گُبولیپلو نوعی دمی یا کته محسوب میشود که با آب گوشت پخته میشود. این برنج از انواع برنجهای قاطی است که با گوشت خردشده و نخود و سیبزمینی و کشمش مخلوط و سرو میشود. وجود نخود درون برنج، خواص آن را افزایش میدهد. از آنجا که برنج با آب گوشت پخته میشود، تمام مزه و خاصیت گوشت را به خود میگیرد. میتوان مخلفات را با برنج مخلوط کرد یا بهطور جدا روی آن ریخت که بسته به سلیقه هرکس میتواند متفاوت سرو شود. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما
همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
برنج: ۴ پیمانه
گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
سیبزمینی: ۲ عدد
نخود: ۱ پیمانه
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
کشمش: یکدوم پیمانه
چوب دارچین: ۱ تکه
پودر لیموعمانی: یکدوم قاشق چایخوری
ادویه پلویی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه گبولیپلو خوشمزه و مجلسی ابتدا پیاز را شسته و پوست میگیریم. سپس یک قابلمه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم. بعد پیازها را که خلالی خرد کردهایم، درون روغن تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم
گوشت را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده، تفت میدهیم تا عطر و بوی آن خارج شود. سپس چوب دارچین را هم اضافه کرده و با کمی آب میگذاریم تا بپزد.
مرحله سوم
در اواخر پخت، نمک اضافه میکنیم. وقتی گوشت کامل پخت، آبگوشت را صاف میکنیم و گوشت را کنار میگذاریم. داخل آبگوشت، هل و فلفل سیاه و ادویه پلویی و لیموعمانی اضافه میکنیم و میگذاریم تا به جوش آید. برنج را از قبل شسته و با نمک خیس میکنیم.
مرحله چهارم
وقتی آبگوشت به جوش آمد، آب برنج را دور میریزیم و برنج را به آبگوشت اضافه میکنیم. آب را بهقدری اضافه میکنیم که یک بند انگشت روی برنج را آب بپوشاند. وقتی آب برنج کشیده شد، کمی کره به برنج اضافه میکنیم. سیبزمینیها را شسته و پوست میگیریم.
مرحله پنجم
در این مرحله سیبزمینیها را به صورت نگینی خرد میکنیم. در ادامه یک تابه برمیداریم و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود. سپس سیبزمینیها را درون آن سرخ میکنیم. سیبزمینیهای سرخشده را از تابه بیرون میآوریم.
مرحله ششم
در این مرحله یک پیاز دیگر برداشته و به صورت خلالی متوسط خرد میکنیم. سپس درون تابه سرخ میکنیم و از تابه خارج میکنیم. گوشت را ریزریز کرده و در همان تابه سرخ میکنیم. نخود را که از قبل خیس کردهایم، با کمی آب میپزیم.
مرحله هفتم
سپس با کمی پودر لیموعمانی و نمک و کمی رب گوجهفرنگی تفت میدهیم. بعد کشمشها را شسته و درون آن تفت میدهیم و کنار میگذاریم. گوشت و نخود و کشمش و سیبزمینی و پیازداغ را روی برنج میریزیم. در صورت تمایل میتوان پودر هل و میخک روی برنج ریخت و
سرو کرد.
نوش جان.