[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۴
  • دوره جدید

بهبود معیشت با کاهش فاصله مزرعه تا سفره، روزنامه شیراز نوین

معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: قدرت تشکل‌ها می‌تواند مشکلات بخش کشاورزی را حل کند؛ اما آنچه امروز ضرورت دارد، حل مشکل بعد از تولید است؛ چه در قالب خام‌فروشی یا در حوزه بازار باید حل شود.
به گزارش ایرنا، محمدرضا طلایی شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیر سابق و جدید تعاون روستایی فارس اظهار کرد: تعاون روستایی متشکل از نهادهای ادارای و مردمی است که افراد در آن کار اجرایی نمی‌کنند؛ بلکه برای نمایندگان کشاورزان کار تسهیلگری می‌کنند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور ادامه داد: حدود ۱۱هزار پست سازمانی و ۶هزار پرسنل داریم، اما از ۹هزار تشکل شهرستانی، استانی و ملی بهره می‌بریم که بیش از ۷۰ درصد بخش کشاورزی دست آن‌هاست؛ همچنین نزدیک به ۲۰۰همت اعتبارات نقدینگی، سرمایه‌ای و مولدی در این بخش وجود دارد.
او بر اهمیت نظارت و تسهیلگری در بخش تشکل‌ها تأکید کرد و با بیان اینکه بخش کشاورزی به ویژه تشکل‌ها در برنامه هفتم به خوبی دیده شده است، گفت: در بخش کشاورزی سه مرحله قبل از تولید، تولید و بعد از تولید پایه‌گذاری می‌شود؛ عملکرد استان فارس نشان می‌دهد این استان در تولید موفق است و رکوردها و کشاورزان بسیار خوبی دارد؛ اما اگر مشکلی در استان باشد، این مشکل مربوط به قبل و بعد از تولید است. معاون وزیر کشاورزی با بیان اینکه امروز تعاون روستایی ۸۵ درصد کود کشور را به دست کشاورزان می‌رساند، گفت: وزیر جهاد کشاورزی که از بدنه و از جنس بخش کشاورزی است، اعتقاد بسیاری به تشکل‌ها دارد و معتقد است که قدرت تشکل می‌تواند مشکلات بخش کشاورزی را حل کند؛ اما آنچه امروز ضرورت دارد، حل مشکلات بعد از تولید است؛ مشکلات بعد از تولید چه در قالب خام‌فروشی و چه در حوزه بازار باید حل شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید فاصله مزرعه تا سفره کاهش یابد، افزود: قول داده‌ام تا پایان دولت سه‌هزار فروشگاه و روستابازار را تحویل دهم که سهم استان فارس ۷۰ روستابازار است؛ باید تا پایان سال حداقل یک‌سوم آن انجام شود. او ادامه داد: تعاون روستایی باید مکان و غرفه را آماده کند تا تولیدکننده محصولش را در قالب تشکل ارائه دهد. در حال حاضر سه واسطه و دلال در حوزه تولیدات کشاورزی داریم. باید نقشمان را در این قضیه بازی کنیم. در برنامه هفتم در قانون صراحتاً اعلام شده که استانداری باید شهرداری را مجاب کند تا اراضی و مجوز را در بهترین نقطه شهر در اختیار تعاون روستایی بگذارد و تعاون روستایی در این نقاط غرفه‌ها را ایجاد کند و در اختیار کشاورزان بگذارد.
طلایی اضافه کرد: باید پیگیری شود تا این کار هم در تأمین محصول و هم سرمایه‌گذاری انجام شود؛ باید محصول را توسط تشکل‌ها مستقیم به دست مصرف‌کننده برسانیم.معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نگاه ما در تعاون روستایی درآمد نیست؛ بلکه درصدد هستیم هزینه کشاورز را کاهش و سودش را افزایش دهیم. با افزایش قیمت نمی‌توانیم با دنیا رقابت کنیم؛ بلکه با کاهش هزینه می‌توانیم با دیگر کشورها رقابت کنیم. لذا باید هزینه تولید را پایین آوریم. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تسهیلات باید در قالب بازار به استان فارس اختصاص یابد، گفت: نباید محصول روی دست کشاورز بماند؛ البته محصولات اساسی که تکلیف می‌شود، جای خود دارد؛ اما محصولات کشاورزان باید توسط تعاون روستایی خریداری شود. او بر ضرورت راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی در منطقه آزاد تأکید کرد و گفت: اگر پایانه‌های صادراتی احداث نشود، محصولات به فروش نمی‌رسد. بدون شک پایانه‌های صادراتی درآمدزاست‌ و کمک شایانی به اقتصاد استان‌ها می‌کند. طلایی با بیان اینکه ملاک فعالیت در تعاون روستایی پس از اخلاق، کار است، گفت: تشکل‌هایی موفق‌اند که اخلاق‌مدار هستند؛ چراکه اخلاق اعتماد می‌آورد و اعتماد کار را بدون دغدغه پیش می‌برد. مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: استان فارس، استان کشاورزی است و بخش اعظمی از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده است. این استان استانی چهارفصل به شمار می‌رود و از مدیران و کشاورزان زبده‌ای که در وزارت جهاد کشاورزی تأثیرگذار بوده و هستند، بهره می‌برد. در این مراسم حمید رشیدی تکریم و سیداحمد احمدی‌زاده به عنوان مدیر جدید معارفه شد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی