جشنـواره در انتظار گرمای شیراز، روزنامه شیراز نوین
میثم محجوبی- گروه فرهنگ و هنر
چهلوسومین دوره این از روز دوشنبه 15 بهمن در شیراز آغاز به کار کرد و 5 سالن سینما هر یک در 2 سانس به اکران فیلمها پرداختند و در مجموع 6 فیلم روی پرده رفت.
دو سالن مجموعه هنرشهر آفتاب و دو سالن مجموعه زندهیاد امین تارخ، با ظرفیت محدودتر اما کامل پذیرای مخاطبان بودند؛ ولی در تالار حافظ که مانند سالهای گذشته به عنوان مرکز رسانهای جشنواره انتخاب شده است، شاهد شور و هیجانی در تراز جشنواره فجر نبودیم.
مسئولان برگزاری رویداد دلیل اصلی این موضوع را تأخیر در باز شدن سامانه بلیتفروشی و ناهماهنگی در این زمینه عنوان کردند.
نخستین اکران تالار حافظ، انیمیشن «پسر دلفینی 2» بود که توانست پای خانوادهها را به همراه فرزندانشان به جشنواره چهلوسوم باز کند.
یکی از والدین حاضر در سالن در خصوص این انیمیشن به خبرنگار شیرازنوین گفت: کار گیرا و جذابی بود و استفاده از موسیقی بندری و لهجههای شیرین جنوبی، مخاطبان را تحتتأثیر قرار داده بود.
رضا عربشاهی در خصوص جو جشنواره نیز گفت: شاید برای شروع، چندان دلگرمکننده نبود که شاید بتوان یکی از دلایل آن را قیمت بالای بلیت عنوان کرد؛ اما امیدواریم در روزها و شبهای آینده شاهد استقبال بیشتر مخاطبان باشیم.
یکی دیگر از مخاطبان پسر دلفینی نیز گفت: تخصص چندانی در زمینه انیمیشن ندارم، اما فکر میکنم این کار اجرای خوبی داشت.
احمد محسنی گفت: نقطه ضعف این انیمیشن، داستان شلوغ آن بود؛ فکر میکنم به عنوان یک کاری که مخصوص کودکان ساخته شده بود، خردهداستان زیادی داشت؛ اما همین که موسیقی جالبی داشت و بچهها از آن خوششان آمده بود، یعنی اتفاق مثبتی رخ داده است.
یکی از کودکان حاضر در سالن نیز گفت: انیمیشن آموزندهای بود که به ما میگفت برای قهرمان بودن نیازی به برخورداری از یک ویژگی خاص و بزرگ نیست؛ آدم معمولی هم میتواند قهرمان باشد.
پرهام مسعودی در خصوص شور و هیجان حاکم بر جشنواره اظهار کرد: کودکان زیادی مثل من به همراه خانواده به تالار حافظ آمده بودند و تا جایی که من دیدم، در پایان از کار راضی بودند.
به گزارش شیرازنوین، دومین فیلمی که در تالار حافظ اکران شد «چشمبادومی» نام داشت. فیلمی که کارگردان و بخشی از بازیگران آن را شیرازیها تشکیل میدادند و موضوع فیلم هم حول محور شیراز و مناطق اطراف آن میگذشت.
یکی از مخاطبان این فیلم گفت: متأسفانه فیلم سردی بود که هیجان چندانی نداشت و نتوانستم آنطور که باید و شاید با آن ارتباط برقرار کنم.
سجاد حجتی در خصوص جو جشنواره افزود: من یکی از مخاطبان ثابت جشنواره فیلم فجر در 10 سال اخیر بودهام و باید بگویم روز نخست جشنواره امسال نسبت به سالهای قبل، خلوتتر بود که امیدوارم این موضوع در شبهای آینده جبران شود.
حمیدرضا گلچهره نیز گفت: نمیتوان به جشنواره امسال خرده گرفت؛ باید همین تعداد تماشاگر را هم ارج نهاد و امیدوار بود که با آمدن فیلمهای بهتر، در شبهای آینده شاهد حضور جمعیت بیشتری در سالن سینما باشیم.
یکی از منتقدان شیرازی که قرار است پای ثابت جلسات نقد و بررسی فیلمها باشد، از اظهارنظر در خصوص پسر دلفینی 2 به دلیل ناآشنایی با این امر تخصصی خودداری کرد؛ اما در خصوص «چشمبادومی» اظهار داشت: این فیلم در کنار برخورداری از یک سری مؤلفههای مثبت، مؤلفههایی هم دارد که ممکن است ارتباط مخاطب را با خود قطع کند.
سعید ذوالنوریان افزود: موضوع فیلم، بکر و نو است که خیلی جای حرف دارد؛ پرداختن به نوجوان در این برهه به اعتقاد من جزو اوجب واجبات و رسالت هنرمند است که این اتفاق افتاده؛ اما فیلم در روایت دچار سردرگمی میشود.
او در این خصوص توضیح داد: وقتی روایت را به شیوه دانای کل پیش میبریم و صحبتهای پدربزرگ را به عنوان راوی روی فیلم میگذاریم، باید ساختار فیلمنامه با شکل محتوا و منطق روایت جور دربیاید؛ اما این شکل روایت نهتنها نتوانست کمکی به فیلم کند، بلکه به روایت داستان فیلم ضربه هم وارد کرده است.
این سینماگر شیرازی ادامه داد: مسئله بعدی فیلم این بود که ما با شخصیتهایش زیست نداشتیم؛ نمیتوانیم به شخصیتهای اصلی فیلم نزدیک شویم و همذاتپنداری اتفاق نمیافتد؛ نسبت به آنها دغدغهمند نمیشویم و با فرایند تراژیک و کشمکش قصه این خانواده احساس همراهی نمیکنیم. ذوالنوریان گفت: با همه این نقدها، این فیلم در مجموع جای ستایش دارد؛ چون در بازار مکاره سینمای امروز که هرکسی دنبال پول درآوردن است و با خروجیهای سخیف و شوخیهای جنسی خصوصاً کلامی، سعی در کشاندن مخاطب به سینما دارند، این فیلم شرافت خود را حفظ کرده و همین جای تقدیر دارد.
او در پایان درباره علت استقبال نهچندان پرشور مخاطبان از روز اول جشنواره اظهار کرد: این مسئله باید آسیبشناسی شود، اما بسیار امیدوار هستم که در روزهای بعد شاهد استقبال بیشتری باشیم.
مجری و کارشناس جلسات نقد و بررسی جشنواره نیز با بیان اینکه این جلسات از دومین روز، یعنی بعد از ظهر روز سهشنبه ۱۶ بهمن برگزار شده، گفت: سعی کردیم از سینماگرهایی در جلسات نقد استفاده کنیم که تجربه نقد فیلم را داشته باشند و بتوانند تجربیات فیلمسازی خود را نیز در اختیار علاقهمندان به فیلمسازی قرار دهند.
نوید جعفری افزود: برنامه داریم که در ۲ یا ۳ جلسه میزبان برخی عوامل فیلمهای حاضر در جشنواره نیز باشیم.
به گزارش شیرازنوین، در دومین روز جشنواره فیلم فجر شیراز، بعد از ظهر دیروز سهشنبه 16 بهمن در تالار حافظ دو فیلم «ژولیت و شاه» و «ماریا» اکران شدند.
همچنین در مجموعه سینمایی امین تارخ فیلمهای «خدای جنگ» و «مرد آرام» و در مجموعه سینمایی هنرشهر آفتاب نیز دو فیلم «آنتیک» و «بچه مردم» به نمایش درآمدند.
امروز چهارشنبه هم «افسانه سپهر» و «تاکسی درمی» در تالار حافظ، «پیش مرگ» و «بازی را بکش» در هنرشهر آفتاب و «سالن چهار» به همراه «ناتور دشت» در مجموعه سینمایی امین تارخ اکران خواهند شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین