زمان طلایی برای رسیدگی به بیماران سکته مغزی، روزنامه شیراز نوین
کاهش سدیم و افزایش دریافت پتاسیم میتواند یک راهکار حیاتی برای به حداقل رساندن خطر سکته مغزی باشد. به گزارش مشرق، تحقیقات اخیر نشان میدهد که استفاده از جایگزینهای نمک غنی شده با پتاسیم بهجای نمک معمولی ممکن است منجر به کاهش ۱۴ درصدی میزان سکتههای مکرر و کاهش ۲۱ درصدی مرگومیر ناشی از سکته شود. پیشگیری از سکته مغزی و کاهش تأثیر آن بر افراد و خانوادهها بسیار مهم است. نتایج مطالعه جدید امیدوارکننده است و پتانسیل جایگزینهای نمک را بهعنوان یک راهکار امیدوارکننده برای کاهش عود سکته مغزی و مرگومیر برجسته میکند. این تحقیق نشان میدهد که جایگزینی نمک معمولی با نمک غنی شده با پتاسیم ممکن است یک مداخله کمهزینه، ایمن و مؤثر برای سکته مغزی باشد. این مطالعه یک تجزیهوتحلیل گروهی از شرکتکنندگان در مطالعه جایگزین نمک و سکته مغزی بود که در ۶۰۰ روستا در شمال چین انجام شد. شرکتکنندگان بهطور متوسط حدود ۵ سال تحتنظر بودند. در این تحقیق بررسی شد که چگونه یک جایگزین نمک غنی شده با پتاسیم میتواند بر خطر سکته مغزی، حوادث قلبی عروقی و مرگومیر در مقایسه با نمک معمولی تأثیر بگذارد. این جایگزین از ۷۵ درصد کلرید سدیم و ۲۵ درصد کلرید پتاسیم تشکیل شده بود.محققان دریافتند افرادی که از جایگزین نمک بهجای نمک معمولی استفاده میکنند، ۱۴ درصد کاهش خطر سکتههای مکرر و ۱۲ درصد کاهش در میزان کلی مرگومیر داشتند. نتایج برای سکتههای هموراژیک با کاهش ۳۰ درصدی و مرگهای مرتبط با سکته مغزی که ۲۱ درصد کاهش یافت، واضحتر بود.درحالیکه جایگزینهای نمک غنیشده با پتاسیم ممکن است یک گزینه مفید باشند، تمرکز بر افزایش غذاهای غنی از پتاسیم و به حداقل رساندن منابع با سدیم بالا را برای ارتقای سلامت قلب و کاهش خطر سکته توصیه میشود. محققان بر استفاده از غذاهای دارای پتاسیم بالا تأکید دارند:
• سیبزمینی (با پوست)- گوجه فرنگی- موز- آووکادو- لوبیا و عدس- ماست- سبزیهای برگدار- میوههای خشک شیریننشده.
به گفته محققان: «علاوه بر بهبود نسبت سدیم به پتاسیم، این غذاها فیبر و مواد مغذی گیاهی ضروری را فراهم میکنند که سلامت قلب و عروق را افزایش میدهند.»
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین