سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
آیین گرامیداشت روز مهندس به همت سازمان نظاممهندسی ساختمان استان فارس برگزار شد. این مراسم با حضور رئیس و اعضای سازمان نظاممهندسی ساختمان استان فارس، شهردار کلانشهر شیراز، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، معاون عمرانی حرم مطهر شاهچراغ(ع)، جمعی از مسئولان ارشد استان و همراهی اصحابرسانه با تقدیر از پیشکسوتان حوزه مهندسی برگزار شد.
سُکّانداری تیمی توانمند در نظاممهندسی ساختمان استان فارس
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با اشاره به آغاز کار دور دهم هیئترئیسه سازمان نظاممهندسی ساختمان فارس گفت: تیم جدید تیمی جوان متخصص و پرانرژی است و امیدواری که تیم قبلی تجربیات را منتقل کنند و از هیئتمدیره جدید سازمان نیز انتظار داریم هر طرحی برای رونق عمرانی استان و رفع ناترازی انرژی در کشور دارند ارائه دهند. رضاییکوچی با اشاره به نقش مهم مهندسین در رفع مشکلات ناشی از ناترازی انرژی گفت: موضوع ناترازی یک دلایل فنی دارد که مهندسین آن را درک میکنند، امروز ما در کشور بیش از ۸۵۰میلیون مترمکعب مصرف روزانه گاز داریم که سهم فارس ۴۰میلیون مترمکعب است. وی افزود: در حوزه برق نیز ما ۴هزار مگاوات برق در استان تولید میکنیم و میزان مصرف استان ۲۷۰۰ مگاوات است و ۱۳۰۰ مگاوات برق بیش از مصرفمان تولید میکنیم، اما به دلیل اینکه به شبکه برق سراسری متصل هستیم برای تأمین نیاز هموطنان در استانهای دیگر و رسیدن امکانات به سایر نقاط کشور باید مراعات کنیم. معاون استاندار فارس، با گرامیداشت خواجه نصیرالدین طوسی و تبریک روز مهندس افزود: اگر به زندگی وی نگاه ساده کنید این حکیم، فیلسوف، ریاضیدان و. . . در چندین علم فعالیت داشت اما امروز تعریف مهندسی متفاوتتر از آن دوران است. وی اظهار داشت: ساختار شهر و روستا را مهندسین ایجاد کردند و با استفاده از توانایی و علمی حداقل چند ساختوساز انجام داده است. رضایی با پاسداشت پیشکسوتان علم مهندسی گفت: تفاوت مهندسان پیشکسوت با جوانسالها تجربهای است که باید به نسل بعد انتقال دهند، هرچند توسعه و سرعت تکنولوژی زیاد است اما بازهم مهندسان نیازمند تجربه هستند و امیدواریم این تجربیات از مهندسان پیشکسوت به مهندسان جوان منتقل شود. وی با اشاره به انبوه مشکلات کشور تصریح کرد: در سفر اخیر وزیر نیرو اعلام شد در سطح استان فارس ۱۰هزار مگاوات ناترازی انرژی داریم و چالشهای این حوزه بخشی مربوط به تأمین انرژی فسیلی و خورشیدی است. رضایی ادامه داد: در نهضت ملی مسکن هماکنون ۹۰۰هزار واحد مسکن در کشور در حال ساخت است که سهم استان ۹۰هزار واحد است که نقش مهندسان در این حوزه بسیار پررنگ است.
غلبه بر ناترازیهای انرژی با اتکا به دانش مهندسی
در ادامه این مراسم رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان استان فارس جایگاه مهندسان ایرانی در عرصههای جهانی را ممتاز توصیف کرد و پیشنهاد غلبه بر ناترازیهای حوزه انرژی با اتکا به دانش مهندسی را مطرح کرد. امیرحسین قیصری با تبریک فرارسیدن «روز مهندس» اظهار داشت: جامعه امروز ایران بیش از همیشه به دانش والای مهندسین نیاز دارد. او با قدردانی از زحمات مسئولان پیشین نظاممهندسی ساختمان استان فارس افزود: نگرانیهای زیادی پیرامون مشکلات و چالشهای جامعه امروز داریم و در عین حال بر این باوریم که دانش مهندسین میتواند نقش گره گشایی داشته باشد. رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان استان فارس افزود: کشور پهناور ایران دارای بهترین مهندسان در عرصههای جهانی است و از ظرفیت آنها میتوان بهمنظور غلبه بر مشکلات بهره برد. به گفته این مقام مسئول، دانشگاههای معتبر جهان همواره بر دانش مراکز علمی و مهندسان ایرانی صحه گذاشتهاند. قیصری خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای بهرهمندی از ظرفیت مهندسان شد و مهاجرت آنها بهعنوان یک آسیب بزرگ برای کشور برشمرد. وی با اشاره به کارنامه زرین مهندسین در پاسخگویی به مشکلات حوزه مسکن گفت: امروزه بحران انرژی به یکی از اساسیترین چالشهای پیشروی کشور تبدیل شده و با بهرهگیری از دانش مهندسین توانمند ایرانی میتوان بر این چالش نیز فائق آمد. رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان استان فارس با بیان آمار و ارقامی گفت: مهندسان کارنامه پرباری در حوزه ساختوساز ساختمان در کشور دارند که دستاورد آن سه هزار همت رونق اقتصادی است و این عدد بهمراتب بیشتر از بودجه عمرانی کشور خواهد بود. وی افزود: مهندسان به میزان دانش و تجارب ارزندهای که برخوردار هستند از مواهب مادی آن بهرهمند نمیشوند و امیدواریم جایگاهی که شایسته آن هستند را به دست آورند.
کشور مدیون مجاهدتهای مهندسین است
شهردار کلانشهر شیراز نیز در این رویداد ضمن تکریم مقام خواجه نصیرالدین طوسی دانشمند اندیشمند ایرانی و روز مهندس اظهار کرد: هر کشوری هر افتخاری که دارد مرهون خدمات مهندسین است. محمدحسن اسدی تصریح کرد: نظاممهندسی و مهندسین تنها در رشته ساختمان کارهای بزرگ انجام ندادهاند، بلکه در سایر رشتهها همچون مهندسی پزشکی، مهندسی ژنتیک، مهندسین هستند که به کمک اقشار مختلف رفتند. وی افزود: شهرداری شیراز پس از گذشت حدود ۲۵ سال توانست طرح زندیه را مصوب کند و طرح میدان توپخانه و میدان نقاره را احیا کند که فاز نخست این پروژه در نیمه اول سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد. اسدی ادامه داد: در شهرداری شیراز به دنبال شیرازی شگفتانگیز، متفاوت، دوستداشتنی هستیم، این در حالی است که در این کلانشهر هنوز بزرگترین پلها و بوستانها را نساختهایم. این مقام ارشد شهری افزود: از زمانی که وی به کسوت شهردار کلانشهر شیراز درآمده، شعار خود را با عنوان «شیراز شهر فرهنگ شهروندی» اعلام کرده است؛ چرا که گم شده امروز همه ما، اخلاق و فرهنگ است و آنچه شیراز را متمایز از شهرهای دیگر میکند، مردم آن است. وی با اشاره به برخی از ویژگیهای شیراز متفاوت، افزود: شیراز یعنی قطب پزشکی، قطب دانشگاه، الکترونیک و گردشگری است و باید برای همه این حوزهها برنامه داشته باشیم. شهردار کلانشهر شیراز گفت: این در حالی است که قطب گردشگری بودن مؤلفهها و زیرساختهای خود را دارد و باید پروژههایی همچون پارک آبی، تلهکابین، باغ پرندگان و شهر بازی بزرگ را داشته باشد، پس اقدامات اجرایی برای این این پروژهها آغاز و امید است بتوانیم تا پایان سال آینده بتوانیم این پروژهها به بهرهبرداری برسد. اسدی به خطوط مترو نیز اشاره و تصریح کرد: امروز خط یک مترو با ۱۱۵هزار نفر مسافرگیری و خط ۲ نیز با گذشت هزار روز از کار شهرداری فعلی، مسیر غربی و شرقی آن با ۸ ایستگاه به اتمام رسیده است و این در حالی است که امروز برای احداث یک ایستگاه مترو ۱۵۰۰میلیارد تومان برای شهرداری هزینه دارد. اسدی تصریح کرد: امروز پروژههای متعددی در شیراز بهعنوان یک کارگاه و دانشگاه ساختمانی و عمرانی در حال اجراست و شهرداری شیراز با بالغبر ۲۳۰۰ پروژه بزرگ، متوسط و کوچکمقیاس بدون هیچگونه وقفه و تعطیلی در پروژهها، در حال خدمترسانی به شهروندان است. قائممقام شهردار شیراز نیز ضمن تبریک فرارسیدن روز مهندس، به مهندسین و نقش آنها در سازندگی کشور اشاره و اظهار کرد: مهندسین همواره در راه سازندگی کشور نقشآفرین بودند و امید است در این مسیر به موفقیتهای بیشتر دست یابند. فرجزاده با بیان اینکه تقریباً نیمی از همکاران ما مهندس هستند، افزود: این موضوع نشاندهنده اهمیت مهندسان در پروژههای عمرانی و شهری است.
دستاوردهای ارزنده مهندسان در مسیر توسعه پایدار
در ادامه این مراسم معاون عمرانی حرم مطهر شاهچراغ(ع)، به تجربیات خود در زمینه مهندسی و پروژههای عمرانی در شیراز اشاره کرد. علیرضا صحراییان به پروژههای عمرانی جدید در اطراف آستان شاهچراغ(ع) بهویژه راه دسترسی به بافت تاریخی شیراز اشاره کرد و گفت: اعتبار این طرح به همت مدیریت شهری شیراز مصوب شده است. او با بیان اینکه یکی از دغدغههای زائران حرم مطهر شاهچراغ(ع) راههای دسترسی به این حرم و بعضاً مساجد تاریخی بود تأکید میکند که این پروژه به بهبود دسترسی به نقاط مهم تاریخی مانند بازارها و مساجد کمک خواهد کرد. وی همچنین به ساخت یک بیمارستان فوقتخصصی توسط یکی از مهندسان استان فارس و توسعه موزه شاهچراغ(ع) بهعنوان دیگر اقدامات اشاره کرد. صحراییان به انتقادات درباره تخریب بافت تاریخی پاسخ میدهد و تأکید میکند که از سال ۹۹ تاکنون هیچگونه تخریبی در بافت تاریخی صورت نگرفته و طرح ساماندهی بافت تاریخی در شورایعالی شهرسازی بهگونهای تنظیم شده است که تمام خانههای ثبت ملی حفظ و بعضاً اعتباراتی توسط شاهچراغ(ع) برای بهسازی و مقاومسازی و مرمت بافت تاریخی در نظر گرفته شده است. معاون عمرانی استان شاهچراغ(ع) در نهایت، از مهندسان میخواهد که در تمام حوزههای تخصصی همکاری کنند تا برای آیندهای بهتر شهر شیراز تلاش کنند.
تقدیر از حمایتهای حامیان برگزاری روز مهندس
بر اساس این گزارش شایان ذکر است این مراسم باشکوه با حضور مسئولان ارشد استان و به همت حامیانی برگزار شد که اسامی آنها به شرح زیر است: گروه تجاری مهدی به مدیریت آقای مهدی کرونی، بازرگانی سرامیک نوشاد به مدیریت آقای محمدمهدی نوشاد، آژانس گردشگری پرسیاتور به مدیریت آقای شهرام حیدریان، شرکت پانل صنعت فارس به مدیریت آقای مهندس مهدی هوشیار، ماشینسازی مجرب مهندسی به مدیریت محمد مجرب، شرکت شیکنما سازه امید به مدیریت آقای امید بهادری، شرک آتیهسازان بیشاپور صنعت به مدیریت آقای محمد توانگر، هلدینگ عابد به مدیریت آقای ابراهیم عابد، فروشگاههای زنجیرهای سروش به مدیریت آقای حسین کشاورز، شرکت مهندسی مشاور پژاوه آراد پارس به مدیریت آقای سالار شایستهپور، آسانسور پویامهر زاگرس به مدیریت آقای کیارش شعاعی، مبین بتن به مدیریت آقای علی صادقی، خانه هوشمند ویسادار به مدیریت آقایان مصطفوی موسوی و علیرضا زمانی، شرکت صنعتی تیر و ستون پارس به مدیریت آقای محمودرضا اعتمادی، آژانس تبلیغات و برندینگ اسگالش به مدیریت آقای محمد حیدریان برگزار شد.
گفتنی است در این مراسم از جمعی مهندسین، پیشکسوتان حوزه مهندسی و همچنین خانوادههای درگذشتگان این حوزه تجلیل به عمل آمد و یادوخاطره بزرگانی که در قید حیات نیستند، گرامی داشته شد.