آیا پروبیوتیکها میتوانند به کاهش اضطراب کمک کنند؟، روزنامه شیراز نوین
یک مطالعه جدید متابولیت میکروبی خاصی را در میکروبیوم روده شناسایی کرده است که از طریق مدل موش به تنظیم فعالیت مغز مرتبط با اضطراب کمک میکند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، محققان تخمین میزنند که حدود ۴ درصد از مردم در سراسر جهان با یک اختلال اضطرابی زندگی میکنند.
این نوع وضعیت سلامت روان معمولاً با ترکیبی از گفتاردرمانی، تغییر شیوه زندگی و داروها درمان میشود.
بااینحال، همه افراد مبتلا به اضطراب به درمانهای موجود درحالحاضر به خوبی پاسخ نمیدهند. مطالعات گذشته نشان داده است که تنها ۶۰ تا ۸۵ درصد از افرادی که برای اضطراب درمان میشوند به درمانهای فعلی پاسخ میدهند.
«شاون لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی دوک کارولینای شمالی، گفت: «این مهم است که محققان به یافتن راههای جدید برای درمان اضطراب ادامه دهند، زیرا درمانهای فعلی، مانند بنزودیازپینها و SSRIs (مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین)، اغلب با چالشهای مهمی همراه هستند.»
وی توضیح داد: «این داروها ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا نتایج را نشان دهند و مصرف طولانیمدت آنها با عوارض جانبی مختلفی همراه است.»
لی در ادامه میافزاید: «بهعنوان مثال، بنزودیازپینها میتوانند منجر به وابستگی، آرامبخشی، اختلالات شناختی و مشکلات حافظه شوند، درحالیکه SSRIها عموماً ایمنتر هستند اما میتوانند مشکلاتی مانند افزایش وزن، اختلال عملکرد جنسی یا مشکلات گوارشی ایجاد کنند. علاوهبر این، افراد ممکن است به SSRIها اعتیاد پیدا کنند یا علائم قطع دارو را هنگام قطع دارو تجربه کنند. بهدلیل این معایب، بررسی جایگزینهای ایمنتر و مؤثرتر برای درمان اضطراب که با شواهد علمی محکم برای بهبود نتایج بیمار و کاهش خطر عوارض جانبی طولانیمدت پشتیبانی میشوند، مهم است.»
محققان متابولیت میکروبی خاصی را در میکروبیوم روده شناسایی کردهاند که به تنظیم فعالیت مغز مرتبط با اضطراب از طریق مدل موش کمک میکند.
محققان بر این باورند که این یافته ممکن است روزی منجر به درمانهای اضطرابی جدیدی شود که محور روده - مغز را هدف قرار میدهد.
از طریق این مطالعه، دانشمندان دریافتند که اضطراب با فعالیت بیشتر در ناحیه خاصی از مغز بهنام آمیگدال قاعدهای جانبی مرتبط است.
لی توضیح داد: «آمیگدال قاعدهای جانبی بخشی از مغز است که به کنترل احساسات ما کمک میکند، بهویژه ترس و اضطراب. این بخش، یک منطقه فرعی در آمیگدال است که مانند سیستم هشدار مغز عمل میکند.»
سپس، لی و تیمش سعی کردند مدل موش بدون میکروب را با متابولیتهای میکروبی بهنام ایندول درمان کنند.
لی توضیح داد: «ایندولها ترکیبات طبیعی هستند که در گیاهان، حیوانات و بدن انسان یافت میشوند و اغلب از اسید آمینه تریپتوفان به دست میآیند. آنها همچنین توسط باکتریهای متابولیزه کننده تریپتوفان در روده تولید میشوند.»
او ادامه داد: «در مطالعه ما نشان داده شد که مکمل غذایی ایندول رفتارهای مرتبط با اضطراب را در مدل موش فاقد میکروبیوتای روده کاهش میدهد. این یافته مهم است زیرا نشان میدهد که ایندول ممکن است به آرام کردن پاسخ اضطراب مغز کمک کند و یک درمان بالقوه جدید برای اضطراب ارائه دهد.»
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین