[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۴
  • دوره جدید

امام‌جمعه شیراز: رسیدگی به بازار وکیل ضروری است، روزنامه شیراز نوین


نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به تمدن اسلامی و تأثیر بازاریان بر این تمدن، بیان کرد: تمدن اسلامی از دل بازار می‌جوشد. به گزارش ایسنا، آیت‌الله لطف‌الله دژکام روز ۷ بهمن‌ماه در مراسم سوگواری سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) در بازار وکیل شیراز گفت: بازاری‌ها صدها میلیون نفر را در شرق آسیا مسلمان می‌کنند؛ لذا هیچ فاصله‌ای بین دین‌داری، تجارت و آباد کردن دنیا نیست و این کاری است که امروز برای تمدن نوین اسلامی کلید زده‌ شده است. وی گفت: ایرانی‌ها از همین بندرهای جنوب و بازار وکیل که مبدأ بندرها برای تجارت است، حرکت کردند و در تاریخ نوشته شدند. همین تاجرها حرکت کردند و به دل دریا زدند و اندونزی را گرفتند و به جنوب هند رفتند و به آسیای جنوب شرقی رفتند؛ لذا هرچه مسلمان آنجاست، از برکت نفس بازاریان است.
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس ادامه داد: اندونزی بیش از ۱۰۰میلیون مسلمان دارد، اما ما لشکرکشی نکردیم؛ بلکه تاجر و کاسب آنجا رفته، متدین و خوش‌معامله بوده و افراد را تحت‌تأثیر قرار داده‌اند. پس بازار و اقتصاد در دامن فرهنگ اسلامی رشد می‌کند. برعکس در غرب، بازار و اقتصادشان هر وقت رونق پیدا کرده در مقابلش دینشان ضعیف شده و این یک واقعیت تاریخی است. وی خطاب به مسئول میراث‌فرهنگی استان فارس بیان کرد: باید آن‌قدر به این بازار رسیدگی شود که بگویند مرکز تمدن نوین اسلامی در بازار وکیل شیراز است و از اینجا باید شروع کنیم. این کار بزرگ همت عالی همه مدیران و مسئولان را می‌خواهد و مطمئن هستیم به لطف خدا این اتفاق خواهد افتاد.
دژکام در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخ ایران و اسلام و همچنین تاریخ غرب در یونان، اروپا و آمریکا اشاره کرد و گفت: تاریخ هر دو موجود است و در این تواریخ، یک مسئله برای انسان جلب توجه می‌کند که معمولاً هر زمان در ایران و شرق که جامعه امت اسلامی است، نگاه به دین قوی‌تر شده، دنیای آن‌ها آبادتر شده است. وی افزود: اوج تمدن اسلامی دوره قبلی ما دوره ابوعلی سیناست؛ یعنی اوج دین‌داری با اوج پیشرفت دنیا و مسائل زندگی انسان‌ها همراه شد و در آن روز ابن سینا به تعبیر اروپایی‌ها عنوان پرنس علوم را داشته است؛ یعنی شاه همه دانش‌ها بوده است. ابن سینا بعد از هزار سال هنوز مایه افتخار ماست و آن روزی که وی در عرصه علم میدان‌داری می‌کرد، نسبت به دین‌داری هم بسیار مقید بوده است و خدا هم از او حمایت کرده است.


 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی