[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

فارس رتبه نخست صنایع تبدیلی و غذایی در کشور است، روزنامه شیراز نوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: این استان با دارا بودن ۱۱۴۳ واحد صنایع تبدیلی و غذایی به بهره‌برداری رسیده در زیربخش کشاورزی و با ظرفیتی قریب به ۵میلیون تن در این صنایع، رتبه اول کشوری دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی دهقان‌پور با بیان اینکه این استان در سکوی اول تولید و سطح زیرکشت انجیر در کشور قرار دارد، گفت: قریب ۹۵ درصد انجیر دیم کشور در این استان تولید می‌شود. او تصریح کرد: سطح زیرکشت این محصول در کشور قریب به ۴۱هزار هکتار با تولیدی بالغ بر ۳۷هزار تن است که حدود ۴۰هزار هکتار با تولید ۳۵هزار تن به فارس تعلق دارد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس تصریح کرد: سطح زیرکشت انجیر آبی در کشور قریب به ۱۱هزار هکتار با تولید ۸۴هزار تن و در استان فارس حدود ۵هزار هکتار با تولید بالغ بر ۱۵هزار تن است. او با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انجیر دیم در کشور ۰.۹ تن در هکتار است، افزود: در سال گذشته علی باز عطایی از تولیدکنندگان شهرستان کوه‌چنار با تولید ۵ تن و ۱۶۰ کیلوگرم در هکتار رکورد استانی را شکست. دهقان‌پور با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت انجیر دیم جهان در شهرستان استهبان قرار دارد، اظهار کرد: نظام انجیر استهبان به عنوان نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی در سازمان فائو، ثبت جهانی شده است که از دلایل این انتخاب تکنیک‌ها و شیوه‌های نگهداری و تولید در باغات انجیر میراثی است. او در ادامه با اشاره به وضعیت تولید انار گفت: استان فارس با دارا بودن ۲۹ درصد سطح زیرکشت و ۳۴ درصد تولید انار کشور، حائز رتبه اول در میان سایر استان‌هاست. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه سطح زیرکشت انار در کشور قریب به ۹۱هزار هکتار با تولید ۳/۱میلیون تن است، افزود: سطح زیرکشت انار دراین استان بالغ بر ۲۶هزار هکتار با تولید ۴۵۰هزار تن است. او با اشاره به اینکه متوسط عملکرد تولید انار در کشور ۵/۱۴ تن در هکتار و متوسط عملکرد فارس بیش از عملکرد کشوری و ۳/۱۷ تن در هکتار است، اضافه کرد: یکی از کشاورزان نمونه ملی از استهبان با تولید ۱۴۴ تن و ۳۰۰ کیلوگرم انار رکورد کشوری را شکست که این مهم حاصل تلفیق تجربه و دانش است. نقش استراتژیک سه محصول خرما، انجیر و انار در اقتصاد کشور به‌عنوان صادرات غیرنفتی از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به آن پرداخت و گفت: سال گذشته قریب به ۴۲۸میلیون و ۳۰۰هزار دلار ارز آوری از صادرات این محصولات در کشور حاصل شد که بخش قابل‌توجهی از تولیدات استان فارس بود. به گفته وی، سال گذشته قریب به ۳۹۵میلیون تن خرما با ارزآوری حدود ۳۵۳میلیون دلار، همچنین حدود ۱۹میلیون و ۶۳۶هزار تن انجیر با ارزآوری بالغ بر ۵۸میلیون دلار و بالغ بر ۳۷میلیون تن انار با ارزآوری بیش از ۱۷میلیون دلار از گمرکات کل کشور صادر شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: این استان با دارا بودن ۱۱۴۳ واحد صنایع تبدیلی و غذایی به بهره‌برداری رسیده در زیربخش کشاورزی و با ظرفیتی قریب به ۵میلیون تن در این صنایع، رتبه اول کشوری دارد. دهقان‌پور تصریح کرد: از مجموع واحد‌های مذکور ۱۰۹ واحد مربوط به صنعت خرما، ۱۱ واحد مرتبط با انجیر و ۹ واحد مرتبط با صنعت انار با ظرفیتی بالغ بر ۱۲۴هزار تن به بهره‌برداری رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین گفت: فارس ویترین محصولات باغی و دارای رتبه برتر تولید این محصولات در کشور است، این استان قطب تولید خرما، انجیر و انار است. دهقان‌پور با اشاره به اینکه کشور ما، با تولید سالانه بالغ بر ۱.۷میلیون تن خرما رتبه دوم در جهان را دارد، اظهار کرد: استان فارس با تولید ۳۶۷هزار تن خرما معادل ۲۱ درصد خرمای کشور حائز رتبه اول است.
به گفته وی، متوسط عملکرد خرما در کشور ۶.۵ تن در هکتار و این رقم در استان فارس با فعالیت کشاورزان مجرب و به‌کارگیری دانش نوین در بخش کشاورزی بیش از متوسط کشوری است. همچنین در سال گذشته یکی از تولیدکنندگان برگزیده استانی از شهرستان فراشبند موفق به تولید بالغ بر ۴۴.۵ تن خرما در هکتار شده است. دهقان‌پور افزود: فارس ویترین ارقام متنوع خرما است و بیشترین سطح زیرکشت خرما در این استان به ارقام پرپتانسیل کبکاب، شاهانی، زاهدی، مجول و پیارم اختصاص دارد. شهرستان‌های قیروکارزین، کازرون و جهرم به ترتیب رتبه‌های برتر تولید این محصول در استان فارس را دارند.  

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی