[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۹
  • دوره جدید

هویت‌سازی به پشتوانه مشاهیر، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
هم‌زمان با ایام‌الله دهه مبارک فجر، آیین کلنگ‌زنی طرح توسعه پلانتاریوم فرهنگ‌سرای نجوم و رونمایی از تندیس علامه قطب‌الدین شیرازی به همراه نشست خبری هجدهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران برگزار شد. این مراسم صبح یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه با حضور رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار کلان‌شهر شیراز در فرهنگ‌سرای نجوم بوستان معلم برگزار شد. شهردار شیراز در این مراسم سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری را از اهداف مهم مدیریت شهری برشمرد و از اهتمام ویژه به منظور گسترش زیرساخت‌ها خبر داد.
محمدحسن اسدی با تبریک فرا رسیدن دهه پرفروغ فجر اظهار داشت: در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نگاه ویژه‌ای به پروژه‌های خدمات شهری و عمرانی داریم. وی مدت‌زمان احداث عملیات اجرایی فرهنگ‌سرای نجوم را یک‌ساله توسط سرمایه‌گذار عنوان کرد و بیان داشت: پروژه‌های فرهنگی نقش ویژه‌ای در برنامه‌های مدیریت شهری دارند. وی از تمرکز بر پاسخ‌گویی به نیازهای شهروندان خبر داد و بیان داشت: روز پنجشنبه بخشی از پروژه‌های فرهنگی شهرداری شیراز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی و افتتاح می‌شود.
در ادامه این مراسم، معاون فرهنگی شهردار شیراز از عزم راسخ مدیریت شهری به منظور معرفی مشاهیر شهرراز خبر داد. محمدعلی چوبینی در نشست خبری رونمایی از تندیس علامه قطب‌الدین شیرازی بر ضرورت توجه به هویت شهر شیراز و ظرفیت‌های کمتر شناخته‌شده آن تأکید کرد و افزود: شیراز ظرفیت‌های ارزنده‌ای در این حوزه دارد. وی افزود: توجه به هویت شهر شیراز و داشته‌های آن به عنوان راهبرد کلان در سند چشم‌انداز سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز قرار گرفته است.به گفته این مقام مسئول، شیراز ظرفیت‌های بسیاری دارد که کمتر شناخته شده‌اند و این بزرگ‌ترین ظلم به این شهر و شهروندان فرهنگ‌مدار این دیار است. معاون شهردار شیراز، خاطرنشان کرد: تمام گونه‌های گردشگری در این کلان‌شهر وجود دارد، اما کمتر به آن‌ها پرداخته شده است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه این فرهنگ‌سرا محلی برای ترویج علم نجوم است، تأکید کرد: ظرف 9 ماه با حمایت شهرداری و فعالیت سرمایه‌گذاری این فرهنگ‌سرا ساخته می‌شود و ظرفیت خوبی در حوزه علمی و گردشگری در استان فارس و جنوب کشور با این ابعاد خواهد بود. چوبینی خاطرنشان کرد: شیراز دارای مشاهیر و بزرگان سترگی است که عموم جامعه تعداد انگشت‌شماری از آن‌ها را می‌شناسند و این رسالت دستگاه‌های فرهنگی است که بستر شناسایی آن‌ها را به‌واسطه گسترش زیرساخت‌ها و رویدادها فراهم آوردند.به گفته این مقام مسئول، فرهنگ‌سراهای سطح شهر شیراز برخی کارکرد تخصصی و مخاطبان شهری دارد و برخی از آن‌ها کارکرد فراشهری هم دارد و از شهر صدرا هم به این فرهنگ‌سرا می‌آیند.
معاون شهردار شیراز در بخش دیگری از سخنانش افزود: در بررسی ابعاد شخصیتی قطب‌الدین شیرازی، بیشتر به جنبه‌های فیلسوفی و پزشکی این دانشمند گران‌مایه پرداخته شده، اما بُعد منجم بودن او کمتر موردتوجه قرار گرفته است. به همین دلیل، جایزه ملی نجوم برای اولین بار در شیراز برگزار می‌شود که نشان‌دهنده خاستگاه علمی این شهر است. این جایزه ظرفیت‌های شیراز را به خوبی نمایان می‌کند.وی همچنین به فعالیت فرهنگ‌سرا‌های شیراز اشاره کرد و گفت: هریک از فرهنگ‌سرا‌ها به‌تنهایی قادر به انجام کار‌های ملی هستند و این نشان‌دهنده ظرفیت بالای این مراکز است.
چوبینی یکی از رسالت‌های شهرداری را راه‌اندازی و راهبردی کردن فرهنگ‌سراهای تخصصی و تجهیز و بازسازی آن عنوان کرد و گفت: فرهنگ‌سرای کتاب، خانواده، باشگاه دختران و نجوم خدمات تخصصی به مردم شهر ارائه می‌کنند. رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش گفت: کلان‌پروژه «شهر من» شامل 16 ریزپروژه است که در زمینه شیرازشناسی طراحی شده و در قالب طرح جامع شیرازشناسی اجرا خواهد شد. چوبینی عنوان کرد: این پروژه شامل دانشنامه و موزه شهر است؛ همچنین کتابی تهیه و تدوین شده که شهر شیراز را به صورت جامع و عمومی معرفی می‌کند. وی تصریح کرد: این پروژه گامی مهم در راستای شناخت و معرفی هرچه بهتر تاریخ، فرهنگ و هویت شهر شیراز است و به عنوان یک مرجع معتبر برای علاقه‌مندان و پژوهشگران مورداستفاده قرار خواهد گرفت. به گفته چوبینی، این کلان‌پروژه با هدف حفظ و ترویج میراث فرهنگی و تاریخی شیراز طراحی شده و انتظار می‌رود به یکی از جاذبه‌های مهم فرهنگی و گردشگری این شهر تبدیل شود. در ادامه این مراسم، رئیس انجمن نجوم ایران فعالیت‌های مدیریت شهری شیراز در حوزه علم و دانش را ارج نهاد و خواستار الگوسازی در این زمینه شد. معین مصلح با بیان اینکه هجدهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران از 16 تا 18 بهمن‌ماه برگزار می‌شود، بیان داشت: جذابیت‌های علم نجوم برای بسیاری از اقشار جامعه ناشناخته مانده است. وی گفت: این همایش سالانه فرصتی برای متخصصان این حوزه است تا دستاورد‌های خود را به اشتراک گذارند.به گفته این استاد دانشگاه، هجدهمین همایش ملی نجوم و اخترفیزیک ایران مهم‌ترین برنامه انجمن نجوم ایران است و در کنار آن، بزرگداشت قطب‌الدین شیرازی نیز برگزار می‌شود. وی تأکید کرد: شیراز به عنوان پیشرو در حوزه نجوم و اخترفیزیک شناخته می‌شود.
مصلح افزود: از نظر علمی، حجم مقالات ارسال‌‌شده به این همایش قابل‌توجه است که بیش از 60 مقاله ارسال‌ شده و 45 مقاله پذیرفته شده است. عضو هیئت‌علمی دانشگاه شیراز همچنین اضافه کرد: میزبان مهمانانی از کشور ارمنستان و سخنرانان برخط هستیم که به غنای این رویداد کمک می‌کنند.مصلح خاطرنشان کرد: این همایش سه‌روزه علاوه بر ارائه مقالات، شامل کارگاه‌های تخصصی در حوزه نجوم و برای اولین بار، نمایشگاهی با هدف انعکاس فعالیت‌های کارآفرینان در حوزه نجوم و اخترفیزیک خواهد بود. این رویداد فرصتی است برای تقویت ارتباط میان منجمان و نشان‌دادن اهمیت این حوزه به جامعه که در راستای آن تلاش می‌کنیم. وی در خاتمه سخنانش تأکید کرد: برگزاری این همایش و رونمایی از تندیس علامه قطب‌الدین شیرازی، گامی مهم در جهت معرفی ظرفیت‌های علمی و فرهنگی شیراز به شمار می‌رود. در ادامه این مراسم، حسن دهقان از فعالان فرهنگی شهر شیراز گفت: با توجه به اینکه روز چهارشنبه اولین جایزه قطب‌الدین شیرازی به دانشمندان برگزیده ارائه می‌شود، تندیس فاخر این علامه که از سنگ نی‌ریز ساخته شده است، در حاشیه این مراسم با دستان شهردار شیراز رونمایی شد. در پایان این مراسم تندیس علامه قطب‌الدین شیرازی، منجم، فیلسوف و ریاضی‌دان شیرازی در بوستان نجوم رونمایی شد. 

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی