سازی پیاز و گردو
ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود. سپس مقداری زردچوبه اضافه می‌کنیم و پس از یک دقیقه تفت دادن گردو را چرخ یا آسیاب کرده و اضافه می‌کنیم. اضافه کردن گردو به این خورشت اختیاری است، ولی باعث می‌شود خورشت شما خیلی خوشمزه‌تر شود.

 مرحله 2: آماده‌سازی و تفت‌دادن گوشت
پس از کمی تفت دادن گردو و پیاز، گوشت خورشتی را خرد و به قابلمه اضافه می‌کنیم. گوشت خورشتی را تا زمانی که تغییر رنگ بدهد، تفت می‌دهیم.

 مرحله 3: آماده‌سازی پیازداغ کاراملی
در ادامه ۴ لیوان آب جوش اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا گوشت بپزد. در حین پخت گوشت، پیاز دیگر را به صورت نگینی خرد می‌کنیم و در یک تابه جداگانه با روغن تفت می‌دهیم تا پیازداغ کاراملی شود.
 مرحله 4: افزودن سیر، تره و اسفناج به تابه
سیر را هم له می‌کنیم و به پیاز اضافه می‌کنیم. سیر را نیاز نیست زیاد تفت دهیم. فقط در حدی تفت می‌دهیم که عطر سیر بلند شود. در ادامه تره و اسفناج را به صورت ساطوری ریز خرد می‌کنیم و به تابه اضافه می‌کنیم.

 مرحله 5: افزودن سبزیجات به گوشت نیم‌پز
چند دقیقه اسفناج و تره را تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شوند؛ سپس تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم. حالا باید زمانی که گوشت نیم‌پز شد، سبزیجات را به آن اضافه کنیم. حالا باید منتظر جا افتادن خورشت باشیم.
 مرحله 6: افزودن رب انار و آلو به خورشت
زمانی که آب خورشت نصف شد، رب انار را داخل نصف استکان آب جوش حل می‌کنیم و مقداری نمک و فلفل سیاه هم اضافه می‌کنیم؛ سپس به قابلمه خورشت اضافه می‌کنیم. آلو‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می‌خیسانیم.

 مرحله 7: پخت نهایی و سرو خورشت
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورشت، آلوها را به قابلمه اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا خورشت به روغن بیفتد. به‌هیچ‌وجه این خورشت را با آب زیاد سرو نکنید. این خورشت به صورت کم‌آب سرو می‌شود. در پایان خورشت را به همراه برنج سرو کنید.

 نکات کلیدی
 علت تلخ‌شدن خورشت
یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با این خورشت دارند، این است که همه‌چیز خوب پیش می‌رود تا اینکه در پایان پخت متوجه می‌شوند که خورشت طعم تلخی دارد و قابل‌استفاده نیست. دلیل تلخ شدن این خورشت، اسفناج می‌باشد. خیلی افراد فکر می‌کنند برای اینکه خورشت رنگش تیره‌تر شود و مانند قورمه‌سبزی سیاه شود، تره و اسفناج را باید خیلی سرخ کنند. سرخ‌کردن اسفناج باعث سیاه شدن رنگ خورشت می‌شود. ولی باید این را بدانید که اسفناجی که زیاد سرخ شود، طعمش تلخ می‌شود.

 جایگزین برای گوشت قرمز
اگر شما به هر دلیلی گوشت قرمز مصرف نمی‌کنید، نگران نباشید. می‌توانید به جای گوشت قرمز، از گوشت سفید مثل مرغ یا بوقلمون استفاده کنید. فقط کافی است به جای گوشت گوسفند، از ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید و سایر مراحلی را که در بالا توضیح داده شده دنبال کنید. این تغییرات قطعاً به شما کمک خواهد کرد تا یک غذای خوشمزه و متنوع تهیه کنید.

 گردو و رب انار
استفاده از رب انار در این غذا یک انتخاب سلیقه‌ای است، اما توصیه می‌شود حتماً از گردو نیز استفاده کنید. گردو به دلیل طبع گرمی که دارد، یک انتخاب مناسب برای تعادل دادن به طعم سرد این خورشت است. این تنوع در افزودن مواد به غذا، به شما امکان می‌دهد که طعمی دلپذیر و مطبوع برای خورشت خود ایجاد کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی