حمایت از تولید به اشتغالزایی و افزایش بهرهوری میانجامد، روزنامه شیراز نوین
یکی از دامداران سختکوش شهرستان خرامه خواستار حمایت از تولید به منظور افزایش بهرهوری، ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی شد.جواد بذرافکن از سال 1396 با راهاندازی یک مجموعه دامداری در روستای کوشک خرامه به عرصه تولید وارد شد و از پیشگامان پرورش الاغ در سطح کشور محسوب میشود. وی اصالتاً اهل یکی از روستاهای شهرستان خرامه است و بهموازات فعالیت در عرصه دامداری، به عنوان کارمند در بخش دولتی نیز خدمت میکند. او شغل دامداری را نیازمند تلاش شبانهروزی دانست و اظهار داشت: در ابتدای کار با چالشهای عدیدهای روبهرو بودیم که از مهمترین آنها میتوان به عدم حمایت و اراده مجوز از سوی دستگاههای مسئول اشاره کرد.
این دامدار ارزشآفرین بیان داشت: با پیگیریهای فراوان توانستیم اولین پروانه تأسیس صنعتی پرورش الاغ شیری در جنوب کشور را از جهاد کشاورزی و دامپزشکی اخذ کنیم و در نهایت با حمایت صندوق کارآفرینی امید فارس، موفق به راهاندازی اولین مجتمع استاندارد پرورش الاغ شیری شدیم. وی از اخذ پروانه بهرهبرداری صنعتی از نظام مهندسی جهاد کشاورزی و پروانه بهداشتی از دامپزشکی را به عنوان اقدامات بعدی معرفی کرد و اظهار داشت: توجه به اصلاح نژاد و خالصسازی در صنعت دامداری از اهمیت ویژهای برخوردار است که متأسفانه در پرورش الاغ موردغفلت قرار گرفته است.
به گفته بذرافکن، شیر الاغ بر اساس مستندات علمی، دارای ارزش غذایی و درمانی مهمی است و متأسفانه اهمیت این موضوع از افکار عمومی بازمانده است.وی خاطرنشان کرد: قبل از راهاندازی این مجموعه دامداری، مطالعات زیادی با بهرهمندی از نظرات اساتید و کتابهای مرجع انجام شد و به این نتیجه رسیدیم که در کشورهای اروپایی شیر الاغ جایگاه ویژهای در محصولات دارویی، غذایی، آرایشی و سلامتمحور دارد. این دامدار برتر از اهتمام ویژه به منظور تنویر افکار عمومی خبر داد و افزود: با فعالیت در فضای مجازی، حضور در برنامههای صدا و سیما و نقشآفرینی در نمایشگاههای مختلف توانستیم توجه افکار عمومی را نسبت به ارزش شیر الاغ و محصولات آن جلب کنیم. بذرافکن فعالیت در عرصه فرهنگسازی و تبلیغات را مثمرثمر ارزیابی کرد و افزود: با حضور در رسانهها شاهد استقبال مشتریان برای شیر الاغ و سایر محصولات از سراسر کشور هستیم. وی از تولید 14محصول مختلف در این دامداری خبر داد و افزود: شیر الاغ دارای ارزش غذایی و سلامتمحور است و از مشتقات آن نظیر انواع صابون شیر، کِرِم و سایر محصولات در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. او با اشاره به طرحهای توسعهای که در آینده نزدیک در این واحد دامداری اجرا میشوند، گفت: با گسترش تجهیزات و اخذ مجوزهای لازم به دنبال ارائه شیر الاغ پاستوریزه و شیر خشک الاغ در بازار هستیم که مجوزهای اولیه در این زمینه از سازمان غذا و دارو اخذ شده است. بذرافکن بیان داشت: صنعت دامپروری توان اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده مهمی دارد و هماکنون پنج نفر در این واحد صنعتی به صورت مستقیم مشغول به کار هستند که با اجرای طرحهای توسعهای و افزایش محصولات تا 15 نفر افزایش خواهد یافت.وی از حمایتها و همراهی خانوادهاش در رونق تولید و عرضه محصولات این واحد دامداری صنعتی قدردانی کرد و افزود: موفقیتهای ما در سالیان اخیر ریشه در تلاش شبانهروزی و پشتکار تمامی اعضای خانواده دارد. این دامدار در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: شهرستان خرامه یکی از مهمترین قطبهای کشوری فارس بود که به دلیل خشکسالی و عدم حمایتها جایگاه خود را از دست داد و امروزه با وسعت پهناوری از زمینهای خشک و لمیزرع روبهرو هستیم که بلااستفاده رها شده است.
بذرافکن با اشاره به اهمیت سازگاری با تغییرات اقلیمی گفت: خشکسالیهای اخیر باعث شد بسیاری از زمینهای حاصلخیز زراعی تبدیل به اراضی خشک و بایر شوند و این امر زمینهساز چالشها و آسیبهای فراوانی شده است. در همین راستا، از ویژگیهای مهم پرورش الاغ سازگاری با خشکسالی و چرای دام در مراتع ضعیف است و در برابر بیماریها نیز مقاوم است. وی تغییر رویکرد اشتغال در مناطقی که به خشکسالی دچار شدهاند را ضروری ارزیابی کرد و بیان داشت: مهاجرت اهالی شریف روستا به حاشیه شهرها به بحرانهای عدیدهای میانجامد که امروزه در مقیاس وسیعی با آن روبهرو هستیم. به گفته این کارآفرین، با دامپروری علمی و راهکارهای نوآورانه میتوان بر بحرانها غلبه کرد و به تولید و اشتغالزایی همت گماشت. بذرافکن خواستار همکاری و حمایت دستگاههای ذیربط به منظور شکوفایی استعدادها در صنعت دامداری شد و بیان داشت: محصول شیر الاغ در بازارهای جهانی از مقبولیت چشمگیری برخوردار است و بهای آن به ازای هر لیتر 20 دلار قیمتگذاری شده که در کشور ما با کمتر از یکچهارم این مبلغ عرضه میشود. وی در پایان اظهار امیدواری کرد با حمایت دستگاههای مسئول بتواند میزان تولیدات محصولات را افزایش داده و به بازارهای جهانی راه یابد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین