[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۱۳
  • دوره جدید

هم‌گرایی در راستای تحقق اقتصاد صنعتی، روزنامه شیراز نوین

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس بر ضرورت توجه به تولید کشاورزان تأکید کرد و گفت: افزایش اعتبارات و تسهیلات می‌تواند کمک شایانی به رشد تولید در این بخش کند.به گزارش ایرنا، حسن شیخ‌نیا شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیر سابق و جدید تعاون روستایی فارس اظهار کرد: استان فارس با وسعت ۱۲۳هزار کیلومترمربع و ۳۷ شهرستان ظرفیت بی‌بدیلی در بخش‌های مختلف دارد و به عنوان یک ایران کوچک شناخته می‌شود؛ در واقع این استان پهناور از همه ظرفیت‌هایی که در ایران وجود دارد، بهره می‌برد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: بدون شک شیوه‌های سنتی و روش‌های قدیمی در استانی مانند فارس با ظرفیت‌های بالایی که دارد جواب نمی‌دهد. امیدواریم تدابیر کافی برای ارائه رویکردهای نوین و پیشرفته متناسب با نیاز کشور و قدمت شبکه تعاون روستایی در استان فارس اتخاذ شود. او با بیان اینکه اقتصاد فارس در گذشته بر پایه کشاورزی بوده، گفت: هرچند رویکرد جدید استان فارس حرکت به سمت اقتصاد صنعتی است، اما هنوز هم مانند سابق این استان به عنوان یک استان کشاورزی شناخته می‌شود.
شیخ‌نیا اضافه کرد: استان فارس نیاز به هم‌گرایی و هم‌افزایی دارد؛ می‌بایست هم‌گرایی و هم‌افزایی در استان فارس شکل بگیرد تا بتوان از ظرفیت‌های بی‌بدیلی که در استان به ویژه در حوزه تعاون روستایی و بخش کشاورزی وجود دارد، استفاده کرد. او با بیان اینکه پنج هدف کلیدی به عنوان مأموریت و وظیفه تعاون روستایی دیده شده، افزود: پیشبرد این مأموریت‌ها مستلزم گذر از شیوه‌های سنتی و داشتن یک نگاه جدید و نو است. آنچه در وهله نخست حائز اهمیت است توجه به تعاونی‌هاست؛ بخش کشاورزی حتماً مستلزم توسعه تعاونی‌ها از طریق آموزش‌ها و حل مشکلات این مجموعه‌هاست. معاون استاندار فارس با بیان اینکه افزودن به کمیت و توجه به کیفیت از اهمیت بسیاری برخوردار است‌، گفت: آموزش‌های متناسب و به‌روز برای حفظ، ارتقا و تقویت تعاونی‌ها ضرورت دارد.
او بر ضرورت توجه به تولید کشاورزان تأکید کرد و گفت: افزایش اعتبارات و تسهیلات می‌تواند کمک شایانی به افزایش تولید در این بخش کند. در استان فارس در سال گذشته در حوزه تنظیم بازار تصمیم گرفته شد که برای تأمین میوه شب عید، بخشی از نیاز استان با توجه به مهمان‌پذیری این استان که معادل دوسوم جمعیت بود، از طریق تنظیم بازار تأمین شود؛ اما این امر علی‌رغم همه زحمات و تلاش‌ها محقق نشد. شیخ‌نیا عنوان کرد: سال گذشته در شب عید در حوزه قیمت به دلیل نخریدن یا نبودن کالا در انبارها تورم استان فارس رقم خورد و استان فارس به سومین استان با تورم بالای کشور تبدیل شد؛ این در حالی بود که تأمین سیب، پرتقال و سایر محصولات به منابع قابل‌توجهی نیاز نداشت. امسال هم با همین مشکل مواجه هستیم و اگر تأمین مالی در تعاونی‌ها صورت نگیرد، با توجه به جمعیت پنج‌میلیونی استان و چهارمیلیون گردشگر با مشکل مواجه خواهیم شد. سرپرست اداره‌کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس هم گفت: اگر چه بحث تجمیع سرمایه‌های کشاورزان، تأمین نهاده‌های موردنیاز آن‌ها با قیمت مناسب، فراهم کردن زمینه فروش محصولات کشاورزی و بازاریابی و تأمین امنیت غذایی که از مهم‌ترین رسالت‌های تعاون روستایی محسوب می‌شود، از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ اما در کنار این رسالت‌ها باید به بحث سلامت غذا هم توجه ویژه شود. او گندم را یک محصول استراتژیک و بااهمیت برای دولت دانست و گفت: آیا فروش سایر صیفی‌جات و سبزیجات هم از اهمیت برخوردار است؟ متأسفانه عدم آمایش سرزمین در حوزه کشاورزی بحرانی است که کشور را به جایی رسانده که در بحث تأمین آب‌ سفره‌های زیرزمینی و خشک شدن تالاب‌ها و افزایش ریزگردها با مشکل جدی مواجه شده؛ لذا نیاز است استان فارس به عنوان یک استان پایلوت در بحث آمایش ورود کند. علوی معتقد است در هر شهرستان باید متناسب با موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های منطقه کاشت محصولات کشاورزی انجام شود. سرپرست اداره‌کل دفتر امور سیاسی استانداری فارس گفت: نیاز است در هر شهرستان برنامه‌ای باشد که کشاورزان متناسب با آن محصولات خود را تولید کرده و به صورت تضمینی به فروش برسانند. او با طرح این پرسش که‌آیا نظارت بر تولید و مسیرهای نگهداری انجام می‌شود، گفت: امروز آمار سرطان‌ها در کشور به سن پایین‌تر از میانسالی و حتی به دوران نوجوانی رسیده که عمده آن به مصرف مواد غذایی ناسالم برمی‌گردد. کشاورز برای اینکه محصولش به موقع به بازار برسد، با عدم رعایت دوز مصرف در سموم کشاورزی و با بهره‌گیری از انواع سموم غیرمجاز نسبت به کاشت محصولات غیرارگانیک اقدام می‌کند؛ لذا نیاز است تدابیر لازم برای حل این مشکل اتخاذ شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی