[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

شیرینی نان‌پنجره‌ای ، روزنامه شیراز نوین

شیرینی ‌پنجره‌ای که با نام نان‌پنجره‌ای شناخته می‌شود یکی از انواع شیرینی‌های سنتی و پرطرف‌دار ایرانی است. این شیرینی خوشمزه معمولاً در اعیاد مذهبی و اعیاد تاریخی ایرانیان تهیه می‌شود و برای پذیرایی از مهمانان استفاده می‌شود. روش پخت شیرینی پنجره‌ای بسیار ساده است و هر کدبانویی به‌راحتی می‌تواند این شیرینی خوشمزه را در منزل درست کند. در‌صورتی‌که تمایل داشته باشید این شیرینی خوشمزه را به‌صورت رنگی درست کنید، می‌توانید، مقداری رنگ غذا به مایه‌شیرینی اضافه کنید، برای مشاهده این آموزش شیرینی‌پزی در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم
آرد: ۱ پیمانه
شیر: ۱ پیمانه
نشاسته: نصف پیمانه
تخم‌مرغ: ۳ عدد
وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
پودر قند: نصف پیمانه
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه شیرینی پنجره‌ای ابتدا نشاسته را به همراه شیر و گلاب داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم و و خوب مخلوط می‌کنیم تا کاملاًَ یکدست شوند، سپس تخم‌مرغ‌ها را یک‌به‌یک به کاسه اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا کاملاً یکدست شوند.

 مرحله دوم
در ادامه وانیل را اضافه می‌کنیم تا بوی زهم تخم‌مرغ‌ها را بگیرد. حالا آرد را کم‌کم اضافه می‌کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می‌کنیم تا مایه‌شیرینی شکل بگیرد. برای اینکه مایه‌شیرینی یکدست شود آن را از صافی رد می‌کنیم تا گلوله‌ای در آن باقی نماند.


 مرحله سوم
بهتر است آرد قبل از اضافه کردن به دیگر مواد دو تا سه مرتبه الک کنیم، با این کار زمانی که بخواهیم آرد را ترکیب کنیم، به‌راحتی مخلوط می‌شود و گلوله گلوله نمی‌شود. پس از اینکه مایه‌شیرینی آماده شد، یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم.

 مرحله چهارم
سپس به اندازه‌ای روغن داخل آن می‌ریزیم که شیرینی‌ها هنگام سرخ شدن شناور باشند. قالب مخصوص شیرینی پنجره‌ای را ۱۰ ثانیه در روغن داغ قرار می‌دهیم تا داغ شود سپس تا لبه قالب در مایه‌شیرینی فرو می‌کنیم.

 مرحله پنجم
حالا مجدداً قالب را داخل روغن قرار می‌دهیم و کم‌کم تکان می‌دهیم تا شیرینی از قالب خارج شود. به‌همین‌ترتیب شیرینی‌ها را در روغن سرخ می‌کنیم. شیرینی‌ها را پس از سرخ کردن روی دستمال حوله‌ای قرار می‌دهیم تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.

 مرحله ششم
به دلیل اینکه نشاسته موجود در مایه‌شیرینی ته‌نشین می‌شود، در حین سرخ کردن شیرینی باید مایه‌شیرینی را هرچند دقیقه یک‌بار هم‌ بزنیم. پس از اینکه شیرینی‌ها کمی خنک شدند آن‌ها را در پودر قند می‌غلتانیم و در ظرف موردِنظرمان می‌چینیم.

 نکات کلیدی
 شیرینی پنجره‌ای با ماست
این شیرینی خوشمزه را با ماست هم می‌توانید درست کنید البته اگر با ماست درست کنید بافت شیرینی نرم می‌شود. اگر دوست دارید این شیرینی را به‌صورت ترد‌تر و با بافتی شکننده درست کنید حتماً از شیر استفاده کنید.
 شیرینی پنجره‌ای بدون قالب
اگر بخواهید این شیرینی را بدون قالب درست کنید دیگر نمی‌شود اسمش را شیرینی پنجره‌ای گذاشت. به دلیل اینکه مایه این شیرینی خیلی روان است نیاز به قالب دارد، ولی اگر قالب ندارید می‌توانید با قیف مانند زولبیا مایه‌شیرینی را داخل روغن بریزید تا سرخ شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی