[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

مفاهیم قرآنی در همه شئونات زندگی پیاده شود، روزنامه شیراز نوین

استاندار فارس در جلسه با هیئت‌رئیسه دانشکده علوم قرآنی بر ضرورت پیوند میان قرآن کریم و علوم روز دنیا تأکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، دکتر حسینعلی امیری در دیدار با هیئت‌رئیسه دانشکده علوم قرآنی، قرآن را کتاب زندگی دانست و تأکید کرد: امروز هیچ دانشی نیست که نتوانیم در قرآن آن را پیدا کنیم؛ از مسائل معمولی زندگی روزمره تا پیچیده‌ترین علوم روز دنیا مانند علم نجوم، فیزیک و... در قرآن دیده می‌شود.
دکتر امیری گفت: وقتی می‌گوییم قرآن کتاب زندگی‌ است، یعنی در حوزه‌های قرائت قرآن، تفسیر و معنی قرآن هرکسی به اندازه بضاعتش از قرآن برداشت می‌کند و قاعدتاً باید در زندگی شخصی و اجتماعی‌ و کاری و دیگری شئونات زندگی‌ فرد بروز و ظهور پیدا کند. وی اضافه کرد: یافتن تناسب آیات قرآن با موضوعات روز زندگی بسیار مهم است؛ از این رو حتی‌المقدور باید توجه کرد اگر در ابتدای جلسه‌ای آیه‌ای از قرآن قرائت می‌شود با موضوع آن جلسه تناسب داشته باشد. استاندار فارس گفت: اکراه و اجبار در موضوعات دینی نتیجه مناسبی ندارد. در نماز خواندن و رعایت شئونات دینی اجبار نتیجه خوبی ندارد و این به تجربه ثابت شده است. وی اضافه کرد: مفاهیم دینی و قرآنی را باید به‌گونه‌ای آموزش داد که دانشجویان آن را با اعتقاد بپذیرند. دکتر امیری گفت: عمل به قرآن و قرائت قرآن باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود؛ چراکه فرهنگ عمومی امری فراگیر است.
نماینده عالی دولت در استان فارس گفت: اکنون وقت آن است که از منظر علوم دیگر هم روی قرآن کار کنیم. دکتر امیری با اشاره به تصاویری که تلسکوپ جیمزوب از عالم هستی منتشر کرده است، گفت: پس از دیدن این تصاویر تازه فهمیده‌ام که خلقت چه عظمتی دارد و معنای تکبیری که می‌گوییم تا حدود کمی قابل‌درک می‌گردد. استاندار فارس گفت: عمق و ژرف محتوای قرآن کریم، برای اثبات کلام وحی کفایت می‌کند و وقتی محتویات قرآن را با علوم دیگر محک می‌زنیم، درمی‌یابیم که تا چه اندازه می‌توان روی وجوه علمی قرآن بحث کرد و ذهن‌ها را فعال نمود. مقایسه تخصص دانش‌آموختگان دانشکده علوم قرآنی با دیگر دانشجویان در رشته‌های معارف اسلامی و الهیات و رشته‌های دانشگاه امام صادق همچون معارف و اقتصاد، بخشی دیگر از سخنان استاندار فارس در این جلسه بود، امیری با تأکید بر اینکه دانش علوم قرآنی باید در جامعه و دنیای امروز کاربرد داشته باشد، گفت: آموزش‌های علوم قرآنی نباید تنها منحصر به عبادات و طهارات باشد. امیری با اشاره به تجربه‌ بعضی از کشورهای اسلامی در بهره‌گیری از قرآن تأکید کرد: در این کشورها بسیاری از مسائل مستحدثه‌ جامعه خود را در حوزه حقوق خانواده و حقوق بین‌الملل با استفاده از قرآن حل می‌کنند. استاندار فارس با تأکید بر اینکه قرآن برای کارهای جدید ظرفیت بسیار بالایی دارد، اظهار داشت: برای جذب دانشجویان علوم قرآنی نباید تنها به دانشجویان علوم انسانی اکتفا کرد؛ کسانی که پایه تحصیلاتشان در دبیرستان ریاضی و فیزیک و علوم تجربی است، می‌توانند میان علوم قرآنی و علوم پایه ارتباط مؤثر برقرار کنند. وی با اشاره به مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی، وی را دارای امتیازاتی دانست و بیان کرد: مرحوم آیت‌الله حائری به دلیل اینکه تحصیلاتشان فیزیک بود، به شکلی زیبا و اثرگذار علوم قرآنی را با فیزیک و ریاضی تلفیق می‌کردند که دو کتاب تمثیل او حاصل این تلفیق است. دکتر امیری همچنین بر تدریس منطق در دانشکده علوم قرآنی تأکید کرد که ذهن را منظم و دریافت معانی قرآنی را آسان‌تر می‌کند. امیری بهره‌گیری از تکنولوژی را در تدریس علوم قرآنی بسیار ضروری دانست و گفت: نباید به شیوه‌های قدیمی آموزش اکتفا کنیم و باید از تکنولوژی و امکانات مدرن در تدریس بهره بگیریم که در آموزش بسیار مؤثر است. تحلیل مسائل مربوط به نهاد اوقاف و سنت حسنه وقف، بخش پایانی سخنان استاندار فارس بود و امیری با انتقادات از برخی برخوردهای تاجرمآبانه با نهاد وقف آن را یک سنت نیکو در آموزه‌های اسلامی و مایه فخر مسلمانان دانست که دستخوش بی‌مهری شده است و یکی از وظایف پژوهشکده وقف را در دانشکده علوم قرآنی، آسیب‌شناسی وقف عنوان کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی