از مشارکت بخشخصوصی تا قول برای تسریع پروژه، روزنامه شیراز نوین
به گزارش روابطعمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، تالار مرکزی شیراز مطالبه ۱۳ساله هنرمندان و فرهنگوران است که تکمیل آن در دولت چهاردهم هم در اولویت متولیان فرهنگی قرار گرفته و مهدی رنجبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در آخرین بازدید از این مکان که با همراهی قادری نماینده مجلس انجام شد، اعلام کرد در تلاشیم تا این مجموعه با مشارکت بخش خصوصی تکمیل گردد.
سال ۱۳۹۰ بود که عملیات ساخت تالار مرکزی شیراز در فضایی ۱۷هزار و ۸۰۰ مترمربعی آغاز و مقرر شد این مجموعه با زیربنای ۱۴هزار مترمربع در ۳۶ ماه ساخته شود و به بهرهبرداری برسد اما سالها گذشت و این امر محقق نشد.
تالار مرکزی شیراز در حال حاضر در زمینی به مساحت ۱۸هزار مترمربع و زیربنای ۲۰هزار مترمربع در محل ساختمان قدیمی سیلوی شهر قرار دارد و برای این مجموعه یک سالن
۷۰۰ نفره قاب صحنهای و تخصصی ویژه تئاتر با سن متحرک، یک پلاتوی حرفهای و محیط تمرین ویژه گروههای نمایشی، یک سالن تخصصی ۹۰۰ نفره اجرای موسیقی، بخشهای ویژه گالری، آموزشی، اداری، رستوران، کافیشاپ و مهمانسرا در نظر گرفته شده که در صورت ساخته شدن میتوان گفت این تالار بزرگترین مجموعه فرهنگی شیراز خواهد بود.
تلاشهای بینتیجه برای تکمیل تالار مرکزی؛ دو بار کلنگزنی
پس از نخستین کلنگزنی، مسئولان با توافقی یکسال و نیمه، در مهرماه ۱۳۹۲ تصمیم به واگذاری پروژه به پیمانکار و آغاز مراحل نقشهبرداری آن طی قراردادی ۴۲۰میلیارد ریالی کردند و مدت زمان تحویل پروژه را ۳۶ ماه برآورد کردند؛ در واقع این پروژه برای دومینبار کلنگزنی شد.
در سال ۱۳۹۵ اعتباری افزونبر ۷۰میلیارد ریال برای ساخت آن پیشبینی شد و در مهرماه ۱۳۹۶ طی بازدید وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مراحل ساختوساز تالار مرکزی شیراز قول افزایش اعتبار داده شد و ۹۰میلیارد ریال به این امر تخصیص یافت.
اما همچنان روند عملیات اجرایی این پروژه به دلیل کمبود بودجه و نبود اعتبارات لازم متوقف میشد و در سالهای بعد هم مشکلات پیش روی پروژه مانند عدم تأمین اعتبار لازم، عدم پرداخت حقوق نیروهای مشاور پروژه از محل اسناد خزانه و عدم انتقال سند و املاک موجود در طرح به ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس موانعی بر سر راه پیشبرد آن ایجاد میکرد بهگونهای که کار ساخت تالار مرکزی شیراز و عملیات عمرانی مربوط به این پروژه با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۳۰ درصد در سال ۱۳۹۹ هم متوقف شد.
مهرماه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نیز این پروژه فرهنگی شیراز در سفرهای استانی رئیسجمهور وقت به استان فارس، موردِتوجه قرار گرفت و وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از این پروژه گفت: ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سفر رئیسجمهور برای تکمیل این تالار اختصاص مییابد.
این تلاشها نیز بینتیجه ماند تا اینکه با شروع به کار دولت چهاردهم این پروژه برای بار دیگر بهصورت ویژه در دستور کار متولیان فرهنگی فارس قرار گرفت.
تکمیل مجموعه با مشارکت بخش خصوصی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در نخستین نشست خبری خود با رسانهها از رویکردش برای تکمیل این مجموعه سخن گفت و اعلام کرد: بنا داریم با مشارکت بخش خصوصی در یک برنامهریزی سهساله این پروژه فرهنگی را به سرانجام برسانیم.
مهدی رنجبر افزود: با آسان کردن شرایط میکوشیم تا بخش خصوصی را پای کار تالار مرکزی بیاوریم و این پروژه زیرساختی برزمینمانده را فعال و در سه سال پیش رو راهاندازی و آرزوی دوستداران این خطه فرهنگی «دین و حماسه و هنر» را برآورده سازیم.
او امروز هم با همراهی جعفر قادری نماینده حوزه انتخابیه شیراز و زرقان و رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید از پروژه در حال ساخت تالار مرکزی شهر بازدید کردند؛ بازدیدی که در آن رنجبر طولانی شدن عمر سازه در حال ساخت تالار مرکزی شیراز را یکی از دغدغههای مهم هنرمندان و فرهنگوران فارس دانست و بر ضرورت تکمیل این پروژه بهعنوان مطالبهای ۱۳ساله تأکید کرد.
قول مساعد برای تسریع مراحل تکمیل
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی هم ضمن قول مساعد برای تسریع مراحل تکمیل این پروژه، با نیازهای که برای ادامه آمادهسازی این مکان فرهنگی هنری لازم است، آشنا شد.
جعفر قادری بر تکمیل پروژههای نیمهتمام با مولدسازی تأکید کرد و گفت: هر دستگاه اجرایی میتواند از ظرفیتهای خود مانند زمین، ساختمانها و امکانات اضافیاش در قالب مصوبات مولدسازی استفاده کند؛ در حال حاضر بهانهای برای استفاده نکردن از ظرفیتهای دستگاهها در این بخش وجود ندارد، بنابراین دستگاههای اجرایی در وهله نخست میتوانند از ظرفیتهای خود در این بخش استفاده کنند و بعد به استفاده کردن از امکانات و اعتبارات دولتی روی آورند.
او که معتقد است مدیران توانمند معمولاً با برقراری تعامل و استفاده از ظرفیتها میتوانند اهداف سازمانی خود را محقق کنند افزود: یکی از مشکلات بخش خصوصی این است که نمیتواند بهصورت مستقیم برای انجام کاری با دستگاهها مواجه شود اما اگر آن دستگاه دولتی زمینی برای واگذاری به سرمایهگذار یا بخش خصوصی داشته باشد بخش خصوصی از این رویکرد استقبال میکند؛ با این کار فرصتی هم برای وزارتخانه و ادارهکل فرهنگ و ارشاد فراهم میشود تا با بهرهگیری از این نوع رویکردها بتوانند اهداف خود را محقق کنند.
پروژه تالار مرکزی شیراز در حالی به سرانجام نرسیده است که یکی از مهمترین مشکلات کنونی هنرمندان فارس در بخشهای مختلف کمبود زیرساختهای فرهنگی است؛ در شرایط کنونی زیرساختهای فرهنگی موجود پاسخگوی نیاز هنرمندان و علاقهمندان به هنر در این استان نیست و رونق هنر در شهر شیراز و استان فارس در گرو بهبود وضعیت زیرساختهاست؛ لذا ضروری است که تمهیدات برای تکمیل تالار مرکزی شیراز هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین