هنر الهی بر پایه شرف و عشق به میهن است دکتر بنیانیان: باید در راستای خداشناسی و خودسازی تلاش کنیم، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
مراسم اختتامیه سومین جشنواره سرود و چهارمین جشنواره سراسری امامت و مهدویت به همت دانشگاه آزاد اسلامی و مؤسسه امامت و مهدویت برگزار شد.
مشاور و دستیار فرهنگی ریاست عالی دانشگاه در این آیین گفت: ما هم هنر الهی و هم هنر شیطانی داریم.
دکتر حسن بنیانیان توضیح داد: اگر هنر شما شهوت و پولپرستی را تحریک کرد، مصرفگرایی افراطی را نیز تحریک میکند و این همان هنر شیطانی است؛ اما اگر هنر شما دفاع از شرف و عفت و عفاف و عشق به میهن و انقلاب اسلامی را پردازش کرد، هنر الهی به دست میآید. وی گفت: از این تقسیم متوجه میشویم که اگر اینها را با مرزشان مشخص نکنیم، فرزندانمان در دوران نوجوانی با گرایشات دینی به سوی هنر کشیده میشوند؛ اما بعد آرامآرام متأثر از اینکه میخواهند نگاهها را به سمت خودشان جذب کنند، رو به دنیای فساد میآورند.
مشاور و دستیار فرهنگی ریاست عالی دانشگاه تصریح کرد: در نظام فرهنگی کشور این شیفتگی که نسبت به فضای مجازی الان پیدا شده، بنیانهای دینی ما را از ریشه خواهد سوزاند؛ چراکه ادارهکنندگی اصلی دنیای مجازی فعلاً در دست استکبار جهانی است و ابزار اصلیاش هم تحریک شهوت جوانان و نوجوانان است.
دکتر بنیانیان افزود: اگر انسان گوشهچشمی به حدیث و آیات قرآن و نهجالبلاغه و بحثهایی که در این راستا وجود دارد بیفکند، میبینیم که باید خیلی در راه خودسازی تلاش کنیم تا مبادا در اثر القائات پیرامونی آرامآرام پایمان نلرزد و در عرصههای نادرست نیفتد.
وی بیان داشت: هرچند فعالیتهای فرهنگی و هنری همچون این جشنواره برای تداوم فضای فرهنگی مناسب است، اما قطعاً کافی نیست و باید برای محقق نمودن عدم جدایی دین از سیاست، در برنامهریزیهای متولیان فرهنگی کشور تجدیدنظرهای اساسی شکل گیرد.
بنیانیان گفت: اگر ما در منابع دینی خود راجع به نظریه ولایتفقیه آن همه ادله محکم را نداشتیم و فقط نظریه عقلی را داشتیم، باز هم باید امروز بر اساس همان عقل دین خود را نگه میداشتیم و امروز باید حکومت دینی تشکیل میدادیم؛ چراکه یکی از مهمترین عناصر تغییر فرهنگ جوامع دولتها هستند و از طریق ساختارهایی مثل آموزش و پرورش، مثل دانشگاهها و مثل همه وزارتخانههایی که مستقیم و غیرمستقیم در فرهنگ نفوذ دارند و مداخله میکنند.
همچنین معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در این آیین گفت: این جشنواره و فعالیتهای مشابهی که در کشور جمهوری اسلامی ایران صورت میگیرد، همه به برکت وجود انقلاب اسلامی است و از طرفی در واقع همه تلاش دارند که با زبان هنر به ترویج جوهره اصلی انقلاب که همان مهدویت است، بپردازند.
دکتر علیرضا بیاباننورد افزود: این جشنواره، سیوششمین جشنواره از مجموعه جشنوارههای متعدد چهارمین دوره از جشنواره سراسری امامت و مهدویت است که در طول ایام شعبانیه در سطح کشور در حال برگزاری است و این چهارمین سال است که دانشگاه آزاد اسلامی به واسطه مؤسسه امامت و مهدویت که مستقیماً زیرمجموعه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میباشد، به صورت متوالی فعالیت میکند.
دبیر استانی چهارمین جشنواره امامت و مهدویت همچنین گفت: امروز ما شاهد اجرای ۹ گروه سرود برتر جشنواره از بین نزدیک به ۱۰۰ گروهی که از سراسر کشور و عمدتاً از مدارس سما آثار سرودشان ارسال شده بود، بودیم که در این مجموعه کثیر آثار، بیش از ۲۰۰۰ نفر شرکتکننده حضور فعال داشتند. دکتر بیاباننورد بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی در تقویت هویت اسلامی و ملی تأکید کرد و گفت: این دسته جشنوارهها به مناسبت ماه مبارک شعبان و همزمان با دهه فجر جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است و هدف آنها ترویج جوهره اصلی انقلاب اسلامی، یعنی مهدویت، از طریق هنر است.
در بخش دیگری از این آیین، معاون برنامهریزی و هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با توجه به اهمیت مقوله فرهنگ بیان داشت: با تمرکز بر فرهنگ، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
دکتر حسن سلطانی افزود: استان فارس در سالهای اخیر در زمینههای فرهنگی پیشرو بوده و امسال به عنوان استان برتر کشور در این حوزه شناخته شده است. وی خاطرنشان کرد: در تمامی برنامههای اجرایی و عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس حتماً وجود پیوست فرهنگی مدنظر مدیریت استان فارس قرار دارد. وی با اشاره به چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت و جشنواره سرود نغمهها، به تشریح برنامههای فاخر مهدوی در طول چله مهدوی در استان فارس پرداخت و گفت: استان فارس در زمینه سرود و هنرهای مختلف همیشه درخشیده است.
در ادامه بیانیه هیئت داوران این جشنواره ارائه گردید که در بخشی از بیانیه هیئت داوران جشنواره سرود نغمهها که توسط مدیرکل روابط عمومی استان فارس و نماینده هیئت داوران قرائت شد، آمده است: گروههای سرود دانشآموزان مدارس سمای استان فارس فرصتی را برای نمایش خلاقیتهای نوجوانان و جوانان فراهم کرد که منجر به رشد کیفی فعالیتهای سرود شد.
هیئت داوران جشنواره سرود نغمهها در استان فارس پس از بررسی ۶۷ اثر، ۹ اثر برگزیده را انتخاب کردند و در این راستا، از دانشآموزان، مربیان، مدیران و معاونین مدارس استان فارس و همچنین بانیان و فعالان جشنواره قدردانی نمود. هیئت داوران همچنین، نکاتی را برای گروههای سرود مطرح کرد که شامل انتخاب گام صدای مناسب و محدوده صدایی متناسب با گروه سنی و جنسیت اعضای گروه بود که برای بهینه شدن اجرای گروهها در سالهای بعد بسیار ضروری به شمار میرفت. در پایان این مراسم از 9 گروه برگزیده جشنواره با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین