[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

تولید محتوا باید قابلیت چندرسانه‌‌ای داشته باشد، روزنامه شیراز نوین

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، کارگاه آموزشی تولید محتوا با موضوعات اینفوگرافیک و موشن‌گرافیک با ارائه سیدمحمد طبسی و با مدیریت مؤسسه «نگاردستان شیراز» و با مجوز رسمی از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد فارس، به میزبانی تالار گفت‌وگوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد فارس، برگزار شد. به همین بهانه، گپ‌و‌گفتی با مدرس داشتیم که تقدیم می‌گردد.
با توجه به محتوایی که ارائه دادید و با توجه به فضایی که کارگاه در آن برگزار شد، برآیند برپایی کارگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
کارگاه بسیارخوبی بود، به دلیل اینکه افراد شرکت‌­کننده، مطالعاتی در زمینه هنر داشتند و بیشتر آن‌ها از رشته عکاسی و گرافیک بودند. این افراد در حوزه تولید محتوا و تبلیغات کار می‌کنند و پرسش و پاسخ خوبی شکل گرفت. آن‌ها با تجربه و دانش قبلی‌‌ای که در زمینه‌ بصری‌سازی تصویر داشتند و با توجه به اینکه زمینه‌ تولید محتوا را به‌صورت موشن ­گرافیک و اینفوموشن داشتند، باید برای آن‌ها وقت گذاشت و نرم‌­افزارهای تخصصی را به آن‌ها آموزش داد تا بتوانند در این حوزه تولید محتوا کنند.
در دنیای امروز، تولید محتوا و رسانه به چه سمت ­و سوی اشتباهی رفته است و آیا می‌­توان کاری کرد؟ چگونه؟
نکته­‌ای که در مورد تولید محتوا در دنیای امروز در رسانه‌‌ها مغفول واقع شده، این است که عناصر و عوامل بصری و شکل‌‌هایی که در کار استفاده می‌­شود، هرکدام معنایی دارند و این معنای آن‌‌هاست که به محتوا غنا می‌‌بخشد و محتوا را تکمیل می‌کند. در‌صورتی‌که شکلی به‌گونه‌­ای طرحی شود که رنگ آن با محتوا تناسبی نداشته باشد، باعث 
می‌­شود که مخاطب، پیام درست را از فرستنده پیام دریافت نکند. بنابراین وقتی محتوایی تولید می‌­شود، بایستی به زیبایی­‌شناسی آن و آنچه که مربوط به رویکردهای فرمالیستی، نشانه‌‌شناسی و جامعه‌­شناسی هنر و اطلاعاتی که در مورد آن فرهنگ هست توجه شود تا آن محتوا به‌درستی منتقل شود. از طرف دیگر، امروزه محتوا با روش‌های نوین ایجاد می‌شود و آن روش­‌های خسته‌­کننده و تکراری گذشته که در متون روزنامه‌ها و متن‌های ثابت در اینترنت استفاده می‌شد، فراموش شده است.
در حال حاضر، بهترین روش ­ها، شیوه­‌های تصویری هستند، زیرا این نوع محتوا در خاطره افراد باقی می‌­ماند و بعد از آن نیز به‌راحتی قابلِ‌بازیابی و استفاده است. امروزه تولید محتوا بایستی قابلیت چندرسانه­‌ای داشته باشد و به‌صورت صوت و یا تصویر، قابلیت تعامل با مخاطب خود را داشته باشد.
به وضوح شاهد آن هستیم که اینفوگرافی و اینفوموشن و گرافیک­‌های تعاملی و حتی گرافیک‌های آموزشی که به‌صورت ویدئو گرافیک آماده می‌­شود، روش­‌های مناسبی برای تولید محتوا هستند. نکته مهمی که در زمینه تولید محتوا باید به آن توجه کرد آن است که مخاطب امروزی، تحمل زیادی ندارد و باید در فرصتی کوتاه، اصل موضوع مدنظر خود را به وی منتقل کرد. با ورود هوش مصنوعی و با توجه به اینکه بخش زیادی از تولید محتوا، شامل طراحی عکس­‌ها و لوگوها، تبدیل متن به تصویر و حتی ساخت اینفوگرافی­‌ها و اینفوموشن‌ها و انیمیشن­‌ها به کمک هوش مصنوعی انجام می‌­شود، بهتر است که افراد دانشی نسبی پیرامون زیبایی­‌شناسی و نرم‌­افزارها به دست آورند و در کنار آن، به سمت هوش مصنوعی در جهت تولید محتوا و کسب اطلاعات در مورد آن، گام‌ بردارند و متناسب با نیازشان، از آن بهره گیرند. هرچند که در نهایت بایستی تخصص لازم را نسبت به مسائل 
زیبایی‌­شناسی و بعضی نرم‌افزارها داشته باشند تا بتوانند بهینه‌­سازی کنند؛ به این معنا که داده­‌ای که هوش مصنوعی در زمینه تولید محتوا استخراج می‌کند، قطعاً به ویرایش و سواد مربوط به شکل و آشنایی با 
نرم‌­افزار نیاز دارد. با توجه به آنچه بیان شد، بهترین کار این است که مباحث مربوط به زیبایی‌شناسی را فرا‌بگیریم و در گام­‌های بعد، از هوش مصنوعی در جهت تولید محتوا بهره ببریم. این عمل باعث می‌­شود تا سرعت کار بالا برود. ازآنجایی‌که برخی افراد در بعضی زمینه‌ها تخصص ندارند و توانایی تولید محتوا را به کمک ابزار ندارند، بنابراین بهتر است که از هوش مصنوعی استفاده شود؛ با این شرط که دانش مربوط به آن فراهم شود و این رویکردی است که در آینده ضروری است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی