کوچ کادر درمان از قطب پزشکی، روزنامه شیراز نوین
بحث مهاجرت نیروهای متخصص از کشور طی سالهای اخیر با شدت بیشتری مطرح میشود و آمارها از کمبود پزشک به ویژه در شهرهای کوچک حکایت دارند.
به گزارش ایلنا، این کمبود در خصوص مهاجرت پرستاران نیز احساس میشود؛ بهگونهای که بسیاری از بیمارستانها و مراکز پزشکی دچار کمبود کادر پزشکی هستند و مشکلات زیادی برای مردم در زمینه معالجات به وجود آمده است.
بر اساس آمار سازمان نظام پزشکی ایران در ۸ ماه نخست سال جاری، ۴هزار و ۵۰۰ نفر دیگر از اعضای کادر درمان برای مهاجرت اقدام کردهاند. ۷هزار پزشک، پرستار و عضو کادر درمان کشور نیز در سال ۱۴۰۲ برای مهاجرت اقدام کردهاند.
به گفته کارشناسان، میانگین سرانه پزشک متخصص در کشورهای اروپایی ٢٤۵ و در کشورهای منطقه ١٤٣ به ازای هر ١٠٠هزار نفر است؛ اما در ایران فقط ٦٢ پزشک متخصص به ازای هر ١٠٠هزار نفر وجود دارد.
چند روز پیش نیز وزیر بهداشت از خالی ماندن ظرفیت رشتههای تخصص پزشکی خبرداد و گفت: «متأسفانه در تمام رشتههای تخصصی به جز سه رشته غدد، گوارش و جراحی پلاستیک که داوطلبان آن به حد ظرفیت رسیده بود، در سایر رشتهها تعداد داوطلبان زیر ظرفیت اعلام شده بودند.»
٢۵٠٠ صندلی خالی در رشتههای تخصصی
رئیس نظام پزشکی شیراز با یادآوری اینکه در رشتههای تخصصی امسال حدود ٢۵٠٠ صندلی خالی است، میگوید: بهرغم اینکه افراد زمانی یک الی دو سال برای قبولی تخصص درس میخواندند، اما در شرایط کنونی کسی حاضر به دریافت تخصص نیست.
محمدرضا دیدهبان در گفتوگو با ایلنا میافزاید: دانشجویان پزشکی معتقدند وقتی ٦ الی ٧ سال از عمر خود را صرف دریافت مدرک عمومی پزشکی میکنند، دیگر نمیخواهند ٤ الی ۵ سال هم صرف دریافت تخصص کنند و همواره از این مهم سر باز میزنند.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز در ادامه از نبود تکنسین بیهوشی در شیراز انتقاد میکند و میگوید: بیمارستان شهید فقیهی و خلیلی شیراز از مراکز بزرگ درمانی در شیراز هستند، اما به دلیل نبود متخصص بیهوشی بسیاری از عملها در این مراکز کنسل میشود.
وی میگوید: دیگر رغبتی برای دریافت تخصص جراحی قلب وجود ندارد. سال گذشته داوطلب جراحی تخصص قلب در شیراز وجود نداشت و امسال تنها یک نفر داوطلب برای گرفتن این تخصص اعلام آمادگی کرده است.
دیدهبان با بیان اینکه شواهد حاکی از آن است که در آینده پزشک باسوادی در شیراز وجود نخواهد داشت، بیان میکند: سخنان مقامات و مسئولان درخصوص اینکه پزشکانی که مایل هستند، مهاجرت کنند از یک طرف و افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان از سوی دیگر، ضربه سنگینی به درمان کشور وارد خواهد کرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز با اشاره به اینکه در حال حاضر بعضی از دانشجویان رشته پزشکی سواد کافی برای تحصیل در این رشتهها را ندارند و بعضی از دانشجویان بههیچوجه صحبتهای جدید درسهای اساتید را متوجه نمیشوند، میافزاید: ورود پزشکان بیسواد سبب خواهد شد تا شهروندان برای یک سرماخوردگی ساده هم به پزشک مراجعه نکنند.
وی با اشاره به اینکه دود تمام این اشتباهات در مرحله نخست به چشم مردم و در گام بعد به چشم جامعه پزشکی میرود، ادامه میدهد: بعضی از پزشکانی که به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند، به مشاغل دیگر روی آوردهاند؛ پزشکان بهمراتب از وضعیت اقتصادی و زندگی و رفاه در ایران راضی هستند.
مهاجرت ٣هزار نفر از کادر پزشکی فارس به دیگر کشورها
دیدهبان با انتقاد از سیاستهای دولت در برابر پزشکان میگوید: در یک سال و نیم گذشته حدود ١٠هزار پزشک از ایران مهاجرت کردهاند و تعداد پزشکان باسواد در ایران روزبهروز در حال کاهش است. رئیس نظام پزشکی شیراز با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته حدود ٢ الی ٣هزار نفر از کادر پزشکی فارس به دیگر کشورها مهاجرت کردهاند، میافزاید: بیتوجهی به جامعه پزشکی و سرکوب خواستههای بحق پزشکان و ناامیدی در این قشر باعث شده تا پزشکان روزبهروز از ادامه فعالیت در کشور دلسرد شوند.
دیدهبان با اشاره به اینکه تنها با شعار نمیتوان اتفاقات خوب را رقم زد و سر دادن شعار نیازمند عمل است، ادامه میدهد: سالهاست شعارهای حمایتی از جامعه پزشکی عملیاتی نشده است.
دستمزد پزشکان در ایران نسبت به نرخ واقعی ۵٠٠ درصد عقبتر است
وی با بیان اینکه بخش خصوصی درمان و آزمایشگاهها و مطبداران به سختی در حال فعالیت هستند، میافزاید: بخش خصوصی پزشکی به سختی هزینههای جاری را تأمین میکند و مطبداری و علوم آزمایشگاهی بسیار هزینهبر است که تمام این عوامل باعث شده تا مراکز خصوصی درمان به دلیل بیتوجهی با مشکلات متعددی مواجه شوند.
رئیس نظام پزشکی شیراز با یادآوری اینکه مسئولان تنها بر دریافتهای سکه و دلار توسط پزشکان زوم کردهاند و موارد دیگر را سرکوب میکنند، تأکید میکند: دستمزد پزشکان در ایران نسبت به نرخ واقعی ۵٠٠ درصد عقبتر است و پزشکان در ایران و استان فارس حدود یکپنجم میزان واقعی دریافتی دارند که این میزان در بعضی از رشتهها به یکدهم هم میرسد.
دریافت هزینههای دلاری توسط پزشکان و متخصصان تخلف است
وی با بیان اینکه دریافت هزینههای جراحی بهصورت دلار توسط پزشکان و متخصصان تخلف است، میگوید: افراد و بیمارانی که جهت انجام جراحی و درمان به پزشکان دلار پرداخت کردهاند، با در دست داشتن مستندات میتوانند شکایت خود را ثبت کنند. رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز با اشاره به اینکه دریافت دلار توسط پزشکان و جراحان را نمیتوان به همه فعالان این بخش تعمیم داد، میافزاید: امکان دارد تنها تعداد اندکی از پزشکان جهت انجام جراحی و درمان اقدام به دریافت دلار کنند.
دیدهبان تأکید میکند: حدود ٢۵هزار نفر عضو سازمان نظام پزشکی هستند و مطمئناً تمام این افراد دستمزدشان را بهصورت دلار دریافت نمیکنند. افرادی که جهت درمان هزینه را بهصورت دلار و سکه پرداخت کردهاند، جهت رسیدگی به این مورد میتوانند شکایت خود را با مستندات ثبت کنند.
رئیس نظام پزشکی شیراز با اشاره به اینکه ایران پایینترین تعرفه پزشکی را در دنیا دارد، ادامه میدهد: تعرفه پزشکی در ایران حتی نسبت به کشورهایی مانند افغانستان و عراق هم پایینتر است.
دیدهبان میگوید: نیاز است تا دولت تعرفه واقعی را به پزشکان پرداخت کند و از طرفی دیگر بیمهها هم باید نسبت به پرداخت هزینههای پزشکان در اسرع وقت اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه معتقدیم بیمار نباید بهصورت مستقیم وجه درمان را پرداخت کنند و دستمزد پزشکان باید از طریق بیمهها انجام شود، بیان میکند: به مردم آدرس غلط داده میشود. بعضاً مسئولان عنوان میکنند که افزایش قیمت ویزیت فشار به مردم تحمیل میکند؛ در صورتی که اینگونه نیست و مسئولان جهت حمایت از مردم و پزشکان باید بیمهها را تقویت کنند.
دولت باید از طریق بیمهها پول پزشکان را پرداخت کند
رئیس نظام پزشکی شیراز با بیان اینکه دولت باید از طریق بیمهها پول پزشکان را پرداخت کند و رابطه پولی میان پزشکان و بیماران را از بین ببرد، عنوان میکند: در تمام کشورها پول پزشک از طریق بیمه به پزشکان پرداخت میشود، اما در کشور ما خالی کردن شانه از مسئولیت توسط دولت و ناتوانی بیمهها باعث شده تا مردم و پزشکان در مقابل یکدیگر قرار بگیرند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین