[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۱۳
  • دوره جدید

ضرورت اعتماد به بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر، روزنامه شیراز نوین

آیین تودیع و معارفه مدیران کل پیشین و جدید اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس دیروز چهارشنبه در تالار حافظ شیراز برگزار شد.
معاون حقوقی و امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد در این آیین اظهار کرد: اعتماد به بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر و همچنین برون‌سپاری برخی اختیارات و کارها از اهمیت زیادی برخوردار است و هرجا اطمینان کردیم، مزیت‌های قابل‌توجهی در ارتقای سطح کمی و کیفی حاصل شده است.
مهدی محمدی افزود: استان فارس استانی هزاران‌ساله است و در طول سال‌های گذشته دارای فرازونشیب‌های خاصی بوده و است. این استان از حساسیت‌های خاصی به‌لحاظ فرهنگی و هنری برخوردار است و بزرگانی از رشته‌های مختلف هنری در این استان فعال هستند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد با اشاره به اینکه فارس در همه هنرهای هفت‌گانه سرآمدان و هنرمندان شاخصی دارد، ادامه داد: درصدد هستیم نظر خاصی به استان فارس داشته باشیم تا بتوانیم با امکانات حداقلی، حداکثر رضایت را در اهالی فرهنگ و هنر ایجاد کنیم.
او به اهمیت مضاعف فرهنگ نسبت به اقتصاد اشاره کرد و گفت: امیدواریم با بضاعت کمی که داریم، بتوانیم این رویکرد را در جامعه نهادینه کنیم.
محمدی با بیان اینکه بهبود وضعیت فرهنگ و هنر استان فارس در دستور کار است، گفت: قصد داریم با سیاست‌های جدید وزارت، دست مدیران کل را در استان‌ها باز بگذاریم و اختیارات بیشتری به مدیران کل بدهیم.
معاون وزیر ارشاد گفت: هرجا تفویض اختیار به مدیران داده شد، این رویکرد مورد استقبال اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفت. در حال حاضر ادامه دادن این رویه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری می‌شود و تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا مشکلات اهالی هنر را با تفویض اختیارات حل و فصل کنیم.
محمدی با اشاره به اینکه در این دوره وضعیت معیشت کارکنان اداره‌کل هم موردتوجه وزارت است، گفت: مدیرکل جدید فارس تعاملات استانی را با هدف پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری فراموش نکند؛ هم تعاملات با دستگاه‌های هم‌خانواده ارشاد و هم تعاملات برون‌دستگاهی برقرار و حفظ شود و جلسات و نشست‌ها به‌صورت مستمر برگزار شود.
محمدی با تأکید بر اهمیت برگزاری ماهانه شورای هماهنگی افزود: کارگروه‌های مشورتی و تخصصی ایجاد و از تجارب هنرمندان و مشاهیر بهره گرفته شود.
او با بیان اینکه سیاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که مدیران کل استانی از درون ادارات کل انتخاب و منصوب شوند، گفت: حتی اگر استانی فردی در تراز مدیرکل نداشته باشد، از استان‌های هم‌جوار بهره می‌گیریم؛ در هر صورت مدیران کل باید از مجموعه فرهنگ و ارشاد باشند.
در این مراسم، حمیدرضا قانعی تودیع و مهدی رنجبر به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد فارس معارفه شد.
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این مراسم اظهار کرد: افول کنشگری و میدان‌داری مردم در آفرینش‌ها و فعالیت‌های فرهنگی را می‌توان به ویژه با گفتمان میان‌نسلی از میان برداشت و اگر این مهم تحقق یابد، گامی بلند به منظور بهبود جامعه مدنی فارس و ایران برداشته‌ایم.
مهدی رنجبر افزود: سرزمین فارس گهواره هنر، آیین و ایمان، یادآور شکوه پارس و همبستگی ملت‌ها در سایه فرّ ایزدی و شیراز نگین درخشان شهرها کانون سرود و سروش و آرامگاه جاودانه‌سرایان سخن و اندیشه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: شیراز شهر سوم حرم اهل بیت(ع) با پیشینه‌ای غنی نمایانگر پیوند دین، هنر و حماسه، میراث گران‌سنگی در بازآفرینی هویت ایرانی- اسلامی دارد. زادبوم شور و بینش، امروز رسالتش را در احیای گفتمان میان‌نسلی می‌بینم و اعتقاد راسخ دارم در پاسداشت و تقویت اصالت و هویت ایرانی- اسلامی می‌توانیم سرمایه‌های اجتماعی را در عرصه فرهنگ و هنر احیا کنیم.
وی ادامه داد: شیراز از دیرباز میراث‌دار گنجینه‌ای از فرهنگ ادب، هنر و حماسه ایران‌زمین بوده و جان بخشیدن به این گنجینه برای تقویت سرمایه‌های اجتماعی در سایه میراث جاودان بزرگانی چون سعدی، حافظ و ملاصدرای شیرازی ضرورتی انکارناپذیر است. رنجبر اظهار کرد: گفتمان شیراز به عنوان الگویی برای مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی می‌تواند شکاف‌های اجتماعی را ترمیم و پیوندهای وحدت‌بخش را تقویت کند و استفاده از زبان هنر و ظرفیت هنرمندان راه ورود به این گفتمان است. وی اضافه کرد: فارس می‌تواند زیست شبانه‌روزی در حوزه فرهنگ، هنر و معنویت را تجربه کند که به الگویی در گردشگری فرهنگی، هنری و اجتماعی بدل شود و در این راه رونق اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی را نیز به همراه آورد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: ما اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و معنویت فارس تلاش خواهیم کرد تا این خانه را با ابزار هنر به خانه‌ای برای گفت‌وگو میان تمامی اقشار، اندیشه‌ها سنین و سلیقه‌ها در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران تبدیل کنیم و ایرانی شادتر و آگاه‌تر در بستر تاریخی هم‌اکنون داشته باشیم.
حمیدرضا قانعی مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد فارس هم گفت: فرهنگ ایران و معارف اسلام دو معدن غنی فرهنگ و هنر این سرزمین است که ترکیب آن‌ها پشتوانه بسیار گران‌بهایی برای انقلاب اسلامی ملت ایران فراهم آورده است.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد فارس ادامه داد: فرهنگ ستون تمدنی انقلاب اسلامی است و هنر ما و آثار هنری ما مهم‌ترین و متعالی‌ترین راهنما در اقیانوس بی‌کران و متلاطم فرهنگ‌ها برای بشر حیران در دنیای متزاحم و آشفته‌حال معاصر است که افق‌های امیدآفرین و نویی برای تکامل بشری ترسیم کرده و می‌کند.
او استان فارس را مهد ایمان و اراده و تاریخ و فرهنگ و هنر دانست و گفت: استانی که به فرموده رهبری معظم انقلاب بهترین جغرافیای ممکن، برای تلفیق دین، هنر و حماسه است؛ سرزمینی که برشمردن نام دین‌داران و هنرمندان و حماسه‌آفرینان و قهرمانانش شاید ساعت‌ها به درازا بینجامد.
قانعی درباره اقدامات انجام‌شده در عرصه فرهنگ و هنر فارس سال‌های گذشته گفت: در حوزه زیرساختی شاید مهم‌ترین اقدام راه‌اندازی دو هنرستان دخترانه هنرهای زیبا در شیراز و لارستان باشد و البته به این مهم باید به دو برابر شدن ظرفیت صندلی‌های سینما در سطح استان طی هزار روز گذشته، افتتاح و بهره‌برداری نگارخانه سرو، تعمیرات تالار حافظ پس از ۲۰ سال، ساخت پنج پلاتو ویژه تئاتر و نگارخانه در شهرستان‌های استان اضافه شود.
مدیرکل سابق ارشاد فارس ادامه داد: بازگشت مرجعیت فرهنگی و احیای جایگاه هنر با احیای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان گرامیداشت بیش از ۳۰۰ هنرمند در طی سه سال، تشکیل شورای پاسداشت زبان فارسی و شورای هنر در استانداری تا حدودی محقق شد.
او اضافه کرد: ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌های متعدد متولی فرهنگ در استان که با محور قرار دادن سند استانی نقشه مهندسی فرهنگی در دستور کار قرار گرفت و مفاهیم قرآنی، جهاد تبیین، خانواده متعالی، زیست عفیفانه و نشاط‌آفرینی و امید اجتماعی به‌صورت مستمر رصد و هدایت شد.
قانعی یادآور شد: حمایت از مؤسسات و مجموعه‌های مردمی در سطح استان در قالب تشکیل قرارگاه‌های استانی و ملی از دیگر اقدامات مهم و تأثیرگذار دوره پشت سر گذاشته‌شده است، که سطح تولیدات هنری در استان را به‌صورت قابل‌توجهی از نظر کمی و کیفی ارتقا داد.
او توجه ویژه و جدی به هنرمندان موسیقی بومی استان که ظرفیت بالایی در حوزه تخصصی خود دارند را از دیگر اقدامات دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات این دوره تشکیل و حمایت از ارکستر سمفونیک فارس و اجراهای متعدد و فاخر این هنرمندان در شیراز بود و این‌ها همه در کنار حمایت از سایر گروه‌های بومی و مؤسسات فعال موسیقی معنا پیدا کرد و کسب طوبی زرین جشنواره تجسمی فجر برای اولین بار و کسب رتبه‌های برتر پرتکرار در عرصه هنرهای نمایشی در جشنواره بین‌المللی فجر و سایر جشنواره‌‌ها و حضور برخی از آثار در جشنواره‌های بین‌المللی دیگر کشورها، سایر اتفاقات خوبی است که در چند سال اخیر در استان فارس رقم خورد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی