هنرمندان محصولات خود را در سه سطح تولید کنند، روزنامه شیراز نوین
معاون صنایعدستی فارس:
هنرمندان محصولات خود را در سه سطح تولید کنند
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس گفت: هنرمندان باید محصولات خود را در سه سطح تولید نموده تا ضمن رشد و توسعه خود و هنر فاخر، تولیدات اقتصادی و استقبال بازار را هم کسب کنند. هاشم شایق روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: صنایعدستی از زمینههای کاری است که با حداقل سرمایه و در فضایی محدود امکان اشتغال و درآمدزایی دارد و آنچه بیش از همه مهم است، هنر سرپنجه هنرمند و خلاقیت اوست. او افزود: بسیاری از رشتههای صنایعدستی فارس مانند خاتم، منبت، بافندگی، نگارگری و بسیاری دیگر از رشتهها در فضایی کوچکتر از ۲۰ متر قابلانجام است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس با اشاره به دشواریهای صادرات و فروش خارجی در شرایط کنونی کشور، ادامه داد: با این حال بازار داخلی صنایعدستی نیز ظرفیت خوبی دارد و هرگاه هنرمند به سوی خلاقیت و نیاز جامعه رفته و با نگاهی بازارپسندانه تولید کرده، موفق شده برای خود بازارسازی کند.
شایق گفت: هنرمند صنایعدستی باید در سه سطح تولید داشته باشد؛ نخست تولید آثار فاخر برای دریافت مهر اصالت، رشد و توسعه هنر و به رخ کشیدن توان هنری خود. فروش اینگونه محصولات ممکن اما دشوار است. او افزود: سطح دوم، تولید آثار متوسط است که برای گروهی از مردم جذابیت داشته و قشری از جامعه توان خرید آن را دارد؛ همچنین امکان صادرات این سطح از تولیدات صنایعدستی نیز وجود دارد. معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس اضافه کرد: سومین سطح تولید صنایعدستی، تولید متناسب با توان خرید بیشتر مردم است؛ به عنوان نمونه یک قندان تمام قلمزنی چندینمیلیون هزینه دارد، اما میتوان با تولیدات تلفیقی این هزینه را کاهش داد؛ به گونهای که این محصول با ترکیبی از چوب و یک لایه مس تولید شود.
شایق اظهار کرد: تولید صنایعدستی باید اقتصادیسازی شود و بتوانیم متناسب با نیاز مردم تولید کنیم؛ در این صورت طبیعتاً بازار و فروش نیز ایجاد میشود.او افزود: هنرمندان باید از نگاه سخت و محکم تولید آثار فاخر خارج شوند و ضمن توجه به اینگونه تولیدات، بازار را در نظر بگیرند و متناسب با آن تولید کنند. کاربردی کردن تولیدات صنایعدستی یکی از راهکارهای اثباتشده در کسب بازار فروش است. نمونه موفق این امر را در غرفه فارس در نمایشگاه صنایعدستی ایران مشاهده کردیم؛ جایی که هنرمند این استان موفق شد همه تولیدات نمدمالی خود مانند پاپوش، کیف، کفی کفش، کمربند و دیگر محصولات موردنیاز مردم را به فروش برساند و با استقبال بسیار مواجه شد.
شایق یادآور شد: بازار فروش داخلی صنایعدستی بد نیست، اما باید به نیازها توجه کرد؛ همین امروز در یکی از کارگاههای خاتم شیراز هشت جوان مشغول کار هستند یا بازار فروش یکی از هنرمندان پیکرتراشی استان بهگونهای است که توان پاسخگویی به آن را ندارد و پیشنهاد داده جوانانی را آموزش دهد تا در کنار او فعالیت کنند. او تأکید کرد: با این حال نه تنها لازم است، بلکه هنرمند موظف است برای رشد هنرهای فاخر فارس و توسعه فردی خود، سالانه آثاری فاخر نیز تولید کند.معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس گفت: با این همه این ادارهکل نقش حمایتی خود از هنرمندان صنایعدستی را ایفا میکند؛ تفاهم با دستگاههای مختلف برای خرید هدایای سازمانی خود از هنرمندان صنایعدستی، اختصاص فضاهای تاریخی به هنرمندان برای ترویج و تولید صنایعدستی و ایجاد نمایشگاهها و غرفههای موقت فروش در سراسر استان از این دست اقدامات است.
شایق با اشاره به جایگاه بیبدیل فارس در عرصه صنایعدستی، یادآور شد: این استان ۲ شهر جهانی و چهار شهر و روستای ملی صنایعدستی دارد و ۸۹ رشته صنایعدستی در این استان فعال است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین