عوارض خوردن لوبیای نیمپز، روزنامه شیراز نوین
عوارض خوردن لوبیای نیمپز
لوبیا در بسیاری از کشورهای جهان بهعنوان غذای محبوب و مغذی شناخته شده است و طبق متون گذشته، همه ما این تصور را داشته ایم که لوبیا مغذی و بیخطر است، اما در مورد لوبیا چشمبلبلی یا همان لوبیای قرمز همیشه اینطور نیست.
به گزارش بهداشت نیوز، لوبیا قرمز از انواع مرسوم لوبیا بهجهت شباهت ظاهری آن در شکل و رنگ به کلیه، به نام لوبیا کلیوی (Kidney bean) نیز نامگذاری شده است. لوبیا چشمبلبلی هم حاوی پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای سالم است و تهیه آن آسان و مقرونبهصرفه است.
اگرچه مردم معمولاً به دلایل واضح از خوردن لوبیا بهصورت خام یا نپخته اجتناب میکنند اما باید از پخته شدن کامل لوبیا قبل از مصرف کاملاً مطمئن بود.
مصرف حتی چند دانه از لوبیای ناپخته به دلیل وجود پروتئینی به نام لکتین فیتوهماگلوتینین میتواند در بدن انسان سم تولید کند. این پروتئین در بسیاری از حبوبات یافت میشود، اما لوبیا چشمبلبلی بیشترین مقدار را دارد.
مصرف تنها مقدار کمی لوبیای بهصورت خام یا نیمپز میتواند بسیار مضر باشد و عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند. کمترین عوارض آن حالت تهوع و اسهال است که تنها در عرض چند ساعت اتفاق خواهد افتاد.
بنابراین، دفعه بعد که در سوپ یا هر غذای دیگری از لوبیا استفاده میکنید، مطمئن شوید که لوبیا را کاملاً آبکشی کردهاید و بهدرستی پخته شدهاند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین