توصیههایی برای سلامت قلب و عروق، روزنامه شیراز نوین
سبک زندگی سالم موارد مختلف از رژیم غذایی سالم تا ورزش منظم را شامل میشود.
به گزارش ایسنا، در ایالات متحده، فوریه «ماه سلامت قلب» در نظر گرفته میشود و به همین مناسبت پزشکان و مراقبان بهداشتی با آگاهیرسانی در مورد عوامل خطرزای این بیماری، بر پیروی از سبک زندگی سالم بهمنظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مربوط به قلب و عروق تأکید میکنند.
در ادامه به چند توصیه مفید در همین رابطه خواهیم پرداخت:
رژیم غذایی مفید برای قلب
رژیم غذایی دَش (DASH) که بهعنوان روشی برای کاهش فشارخون بالا از طریق تغذیه شناخته میشود و بر کاهش مصرف سدیم، استفاده از ادویهها بهجای نمک برای طعمدهی به غذا، مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل و منابع پروتئینی سالمتر مانند مغزها، مرغ و ماهی بیشتر تأکید دارد برای تقویت سلامتی قلب و عروق توصیه میشود. این مواد غذایی غنی از پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فیبرند.
کارشناسان توصیه میکنند چنانچه به مصرف میوهها و سبزیجات زیاد عادت ندارید بهجای تغییر کلی برنامه غذایی خود، آنها را به تدریج به رژیم غذاییتان اضافه و بر غذاهای غنی از فیبر تمرکز کنید. مثلاً میتوانید به ساندویچ مورد علاقهتان کمی اسفناج یا هویج اضافه کنید یا اینکه به پاستای محبوبتان قارچ، فلفل دلمهای یا نخودفرنگی بیفزایید.
کاهش مصرف سدیم حتی به میزان ۱۰۰۰ میلیگرم در روز میتواند سلامت قلب را به میزان چشمگیری بهبود بخشد. برای حفظ طعم و مزه غذا بدون استفاده زیاد از نمک میتوان از چاشنیهای بدون نمک مانند گیاهان و ادویهها استفاده کرد. ریحان، رزماری و نعنا طعمهایی خاص و تند دارند که با میوهها، سبزیجات و گوشتها بهخوبی ترکیب میشوند. از پودر سیر و پودر پیاز (نه نمک سیر یا پیاز) هم میتوان برای ایجاد طعم شوری بدون استفاده از نمک واقعی بهره برد. لیمو، زنجبیل و فلفل و سرکه هم گزینههای عالی برای مزهدار کردن غذا هستند.
در مورد غذاهای بستهبندیشده و تنقلات، سراغ آنهایی بروید که در هر وعده کمتر از ۱۴۰ میلیگرم سدیم دارند زیرا بیشتر سدیم دریافتی بدن از غذاهای بستهبندی شده و آماده میآید. بنابراین خواندن برچسب تغذیه روی خوراکیها به کنترل مصرف سدیم کمک خواهد کند.
چون تمام گوشتها چربیهای اشباعشده دارند، کاهش مصرف گوشت بهطور طبیعی مصرف چربی اشباعشده را کاهش میدهد. برای همین سعی کنید یک روز در هفته بهجای استفاده از پروتئینهای حیوانی، پروتئینهای گیاهی مصرف کنید. برای این کار حبوبات، عدس، توفو، مغزها و دانهها را امتحان کنید. این روش هم به شما کمک میکند که مصرف چربی اشباعشده را کاهش دهید و هم مصرف فیبرتان را افزایش خواهد داد.
فعالیت بدنیتان را بیشتر کنید
افزایش فعالیت بدنی و تحرک تنها به معنای ورزش کردن نیست. طبق یک مطالعه جدید، انجام دادن کارهای سادهای مانند چند دقیقه حمل یک ساک خرید سنگین یا بالا رفتن از پلهها بهجای استفاده از آسانسور میتواند خطر حمله قلبی را به نصف کاهش دهد. البته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا خاطرنشان میکند مزایای این فعالیتهای بدنی تصادفی هرگز به اندازه ورزش منظم که دستکم ۱۵۰ دقیقه در هفته انجام شود، نخواهد بود.
بااینحال برای کسانیکه در طول روز پشت میز مینشینند و اصلاً تحرک ندارند، این راهکارها مثل استفاده از پله بهجای آسانسور، راه رفتن هنگام تلفن صحبت کردن، حمل کیسههای سنگین خرید، پارک کردن خودرو در فاصلهای دورتر از مقصد، انجام دادن حرکات کششی یا راه رفتن حین تماشای تلویزیون هم میتواند تأثیر زیادی بر سلامتی داشته باشد و به کاهش خطر حمله قلبی و مشکلات قلبیعروقی کمک کند.
فشارخونتان را کنترل کنید
بسیاری از مردم ازجمله بسیاری از بزرگسالان جوان حتی متوجه نمیشوند که فشارخونشان بالاست. بنابراین اندازهگیری فشارخون باید بهعنوان بخشی از روال مراجعه به پزشک و بررسی سلامتی در نظر گرفته شود.
از جایتان بلند شوید و حرکت کنید
طبق یک مطالعه جدید، نشستن بیش از ۱۰ ساعت و نیم در روز با افزایش خطر نارسایی قلبی یا مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبیعروقی مرتبط است. این موضوع حتی برای افرادی که به معیار توصیهشده ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هفته پایبندند، هم صدق میکند و به گفته متخصصان، نشستن یا دراز کشیدن بیش از حد حتی بر سلامت قلب افراد فعال و ورزشکار هم تأثیر منفی میگذارد.
بر اساس مطالعهای که نوامبر ۲۰۲۳ در مجله قلب اروپا منتشر شد، برای سلامت قلب و عروق حتی خوابیدن هم از نشستن بهتر است. نشستن طولانیمدت بهدلیل پیامدهای منفی برای سلامتی، تحت عنوان «سیگار کشیدن جدید» نام گرفته و بیشتر ناشی از تأثیر بیتحرکی بر کاهش جریان خون است. از همینرو بلند شدن از پشت میز کار پساز هر ۲۰ دقیقه و پیادهروی کوتاه حین کار یا حتی انجام دادن کارهای خانه توصیه میشود.
به میزان متعادل قهوه بنوشید
مصرف متوسط قهوه بهویژه یک تا سه فنجان در روز با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبیمتابولیک مانند دیابت نوع ۲، سکته مغزی و بیماری قلبیعروقی مرتبط است. متخصصان با تحلیل دادههای بیش از نیممیلیون نفر متوجه شدند افرادی که بهطور متعادل کافئین مصرف میکنند، تقریباً ۴۱ درصد کمتر احتمال دارد که به بیماریهای قلبیمتابولیک مبتلا شوند. بیشترین کاهش خطر در افرادی مشاهده شد که حدود سه فنجان قهوه در روز مینوشیدند.
با وجود آنکه مصرف قهوه و کافئین با فواید بالقوه سلامت مانند انبساط عروق خونی و کاهش کلسترول بد ارتباط دارد، کارشناسان هشدار میدهند که همه نوشیدنیهای کافئیندار یکسان نیستند و در نوشیدن قهوه و چای هم باید اعتدال را رعایت کرد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین