تغذیه افطار و سحر از دیدگاه طب ایرانی، روزنامه شیراز نوین
همزمان با شروع ماه مبارک رمضان و روزهداری، سیستم تغذیهای بدن دچار تغییراتی میشود که بهتر است نکاتی را در همین ارتباط رعایت کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، شروع روزهداری با توجه به تغییراتی که در برنامه غذایی افراد روزهدار پیش میآید، باعث میشود بدن نیز در برابر این تغییرات، دچار فعلوانفعالاتی شود.
اما برای اینکه بدن ما زودتر با این فعلوانفعالات همراه شود، لازم است نکاتی را در وقت افطار و سحر رعایت کنیم.
مهشید چایچی سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که روزهداری باعث میشود مواد زائدی که در بدن تجمع پیدا کرده، بهتدریج تبدیل به مواد قابلِدفع شده و از بدن خارج شود، گفت: لازم است افراد در ماه رمضان نیز مانند همیشه غذاهایی را مصرف کنند که مناسب مزاج آنها باشد.
وی افزود: خوردن غذاهای سبک که هضم راحتتری دارند مانند سوپ را برای افطار توصیه میشود. مصرف بعضی غذاها مثل آش رشته با روغن فراوان، زولبیا بامیه، کلهپاچه و سیراب شیردان و … که گوارش آنها سخت است، مناسب نیست.
به گفته چایچی، در هر وعده فقط یک نوع غذا میل کنید. از پرخوری و درهم خوری چه در وعده افطار چه در سحر خودداری کنید. توصیه میشود زمان خوردن میوه، یکی دو ساعت بعد افطار باشد و فقط از یک نوع میوه استفاده شود و از خوردن چند میوه در یک زمان اجتناب شود.
وی تأکید کرد: خوردن یک استکان آب جوش، آب گرم و عسل، شیر گرم جوشیده شده با دارچین و هل یا سوپهای رقیق در حجم کم برای باز کردن روزه مناسب است.
چایچی گفت: از خوردن غذاهای بسیار تند و پُر ادویه، شور، سرخ کرده، غذاهای آماده و بستهبندی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، قارچ و فستفودها خودداری کنید. همچنین، از خوردن خوراکیها و تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر خودداری کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین