صبحانه این آجیل و خوراکیها را بخورید، روزنامه شیراز نوین
یک مطالعه جدید نشان میدهد که یک صبحانه ساده مرکب از ۳ ماده غذایی گردو، ماست و موسلی میتواند به عملکرد شناختی و تمرکز بهتر در طول روز کمک کند.
به گزارش بهداشت نیوز، اینکه گردو یک غذای مفید برای مغز است، یافته شگفتانگیزی نیست، اما یک تحقیق جدید که در مجله «غذا و عملکرد» منتشر شده است، دلیل قوی برای افزودن آجیل فوقالعاده در صبحانه برای تقویت عملکرد شناختی در کل روز ایجاد کرده است. این تحقیق روی ۳۲ جوان سالم ۱۸ تا ۳۰ساله که دو صبحانه متفاوت خورده بودند: یکی غنی از گردو و دیگری با همان مقدار کالری اما بدون آجیل، انجام گرفت.
دستورالعمل گردو برای تقویت مغز
گروهی که گردو میخوردند همان دستور غذایی سه مادهای را مصرف کردند: ۵۰ گرم گردو مخلوطشده با موسلی (جو دو سر به همراه غلات و یک سری از میوهها) و ماست.
در ادامه این مطالعه شرکتکنندگان تحتتستهای شناختی قرار گرفتند و فعالیت مغز آنها موردبررسی قرار گرفت.
گردوخواران نسبت به کسانی که برای صبحانه گردو نخورده بودند امتیاز بهتری کسب کردند. مشخص شد کسانی که صبحانه صبحانه غنی از گردو میخوردند، نسبت به گروه دیگر، زمان واکنش سریعتر و عملکرد حافظه بهتری در اواخر روز داشتند.
محققان میگویند: یکمشت گردو همراه با صبحانه میتواند به جوانان در زمانی که نیاز به عملکرد عالی دارند، یک مزیت ذهنی بدهد. این بهویژه هیجانانگیز است که چنین افزودنی ساده غذایی میتواند تفاوت قابل اندازهگیری در عملکرد شناختی ایجاد کند. گردو دارای اسیدهای چرب امگا۳ آلفا لینولنیک، پروتئین و پلی فنول است که ممکن است به تقویت عملکرد شناختی کمک کند. آلفالینولنیکاسید یک اسید چرب امگا۳ گیاه پایه است که همراه با ترکیبات پلیفنلی میتواند بهطور مؤثر استرس اکسیداتیو و التهاب را کاهش دهد، دو عاملی که باعث زوالشناختی میشوند.
استرس اکسیداتیو و التهاب عصبی بخشی از روند پیری و اختلالاتشناختی خفیف، بیماری آلزایمر و سایر اختلالات مغزی هستند. مکمل گردو میتواند شناخت را بهبود بخشد و خطر یا پیشرفت اختلالات شناختی و آلزایمر را کاهش دهد. نمونههای خون شرکتکنندگانی که به همراه صبحانه خود گردو خورده بودند نیز تغییرات مثبتی را در سطوح گلوکز و اسیدهای چرب نشان دادند که فاکتورهای حیاتی در حمایت از عملکرد مغز هستند.
خواص گردو برای همه بدن
بهغیر از سلامت مغز، گردو غنی از مواد مغذی میتواند کل بدن را تغذیه کند. گردو همچنین از آجیلهای سالم برای قلب در نظر گرفته شده و توسط انجمن قلب آمریکا به شدت توصیه میشود زیرا به کاهش کلسترول بد و بهبود سایر عوامل خطر قلبی و عروقی کمک میکنند.
گردو همچنین یک میانوعده عالی برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ است. پلیفنولهای موجود در گردو میتواند به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، که علت اصلی بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، آلزایمر و حتی برخی سرطانها است، کمک کند. همچنین برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. گردو همچنین با کاهش وزن، سلامت روان و بهبود کیفیت پوست مرتبط است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین