[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

آرامش ماکیان در روزهای تورم، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com

/////اشاره:
با نشستن دیکتاتور قرن بر مسند ایالات متحده، جهان در آستانه جنگ جهانی سوم قرار دارد و حفظ امنیت غذایی در شرایط جنگی دشوارتر از همیشه است. نیروی کار و زمین‌های حاصلخیز در آتش جنگ از میان می‌روند و قحطی حکم‌فرما می‌شود. اگرچه نرخ تورم در کشور پهناور ایران با شیب تندی عزم صعود کرده است و اگرچه طبقه متوسط به سوی ندارها کوچ اجباری را تجربه می‌کنند، اما فراوانی مواد غذایی در بازار مشهود است و بعضی از اقلام استراتژیک از قطار تورم جا مانده‌اند.
در میان حریق تورمی که با آن روبه‌رو هستیم، به نظر می‌رسد که قیمت اقلام پروتئینی از خانواده گوشت، مرغ و تخم‌مرغ شرایط پایداری را تجربه می‌کنند. بیش از یک سال است که قیمت مرغ در استان فارس در کانال هشتادهزار تومان در نوسان است و این نشان از جهاد خدمت‌رسانی تولیدکنندگان و مدیریت مؤثر جهاد کشاورزی دارد. در همین راستا گروه گزارش شیرازنوین نگاهی بر سلسله‌عواملی دارد که به پایداری قیمت ماکیان در بازار شیراز و فارس انجامیده است.
در گام اول به نظر می‌رسد خرید حمایتی دولت نقش اساسی در کاهش دغدغه‌مندی تولیدکنندگان حوزه دام و طیور ایفا کند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این زمینه به خبرنگار شیرازنوین گفت: خرید تولید مازاد بخش دام و طیور با هدف کاهش دغدغه‌مندی تولیدکنندگان و افزایش ذخایر استراتژیک انجام می‌شود.
مجتبی دهقان‌پور از اتخاذ سیاست‌های راهبردی در این حوزه خبر داد و افزود: خرید حمایتی مرغ با قیمتی که رضایت تولیدکنندگان را به دنبال داشت، ازجمله اقدامات مهم و تأثیرگذار دولت در هفته‌های اخیر است. این مقام مسئول تصریح کرد: خرید حمایتی از تولیدکنندگان صنعت دام و طیور علاوه بر کاهش نگرانی آن‌ها در مواقع تولید مازاد و کاهش خرید محصول، افزایش ذخایر استراتژیک کشور را نیز به دنبال دارد.
دومین گام در راستای کنترل قیمت بازار، ازدیاد هدفمند و هوشمند تولید است. در همین زمینه، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس از آغاز عملیات اجرایی یک واحد مرغداری گوشتی بزرگ در بخش ارژن خبر داد. عبدالمجید رنجبر با اعلام این خبر افزود: این واحد مرغداری گوشتی بزرگ در زمینی به مساحت ۱۴ و نیم هکتار و با ۲۴ سالن پرورش احداث خواهد شد. ظرفیت پیش‌بینی شده برای این واحد تولیدی ۶۳۰هزار قطعه در هر دوره پرورش خواهد بود و این طرح با جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا و برای اولین بار در کشور اجرا خواهد شد.
به گفته او استفاده از انرژی پاک و سازگار با محیط‌زیست از طریق پنل‌های خورشیدی، به‌کارگیری سیستم‌های گرمایشی نوین و سالن‌های هوشمند و مکانیزه از جمله تکنولوژی‌های مدنظر برای اجرای این طرح بزرگ است. رنجبر با بیان اینکه در مسیر عملیاتی شدن طرح واحد مرغداری گوشتی برخی مسائل و چالش‌ها پیش روی سرمایه‌گذار است، افزود: مدیریت ارشد استان به‌منظور به بهره‌برداری رسیدن این طرح از همه ظرفیت‌های قانونی استفاده خواهد کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه راه‌اندازی پروژه‌های بزرگ تولیدی نقش بسزایی در افزایش ظرفیت و توان تولیدی محصولات دامی راهبردی دارد، گفت: در صورت به بهره‌برداری رسیدن این طرح، ظرفیت جوجه‌ریزی استان فارس سالانه بیش از ۲ونیم‌میلیون قطعه افزایش خواهد یافت.
رنجبر با اعتقاد به اینکه استان فارس نقش مهمی در تأمین نیاز استان‌های جنوبی کشور به گوشت سفید و محصولات پروتئینی دارد، گفت: تلاش می‌کنیم تا افزون بر تأمین کافی نیاز استان، به هاب منطقه‌ای هم تبدیل شویم. سومین گام در راستای پایداری قیمت‌ها به مشارکت‌های مردمی با دستگاه‌های نظارتی بازمی‌گردد. سامانه‌های متعددی از سوی تعزیرات، صمت و... آماده دریافت گزارش‌های مردمی به منظور مقابله با گران‌فروشی هستند و با این راهکار کارآمد می‌توان به مقابله با گران‌فروشی پرداخت.
این گزارش می‌افزاید: در حال حاضر ۹۰۰ واحد مرغداری در مناطق مختلف استان اقدام به جوجه‌ریزی می‌کنند و شهرستان‌های شیراز، مرودشت، بیضا و سپیدان به ترتیب با ۱۶، ۱۰، ۹ و 7میلیون قطعه جوجه‌ریزی در سال گذشته، مقام‌های اول تا چهارم این استان را دارند. اما آنچه بیش از پیش اهمیت دارد، این است که استان فارس در تولید مرغ بومی به خودکفایی پایدار برسد و بتواند پس از تأمین نیازهای داخلی، دروازه‌های صادرات را نیز به روی این کالای استراتژیک بگشاید و در عرصه امینت غذایی پرچم‌داری کند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی