[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

تحکیم امنیت غذایی با درایت عالمانه، روزنامه شیراز نوین


 سعیدرضا امیرآبادی- گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com

سی‌وهشتمین دوره تجلیل از نمونه‌های بخش کشاورزی استان فارس باشکوه برگزار شد. این مراسم با حضور استاندار فارس، جمعی از مسئولان ارشد استانی و کشوری جهاد کشاورزی، شماری از مدیران استانی، جمع گسترده‌ای از فعالان عرصه کشاورزی با همراهی اصحاب رسانه در مجتمع طلاییه شیراز برگزار شد.
 افزایش بهره‌وری با راهکارهای دانش‌بنیان
استاندار فارس در این مراسم گفت: الگوی مصرف محصولات کشاورزی در کشور ما باید تغییر یابد و مصرف هر فرد به اندازه نیازش باشد. حسینعلی امیری با بیان اینکه کشاورزی بخش قابل‌توجهی از اقتصاد دنیا را تشکیل می‌دهد و تمدن‌های بشری در نتیجه توسعه کشاورزی و دامداری پایه‌گذاری شده است، گفت: یک‌سوم کارگران جهان در بخش کشاورزی مشغول‌به‌کارند و علی‌رغم صنعتی شدن دنیا، کشاورزی همچنان ارزش خود را حفظ کرده است. وی افزود: در کشور ما که در منطقه نیمه‌خشک قرار دارد و استان فارس که با چالش تأمین آب مواجه است، باید کشاورزی و بهره‌برداری از منابع آب علمی باشد. وی ادامه داد: در استان فارس۴۲۰هزار بهره‌بردار کشاورزی داریم و برای توسعه طرح‌های کشاورزی و تولید محصول باید از تشکل‌های صنفی کشاورزی کمک بگیریم. نماینده عالی دولت در استان فارس در پایان گفت: با مطالعه جامع درباره بخش کشاورزی می‌توانیم متناسب با امکانات، ظرفیت‌ها و استعدادهایی که در استان وجود دارد، برنامه مدونی برای رونق و بهبود وضعیت کشاورزی و تولید و همچنین ارتقای جایگاه کشاورزان در استان داشته باشیم.
 موفقیت‌های بی‌نظیر کشاورزان فارس در عرصه ملی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این مراسم از زحمات جهادی و شبانه‌روزی فعالان عرصه کشاورزی قدردانی کرد. مجتبی دهقان‌پور موفقیت‌های کشاورزان فارس در عرصه‌های ملی را بی‌نظیر ارزیابی کرد و افزود: تعداد ۹۲ تولیدکننده استانی و ملی در این محفل حضور دارند که ۸ کشاورز نمونه در ماه گذشته از دست رئیس‌جمهور و وزیر جهاد کشاورزی لوح تقدیر دریافت کردند.وی با بیان اینکه نیروی انسانی به عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی در توسعه جوامع شناخته می‌شود، بیان داشت: فرایند توسعه از بُعد اقتصادی، اجتماعی، زیست‌محیطی و فرهنگی میسر می‌شود.به گفته این مقام مسئول، نیروی انسانی وقتی به دانش و مهارت مسلط باشد، می‌تواند فضای توسعه پایداری را ایجاد کند و پیشران توسعه است. دهقان‌پور خاطرنشان کرد: در استان فارس یکی از بخش‌های اقتصادی جذاب کشاورزی است و با همت تولیدکنندگان در شرایط سخت اقلیمی روند تولید تداوم دارد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه همکاری‌های مطلوبی با مراکز دانشگاهی در راستای ارتقای بهره‌وری ایجاد شده، بیان داشت: برای هر منطقه متناسب با شرایط اقلیمی و کشت غالب و همگونی که وجود دارد، نیازها از پایین به بالا احصا شده و نیازهای موجود در قالب مسئله‌محور مشخص گردیده است. او از ۱۴ همت افزایش تولید در پهنه استان خبر داد و افزود: استفاده از فناوری‌های روز نظیر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در دستور کار قرار گرفته است.این مقام مسئول گفت: اگر می‌خواهیم بخش کشاورزی رو به توسعه داشته باشیم، بایستی نگاه عالمانه داشته باشیم و مدیریت اتفاقی امروزه نمی‌تواند کمک کند. در همین زمینه برای اولین بار در کشور مدیریت هوشمند بخش کشاورزی در استان فارس در کشور راه‌اندازی می‌شود.
 نظارت هوشمند بر میزان تولید کشاورزان
دهقان‌پور تصریح کرد: بر اساس فناوری‌های روز مثل GIS و سنجش از دور سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را پایش می‌کنیم. تخمین می‌زنیم که در آینده چه مقدار تولید گندم داریم. این راهکار برای برخی از محصولات استراتژیک مثل گندم می‌تواند اثرگذار باشد تا قبل از اینکه با کمبودی مواجه شویم، نسبت به تأمین منابع اقدام کنیم. وی در این رابطه افزود: از حدود یک‌میلیون هکتار، ۷۸۰هزار هکتار اطلاعات مکانی تهیه شده و به دنبال این هستیم که اطلاعات توصیفی مشتمل بر نوع و رقمی کشت انسجام بیشتری گیرد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از تأسیس اتاق‌های فکر در این مجموعه خبر داد و افزود: جی پی اس و فلومتر جریان سنجشی که اطلاع‌رسانی شد با یک اقدام ساده بدون ریالی دریافت اعتبار، با همراهی فرمانداران توانستیم از ۸۲میلیون لیتر سوختی که در فصل پاییز و تابستان بوده، بالغ بر ۱۰میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی کنیم. او با بیان اینکه سالیانه ۲میلیارد و ۸۰۰میلیون لیتر سوخت به تجهیزات کشاورزی داده می‌شود، اظهار داشت: در استان فارس از حدود ۴۰هزار تراکتور در حدود ۱۷۰۰ تراکتور سامانه‌های هوشمند نصب شده و می‌توانیم 280میلیون لیتر سوخت گازوئیل صرفه‌جویی کنیم و این امر در شرایطی که با محدودیت‌های ارزی روبه‌رو هستیم، می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند.
 بهره‌مندی از ظرفیت‌های فارس در عرصه کشوری
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی از اتخاذ راهکارهای مؤثری به منظور حمایت از فعالان بخش کشاورزی خبر داد. حسین فرازمند افزود: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان مغز متفکر وزارت جهاد کشاورزی با ۲۱ مؤسسه و مرکز ملی در سطح کشور و ۳۴ مرکز تحقیقات و آموزش استانی و بیش از ۳۰۰ ایستگاه و حدود بیش از ۲۰۰۰ محقق و هیئت‌علمی سعی می‌کند حمایت لازم را در بحث‌های مختلف علمی و فنی از بخش کشاورزی کشور انجام دهد. او خاطرنشان کرد: اقدامات گسترده در حوزه آموزش و ترویج با هدف رسوخ دانش به بهره‌برداران انجام شده و موفق شدیم ۴۰۰ درصد رشد در بخش کشاورزی داشته باشیم. به گفته این مقام مسئول، بحث انتخاب نمونه‌های بخش کشاورزی از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ چراکه نشان‌دهنده و تجلی رسوخ دانش و فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی هستند و سازمان تات آمادگی دارد در حوزه‌های مختلف کمک کند. فرازمند با تشریح برخی از این اقدامات گفت: تدوین ایجاد سیستم آبیاری هوشمند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، سیستم تعیین سطح زیرکشت مزارع کشاورزی‌ با استفاده از هوش مصنوعی از مهم‌ترین این دستاوردهاست. وی با تأکید بر این موضوع که استان فارس که همیشه به عنوان یکی از استان‌های پیشرو در فناوری بخش کشاورزی بوده است، بیان داشت: سکوی مدیریت الگوی کشت آماده شده و از سال بعد آماده بهره‌برداری است. این پلتفرم تحت عنوان «سکوی کشاورزی من» امکان ارتباط مستقیم کشاورزان و بهره‌برداران در ارتباط مستقیم با بخش اجرا و تحقیقات را میسر می‌کند. معاون سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بیان داشت: شبکه اجتماعی کشاورزی ایران که بیش از ۳۰۰هزار کاربر در سطح کشور دارد، در صورتی که سازمان جهاد کشاورزی استان فارس آمادگی داشته باشد، به عنوان یکی از استان‌های پایلوت استفاده خواهیم کرد.
 پیشرفت‌ها مرهون درایت رهبری است
در ادامه این مراسم، مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از اجرایی‌سازی فرامین رهبر معظم انقلاب خبر داد. سید محسن قائمی با بیان اینکه تولیدکنندگان افتخار مجموعه سازمان جهاد کشاورزی و دستگاه‌های وابسته هستند، بیان داشت: امنیت غذایی مردم بر عهده کشاورزان شریف است و وظیفه ما رفع مشکلات شماست. وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب بیان داشت: حضور پرشور مردم در در راهپیمایی ۲۲ بهمن سبب شد دشمن مأیوس شود و باید توجه ویژه‌ای بر جنگ سخت‌افزاری و جنگ نرم‌افزاری داشت.او با قدردانی از تلاش‌های جامعه کشاورزی فارس گفت: دشمن که موفقیت‌های جمهوری اسلامی را منعکس نمی‌کند، به خیال خام خود ناکامی‌های جمهوری اسلامی را پررنگ می‌کند. شاید در بعضی موارد نواقصی داشتیم؛ اما موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی را نمی‌توان نادیده گرفت.
 پیشگامی فارس در حوزه صادرات
در ادامه این مراسم، نماینده اتحادیه کشاورزان و مدیرعامل اتحادیه مرغداران فارس گفت: استان فارس با جوجه‌ریزی حدود ۱۱میلیون قطعه در ماه سهم بسزایی در امنیت غذایی کشور دارد. سینا عباسی از کشاورزان به عنوان پرچم‌داران جنگ اقتصادی یاد کرد و بیان داشت: استان فارس جایگاه چهارم را در تولید گوشت مرغ در سطح کشور دارد که این جایگاه به علت شرایط اقلیمی سه استان شمالی باعث شده که استان فارس در جایگاه چهارم قرار داشته باشد. وی افزود: استان فارس در دو سال قبل تقریباً ۹میلیون قطعه جوجه‌ریزی داشته و با تلاش مرغداران و همکاری بین بخش دولتی و بخش خصوصی توانست ظرفیت اسمی خود را از ۹میلیون به ۱۱میلیون قطعه برساند. عباسی خاطرنشان کرد: استان فارس حدود ۱۱میلیون قطعه جوجه‌ریزی و تولید مرغ دارد؛ این میزان تولید از مصرف استان بیشتر است و ضمن پوشش استان‌های هم‌جوار توانستیم که میزان ۴۵۰۰ تن مرغ را به کشور عراق صادر کنیم. نماینده اتحادیه کشاورزان و مدیرعامل اتحادیه مرغداران فارس بیان داشت: در سال گذشته در یک مقطع زمانی با کمبود کنجاله سویا روبه‌رو شدیم که افزایش قیمت را به همراه داشت. در همین راستا اتحادیه مرغداران استان فارس با همکاری یکی از شرکت‌های واردکننده توانست ۲۰هزار تن کنجاله سویا را وارد کند که روند تعدیل قیمت را به همراه داشت.
 بخشودگی بدهی کشاورزان و دامداران
در ادامه این مراسم، مدیر شعب بانک کشاورزی استان فارس از اجرایی شدن بخشودگی بدهی کشاورزان و دامداران زیر ۲۰۰میلیون تومان و پرداخت سود توسط دولت خبر داد. عباس قایدی‌زاده اظهار داشت: دستورالعمل اجرایی بند(ض) تبصره ۷ ، هفته پیش با نگاه کمک به افراد نیازمند و خرد جامعه به مجموعه بانک ابلاغ شد. وی افزود: همه کشاورزان و دامدارانی که سقف بدهی آن‌ها زیر ۲۰۰میلیون تومان بوده تا پیش از رسیدن به سال جدید با مراجعه به شعب بانک کشاورزی بدهی خود را تعیین تکلیف کنند. او در پایان سخنان خود خواستار همکاری و همراهی ویژه همه همکاران شعب بانک کشاورزی استان فارس با کشاورزان و دامداران شد تا حداکثر مساعدت لازم به آنان صورت گیرد. در این مراسم از ۸ برگزیده کشوری و ۸۲ برگزیده استانی در بخش‌های مختلف از جمله زراعت، باغبانی، دامپروری، شیلات، تشکل‌های بخش کشاورزی و دیگر پیشتازان تولید و تأمین امنیت غذایی تقدیر شد. 

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی