تندی فلفل را از غذا، دهان و دست اینگونه از بین ببرید، روزنامه شیراز نوین
یکی از رموز کدبانوهای ایرانی برای خوشمزه شدن غذاها افزودن به اندازه چاشنیها و ادویهها به انواع غذاست. اما گاهی بسیاری از افراد بر اثر حواسپرتی، تجربه کم در آشپزی و... بیش از حد از فلفل و ادویههای تند در طبخ غذا استفاده میکنند.
به گزارش بهداشت نیوز، کاپسایسین مادهای است که درون فلفل وجود دارد و باعث تندی فلفل و طعم و مزه دادن به غذا میشود، همچنین میتواند باعث احساس سوزش شدیدی شود که برای چندین دقیقه یا حتی ساعتها ادامه داشته باشد.
چرا فلفلهای تند میسوزانند؟
احساس تندی و سوختگی از مادهای بهنام کپسایسین منشأ میگیرد که یک ماده فعال در فلفل است و با گیرندههای حسی حرارت درون دهان و پوست ارتباط برقرار میکند.
حتی با وجود اینکه حرارتی نیز در کار نیست اما بدن به کپسایسین مانند حرارات بالا واکنش نشان میدهد. برای جلوگیری از سوزش باید کپسایسین را از محل اتصال پاک کنید و یا آنقدر رقیقش کنید که حسش کم شود.
رفع تندی فلفل از غذا
کره بادامزمینی به غذا بیفزایید:
کره بادامزمینی سرشار از چربیهای غیر اشباع تک زنجیره و مواد مغذی است. این چربیها با جلوگیری از اتصال کپسایسین موجود در فلفل به گیرندههای عصبی روی زبان تندی غذا را کاهش میدهند.
کره بادامزمینی همراه با انواع مواد غذایی مانند میوه، کرفس، ژله و… قابل مصرف است.
مواد شیرینکننده به غذا اضافه کنید:
برای از بین بردن تندی غذا در حین پخت یک مواد شیرینکننده مانند قند، شکر و عسل به غذا بیفزایید تا طعم تند آن را از بین ببرد.
توجه کنید از این روش تأثیرگذار نیز میتوانید برای بعضی غذاها استفاده کنید تا طعم و عطر اصلی غذا حفظ شود.
آبلیموترش یا سرکه به غذا بیفزایید:
برای از بین بردن تندی غذا در حین پخت چاشنیهای ترشمزه مانند آبلیموترش تازه، سرکه سیب، سرکه انگور و آبغوره افزوده و هم بزنید تا با غذا مخلوط شوند و تندی زیاد غذا را از بین ببرند.
چاشنیهای ترش مزه به علت تغییر دادن مزه اصلی غذا در همه انواع غذاها قابل استفاده نیستند.
حجم غذا را افزایش دهید:
یکی از روشهای مؤثر برای از بین بردن تندی غذا افزودن مقداری مواد اولیه به غذای درحال پخت است زیرا افزایش حجم غذا سبب رفع تندی آن میشود.
البته این راهکار را زمانی میتوانید انجام دهید که وقت کافی برای پخت مواد غذایی داشته باشید.
از گوجهفرنگی استفاده کنید:
برای رفع تندی غذا به آن گوجهفرنگی یا آب گوجهفرنگی را بیفزایید. خاصیت اسیدیته گوجهفرنگی سبب کاهش تندی غذا میشود.
از این مواد غذایی کمک بگیرید:
برای رفع تندی غذا از مواد غذایی مانند سبزیها، سیبزمینی، فلفله دلمهای، گوشت، حبوبات، کلمبروکلی و… کمک بگیرید.
این روشها را امتحان کنید:
افزودن لبنیات پرچرب به غذاهای تند مانند اضافه کردن شیر به سس تند موجب حل شدن کپسایسین موجود در فلفل در لبنیات و کاهش طعم تند غذا میشود.
افزودن نمک به غذا و یا خوردن غذا به همراه چیپس نمکی و غذاهای نمک سود شده نیز در رفع تندی غذا مؤثر است. اما بیماران مبتلا به فشارخون نباید این روش را امتحان کنند.
درصورتیکه علت اصلی تندی غذا فلفل تازه است، خارج کردن تکههای فلفل از غذا قبلاز پخت کامل آن جهت جلوگیری از افزایش طعم تند غذا ضروری است.
رفع تندی فلفل در دهان
زمانی که غذای تند یا فلفلهای تند بخورید دهان شما دچار سوزش میشود پس باید بلد باشید که چطور جلوی سوختن بر اثر تندی را بگیرید. چگونه جلوی سوزش فلفل تند را بگیریم؟
لبنیات بخورید زیرا لبنیاتی مانند (خامه ترش، شیر، پنیر، بستنی) به حل شدن کپسایسین کمک میکنند و تندی دهان را از بین میبرند.
غذاهای چرب بخورید یا کمی روغن را در دهان خود بچرخانید و بیرون بریزید تا سوختگی تمام شود.
یک قاشق کره بادامزمینی یا عسل میل کنید.
برای خنثی کردن تأثیرات کپسایسین غذاهای اسیدی مانند لیمو و گوجهفرنگی بخورید.
غذاهایی که دارای نشاسته کپسایسین اضافی را در خود میکشند پس غذاهای نشاستهای بخورید.
رفع تندی فلفل از دست
اگر به فلفل تند دست زدید، برای از بین بردن تندی دستانتان:
دستها را با مایع ظرفشویی بشویید.
با مالیدن روغن گیاهی و کره به دستان کپسایسین را از بین ببرید.
در محلول سفیدکننده رقیق دستان خود را بشویید.
نکته مهم:
اگر با خوردن غذا یا فلفل تند دهانتان دچار سوزش شد، آبیخ ننوشید زیرا آب میتواند کپسایسین را پخش کند و باعث بدتر شدن وضعیت شود. قهوه و نوشابه نیز سوزش دهان را برطرف نمیکنند و باعت تأثیر بیشتر کپسایسین میشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین