[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

کمبود این ویتامین باعث افسردگی و خستگی می‌شود، روزنامه شیراز نوین

«خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران درباره تأثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق‌وخو توضیحاتی داد که در ادامه می‌خوانید. به گزارش بهداشت نیوز، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سؤال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلاً نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه‌نشده باشند، اما متأسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه‌شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.رحمانی درباره تأثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق‌و‌خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد‌نیاز برای مدیریت خلق‌و‌خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق‌و‌خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تأثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به‌ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به‌ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آن‌ها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتاً کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آن‌ها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتاً ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آن‌ها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی