[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۴
  • دوره جدید

دستاورد مولدسازی صیانت از بیت‌المال است، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
مدیرکل اقتصاد و دارایی فارس از تکمیل و توسعه زیرساخت‌های استان به‌واسطه اجرای طرح‌های مولدسازی خبر داد و نقش اجرای این طرح را در صیانت از بیت‌المال و پاسداشت اموال دولت مؤثر دانست. ایوب فرامرزی دیروز در یک نشست خبری با گرامیداشت اعیاد شعبانیه و سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از مولدسازی به عنوان فرایندی بسیار مطلوب یاد کرد و بیان داشت: نخستین اقدام در راستای مولدسازی شناسایی اموال مازاد و کمتر مورداستفاده دستگاه‌های دولتی است.
 اختصاص درآمد مولدسازی به توسعه و تکمیل طرح‌های عمرانی
وی با تأکید بر این موضوع که درآمد حاصل از مولدسازی برای گسترش زیرساخت و طرح‌های نیمه‌تمام اختصاص می‌یابد، بیان داشت: اموال مازاد دستگاه‌های دولتی صرفاً به هزینه‌های عمرانی اختصاص داده می‌شود. او تأکید کرد به هیچ عنوان نباید درآمد حاصل از مولدسازی و اموال و دارایی مازاد دولت صرف هزینه‌های جاری شود و فقط باید برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی همان دستگاه‌های دولتی هزینه شود. به گفته این مقام مسئول، اعتبارات حاصل از مولدسازی به‌طور کامل در فرایند مولدسازی برای همان دستگاه مورداستفاده قرار گرفته و اختیار تصمیم‌گیری و اولویت‌بندی آن با مدیر دستگاه اجرایی است. مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس با تشریح برخی از فواید اجرای طرح‌های مولدسازی گفت: بازگشت سریع مبالغ حاصل از فروش دارایی‌های دولت، امکان مولدسازی اموال غیرمنقول بانک‌های دولتی و پرداخت حق‌الزحمه کارشناسان دادگستری ازجمله موارد مورد بحث و بررسی در فرایند مولدسازی دارایی‌های دولت می‌باشد. فرامرزی در ادامه گزارشی از وضعیت مولدسازی در استان ارائه کرد و گفت: تاکنون تعداد 431 مورد ملک مازاد در دستگاه‌های فارس شناسایی شده و 65 مورد آن به ارزش ریالی 135میلیارد تومان به فروش رسیده است. مدیرکل اقتصاد و دارایی استان فارس اضافه کرد: از مجموع دارایی‌های املاک شناسایی‌شده، تعداد 129 ملک مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شیراز، 102 ملک مربوط به آموزش و پرورش، 47 ملک مربوط به سازمان جهاد کشاورزی، 23 مورد مربوط به بانک سپه، 17 ملک مربوط به بهزیستی و مابقی مربوط به سایر دستگاه‌هاست. به گفته وی، 11 مورد هم با بانک در زمینه فروش اموال مازاد به ارزش 200میلیارد تومان همکاری داشته‌ایم. فرامرزی تصریح کرد: املاکی که جنبه میراثی، اوقافی و حقوقی دارند، شامل فرایند مولدسازی نخواهند شد و درمورد اموال اوقافی صرفاً با رضایت شخص وقف‌کننده این امر امکان‌پذیر است. وی خاطرنشان کرد: از مجموع درآمدهای نفتی که مصوب شده استان در طی سال ۱۴۰۳ تأمین کند، بیش از ۹۵ درصد درآمد‌های عمومی فارس از محل دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد تأمین می‌شود.
 پیشرفت پروژه‌های عمرانی با حمایت از پیمانکاران
او خاطرنشان کرد: اداره‌کل اقتصاد و دارایی استان فارس با همکاری استانداری، راه و شهرسازی، ثبت اسناد و املاک استان و جمعی از دستگاه‌های اجرایی مبلغی معادل 900میلیارد تومان از بدهی‌ها به پیمانکاران را در قالب تهاتر تأمین کرده است. مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آخرین وضعیت تکمیل آزادراه شیراز- اصفهان با توجه به شریان مهم مواصلاتی این استان، از تأمین مالی قطعه هفتم آزادراه اصفهان- شیراز در قالب مولدسازی خبر داد. وی از تأمین مالی قطعه هفتم آزادراه اصفهان- شیراز در قالب طرح مولدسازی خبر داد و گفت: مطالبه مالی پیمانکار این پروژه تأمین شده و امیدواریم با برطرف شدن مشکلات شاهد تسریع این پروژه مهم و حیاتی باشیم. مدیرکل اقتصاد و دارایی استان فارس نقش اجرای طرح مولدسازی را در گسترش زیرساخت‌ها مهم و اثرگذار ارزیابی کرد و بیان داشت: قطعه هفتم آزادراه اصفهان- شیراز با مطالبه بیش از یک‌هزارمیلیارد تومانی توسط پیمانکار مواجه بود که زمینه‌ساز بروز وقفه در پروژه شده بود.
 گشایش بزرگ از ورزشگاه پارس تا بیمارستان نمازی
فرامرزی خاطرنشان کرد: برای چند پروژه بزرگ دیگر در حال تأمین مالی از طریق مولدسازی هستیم که از جمله آن‌ها می‌توان به تکمیل ورزشگاه پارس، ارتقای پروژه‌های آب‌رسانی، توسعه بیمارستان نمازی و انتقال زندان عادل‌آباد و توسعه پردیس‌های دانشگاه شیراز اشاره کرد. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای بیش از ۳ تا ۴ پروژه عمرانی بزرگ نیمه‌تمام فارس در حال تأمین اعتبار مالی برای اتمام آن‌ها از طریق مولدسازی هستیم. او تأکید کرد که اجرای طرح مولدسازی با نگاهی مبتنی بر نیازهای آینده استان اجرا می‌شود و املاکی که برای طرح‌های توسعه‌ای آتی کاربرد دارند، مشمول این طرح نمی‌شوند. وی با اشاره به کمبود اعتباری که در حوزه ورزش وجود دارد، عنوان کرد: بر اساس مطالعات کارشناسان بیش از یک هکتار از زمین‌های اداره‌کل ورزش و جوانان به عنوان مازاد شناسایی شده است که با اجرای طرح مولدسازی و ارزش‌افزایی، درآمد آن برای تکمیل ورزشگاه پارس اختصاص خواهد یافت. 
به گفته این مقام مسئول، ارزش این زمین 700میلیارد تومان محاسبه شده و تا پایان سال آینده درآمد حاصل از آن در اختیار این اداره‌کل برای تکمیل ورزشگاه قرار خواهد گرفت. فرامرزی گزارشی از عملکرد درآمدهای عمومی استان در ده‌ماهه سال 1403 ارائه کرد و ضمن اشاره به وصول 20769میلیارد تومان درآمدهای عمومی استان در ده‌ماهه سال جاری، از رشد 69درصدی و تحقق 105درصدی این درآمدها خبر داد.وی افزود: عملکرد مناسب درآمدهای عمومی در 10ماهه سال جاری با وجود رشد بیش از 78درصدی پایه مصوب درآمدهای عمومی استان در سال 1403، نتیجه تلاش مضاعف دستگاه‌های مشارکت‌کننده به‌ویژه اداره‌کل امور مالیاتی استان 
است.
 پیشرفت فارس در عرصه جذب سرمایه‌گذاری
مدیرکل اقتصاد و دارایی فارس در بخش دیگری از سخنانش به عملکرد سرمایه‌گذاری خارجی استان در 10ماهه سال جاری اشاره کرد و از اخذ مجوز سرمایه‌گذاری خارجی برای 22 طرح به ارزش بالغ بر 188میلیون دلار از مهرماه سال گذشته تاکنون خبر داد. فرامرزی عملکرد سرمایه‌گذاری خارجی مصوب استان در سال 1402 را هم که اخذ مجوز سرمایه‌گذاری خارجی برای 11 طرح به ارزش 54میلیون دلار بوده، ذکر کرد. وی همچنین با اشاره به اخذ 12 مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش بالغ بر 135میلیون دلار در 10ماهه سال 1403 و رشد 150درصدی نسبت به عملکرد سرمایه‌گذاری خارجی مصوب استان در کل سال 1402 معادل 54میلیون دلار اشاره کرد. 
فرامرزی در ادامه سخنان خود به تبیین عملکرد سرمایه‌گذاری خارجی استان فارس در ۱۰ماهه سال جاری پرداخت و گفت: اخذ مجوز سرمایه‌گذاری خارجی برای ۲۲ طرح به ارزش بالغ بر ۱۸۸میلیون دلار از مهرماه سال گذشته تاکنون از جمله این اقدامات بوده است. مدیرکل اقتصاد و دارایی فارس اعلام کرد: سیزدهمین مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش 680میلیون دلار نیز در طرح تولید برق از طریق خورشید و گاز فلر در آذرماه امسال به‌طور مشترک برای استان‌های فارس، ایلام و خوزستان صادر شده است.
 رونق طرح‌های بخش گردشگری و درمان
فرامرزی به اشتغال‌زایی بالغ بر 1500 نفر طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی طی یک سال اخیر خبر داد و گفت: صدور مجوز سرمایه‌گذاری خارجی برای 7 طرح دیگر استان در بخش‌های صنعت، گردشگری و بهداشت و درمان به ارزش 40میلیون دلار در دستور کار مرکز خدمات سرمایه‌گذاری قرار دارد. مدیرکل اقتصاد و دارایی فارس اضافه کرد: تمرکز بر استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور برای ورود سرمایه خارجی به استان در شرایط تحریم‌های بین‌المللی مجوزهایی به ارزش 33میلیون دلار بوده است. مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس همچنین از اخذ ۱۲ مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش بالغ بر ۱۳۵میلیون دلار در ۱۰ماهه سال ۱۴۰۳ و رشد ۱۵۰درصدی نسبت به عملکرد سرمایه‌گذاری خارجی مصوب استان در کل سال ۱۴۰۲ معادل ۵۴میلیون دلار خبر داد. وی همچنین گفت: سیزدهمین مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۶۸۰میلیون دلار در طرح تولید برق از طریق خورشید و گاز فلر در آذر سال جاری به‌طور مشترک برای استان‌های فارس، ایلام و خوزستان صادر شده است. فرامرزی از اشتغال‌زایی بالغ بر ۱۵۰۰ نفر در طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی طی یک سال اخیر در فارس خبر داد و گفت: صدور مجوز سرمایه‌گذاری خارجی برای ۷ طرح دیگر استان در بخش‌های صنعت، گردشگری، بهداشت و درمان به ارزش ۴۰میلیون دلار در دستور کار مرکز خدمات سرمایه‌گذاری قرار دارد. مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس همچنین گفت: جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ۱۰ماهه سال جاری رشد چشمگیری داشته که به میزان ۱۰میلیون دلار بوده و عملکرد سال قبل ۳۰۰هزار دلار ثبت شده است.
 موفقیت اقتصادی و دارایی فارس در جشنواره شهید رجایی
وی در بخش پایانی سخنانش بر لزوم تعیین پایه مصوب درآمدهای عمومی فارس در سال 1404 بر اساس ظرفیت‌های این استان تأکید نمود. 
بر اساس این گزارش، شایان ذکر است اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی استان فارس، در بیست‌وهفتمین جشنواره شهید رجایی با کسب بالاترین امتیاز عملکردی در حوزه شاخص‌های عمومی و تخصصی به عنوان دستگاه اجرایی برتر و برگزیده معرفی شد. در این جشنواره، ایوب فرامرزی نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس با دریافت لوح سپاس از سوی استاندار فارس، موردتجلیل قرار گرفت. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی