[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

کمردرد خود را بشناسید تا راهکار مناسب پیدا کنید، روزنامه شیراز نوین

فوق‌تخصص جراحی ستون فقرات گفت: عارضه کمردرد، در اغلب موارد با یک دوره ۴ تا ۶ هفته‌ای استراحت بهبود می‌یابد، اگر بیش از ۴ تا ۶ هفته طول بکشد فرد باید به پزشک مراجعه کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، امیرحسین حقیر فوق‌تخصص ستون فقرات و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد بیان کرد: عارضه کمردرد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که شایع‌ترین علت آن کشیدگی عضلانی و تاندونی یا به اصطلاح strain and sprain است؛ بدین معنا که در زمینه عدم‌رعایت وضعیت مناسب ستون فقرات و خم شدن‌های مکرر، عضلات و تاندون‌ها دچار آسیب می‌شوند و منجر به درد کمری می‌شود که با حرکت بدتر هم می‌شود، در این حالت تنها اقدامات درمانی ساده و محدودیت فعالیت کوتاه‌مدت و پرهیز از قوز کردن و ورزش منظم روزانه، منجر به بهبود می‌شود.
وی اذعان کرد: اغلب موارد کمردرد، با یک دوره ۴ تا ۶ هفته درمانی و بدون نیاز به بررسی تصویربرداری بهبود می‌یابد و تنها درصورتی‌که با وجود همه این اقدامات، درد کمر بیش از ۴ تا ۶ هفته طول بکشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند. همچنین اگر این کمردرد با محدودیت فعالیت و مسکن بهبود نیابد و روزبه‌روز بدتر شد، باید جدی گرفته شود.
در موارد کمردرد ناشی از تروما، مراجعه به پزشک الزامی است
حقیر درخصوص علائم هشدار دهنده کمردرد نیز گفت: یکی از اصلی‌ترین علائم هشدار کمردرد، تروما یا آسیب شدید است و اگر فردی در اثر یک حادثه یا سقوط شدید، یا تصادف خودرو دچار کمردرد شود، باید فوراً به پزشک مراجعه کند، چون این می‌تواند به معنای شکستگی یا آسیب شدید به ستون فقرات باشد، به‌ویژه در افراد مسن یا کسانی‌که دچار پوکی استخوان هستند.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ادامه داد: ضعف، بی‌حسی یا گزگز در پاها، یا از دست دادن حس در اندام‌های تحتانی می‌تواند نشانه‌ای از فشار به اعصاب یا نخاع باشد. همچنین اگر فردی مشکلاتی در کنترل مثانه یا روده داشته باشد، این علائم باید جدی گرفته شود و نیاز به ارزیابی فوری دارد. عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد تصریح کرد: در برخی موارد هم، یک سرطان در ناحیه دیگری با گسترش به ستون فقرات به‌خصوص ستون فقرات پشتی منجر به فشار به نخاع و در نتیجه ضعف در اندام تحتانی می‌شود، لذا بروز ضعف در اندام تحتانی و پاها جدی بوده و باید کل ستون فقرات بررسی شود.

کمردردهایی که نشان از یک بیماری جدی‌تری دارد
فوق‌تخصص ستون فقرات با بیان اینکه کمردرد می‌تواند با سایر بیماری‌های فرد در ارتباط باشد، افزود: اگر کمردرد همراه با کاهش وزن غیرقابل توجیه (به معنای کاهش وزن بیش از یک کیلوگرم در ماه) باشد، این کاهش وزن یک علامت هشدار در کمردرد بوده و باید جدی گرفته شود و یا فردی که سابقه سرطان دارد و دچار کمردرد شود، این علائم می‌تواند نشانه‌ای از متاستاز یا انتشار سرطان به ستون فقرات باشد. به‌طور مثال فردی که سابقه کانسر پستان دارد و با درد کمر مراجعه می‌کند حتماً باید بررسی شود و در این موارد باید فوراً تصویربرداری و ارزیابی دقیق انجام شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی