[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

روی‌گردانی اعتبارات از زیرساخت‌های درمانی، روزنامه شیراز نوین

بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی حضرت صدیقه‌ طاهره(س) در منطقه ۹ شیراز که بزرگ‌ترین مرکز درمانی بعد از بیمارستان نمازی در جنوب کشور به شمار می‌آید در سال ۹۵ کلنگ‌زنی شد اما پس از حدود هفت سال به دلیل کمبود اعتبار ساخت، این بیمارستان آن‌چنان پیشرفتی نداشته و اکنون مردم انتظار دارند این مرکز درمانی در راستای خدمات‌رسانی بهتر به آن‌ها موردتوجه جدی دولت چهاردهم قرار بگیرد.به گزارش ایرنا، بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی صدیقه طاهره(س) شیراز، آبان ۹۵ با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وقت کلنگ‌زنی شد اما کاری از پیش نرفت تا اینکه دوباره بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱ کلنگ آغاز عملیات اجرایی این پروژه به زمین زده شد.
قرار است این بیمارستان تا چهار سال آینده به بهره‌برداری برسد اما اکنون در پیچ‌و‌خم کمبود اعتبارات دست‌و‌پنجه‌ نرم می‌کند و تنها ۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. این بیمارستان دارای بخش‌های عمومی، تخصصی و فوق‌تخصصی در بخش‌های مختلف است که بزرگ‌ترین مرکز درمانی بعد از بیمارستان نمازی در جنوب کشور به شمار می‌آید. شیراز قطب درمانی کشور و خصوصاً جنوب ایران است و روزانه بیماران بسیاری به‌ویژه از استان‌های هم‌جوار برای درمان به این کلان‌شهر سفر می‌کنند، بنابراین توسعه زیرساخت‌های درمانی ازجمله بیمارستان‌ها در شیراز بسیار قابل‌اهمیت است.قرار بود که بیمارستان صدیقه طاهره(س)، در منطقه میانرود، واقع در جنوب شهر شیراز احداث شود تا نیاز حدود یک میلیون نفر جمعیت این منطقه، به خدمات‌درمانی تسهیل شود. این سال‌ها با حضور پزشک خانواده و ایجاد مراکز خدمات جامع سلامت در این منطقه، تلاش شده که امکان دریافت خدمات سلامت فراهم شود که با راه‌اندازی این بیمارستان، گام مؤثرتری در این زمینه برداشته می‌شود.سال ۹۵ برای ساخت این بیمارستان ۳۵۰میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده بود اما طبق آخرین آمارها تخمین زده می‌شود با اعتباری حدود ۲‌هزار و ۵۰۰‌میلیارد تومان به بهره‌برداری برسد. با توجه به جانمای خوب و دقیق این مرکز درمانی علاوه بر خدمات به مردم مناطق کمتربرخوردار جنوب شیراز امکان توسعه هم برای این بیمارستان پیش‌بینی شده است.
این بیمارستان در جنوبی‌ترین منطقه شیراز با متراژ
۲۰ هکتار، در راستای طرح محرومیت‌زدایی و بر اساس نیاز مردم منطقه احداث می‌شود. به دلیل نیاز شیراز به فضای درمانی به‌ویژه در حاشیه شهر، با پیگیری‌های مجموعه دانشگاه و مسئولان استانی و حمایت وزارت بهداشت، موافقت لازم برای ساخت بیمارستان‌های جدید در شیراز از دولت دریافت شد. زمین این بیمارستان را ارتش جمهوری اسلامی تأمین کرده و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا با همکاری وزارت بهداشت در مدت چهار سال آن را ساخته و تجهیز می‌کند. با توجه به نزدیکی این مرکز درمانی به روستاهای جنوبی شیراز و برخی شهرستان‌های اطراف پیش‌بینی می‌شود، بیش از یک میلیون نفر جمعیت از خدمات آن استفاده کنند.
مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر پروژه‌های عمرانی دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز در این رابطه، عنوان کرد: مجری این پروژه از ابتدای کلنگ‌زنی شرکت ما در تخصیص وزارت بهداشت بود و سال ۱۴۰۲ به دانشگاه واگذار شد. سالار خواجه‌پور افزود: بر اساس امضای یک تفاهم‌نامه با قرارگاه خاتم‌الانبیا، پروژه اکنون تجهیز کارگاه شده اما مشکل تأمین اعتبار است.وی با اشاره به جلساتی که توسط هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شده است، گفت: این بیمارستان برای تکمیل به پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. خواجه‌پور اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۹۶۵میلیون تومان به این پروژه اختصاص یافت و در سال ۱۴۰۳ هیچ اعتباری به آن تخصیص نیافته است.
مدیر فنی دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز افزود: کل اعتباراتی که تا‌کنون برای این پروژه شامل پیش‌پرداخت به پیمانکار و تجهیز کارگاه ۱۵میلیارد تومان هزینه شده است. وی تأکید کرد: این پروژه جزو اولویت‌های دانشگاه است و نیاز به تأمین اعتبار قابل‌توجهی دارد لذا از همه مسئولان مربوط می‌خواهیم تا یکدل تلاش کنیم اعتبارات مورد‌نیاز را بگیریم و با جدیت بیشتر بتوانیم پروژه را پیش ببریم تا هرچه سریع‌تر قابلیت بهره‌برداری داشته باشند.
«سید‌بصیر هاشمی» رئیس دانشگاه شیراز گفت: تأمین تجهیزات پزشکی پیشرفته و به‌روز نظیر شتاب‌دهنده خطی و آنژیو‌گرافی و ضرورت تقویت زیرساخت‌های مراکز درمانی و تکمیل بیمارستان‌های در حال ساخت استان، از‌جمله درخواست‌های مهم مسئول ارشد حوزه سلامت فارس از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. وی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۳۰ درصد مراجعان به استان فارس برای دریافت خدمات درمانی، از سایر استان‌های کشور هستند، تأمین و بهبود زیرساخت‌های درمانی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز همچنین به تلاش 
شبانه‌روزی مسئولان دانشگاه برای رفع چالش‌ها و دغدغه‌های مردم و کادر سلامت اشاره کرد و افزود: این امر نیازمند حمایت بیش از پیش مسئولان وزارت بهداشت است. به گزارش ایرنا، اغلب بیمارستان‌های شیراز که قطب پزشکی کشور است و به مردم ایران خدمات درمانی ارائه می‌دهد عمری بیش از ۵۰ و تا قریب به ۱۰۰ سال دارند و سازه‌ها و تأسیسات این مراکز که معمولاً با ضریب بیش از ۱۰۰ درصد به مردم کشور و خصوصاً جنوب ایران و توریست‌های درمانی منطقه خدمات‌رسانی می‌کنند فرسوده و نیازمند بهسازی و ایجاد مراکز جدید است. عمر بسیاری از سازه‌های درمانی و بیمارستانی شیراز به‌سر‌آمده اما هنوز این مراکز با ظریب اشغال بیش از ۱۰۰ درصد در حال خدمت‌رسانی به شهروندان شیرازی و هم‌وطنان است. به گفته مسئولان دانشگاه علوم‌پزشکی، در کشور ما عمر مفید بیمارستان‌ها ۳۰ تا ۴۰ سال بیشتر نیست و بعد از این مدت شروع به فرسودگی می‌کنند.
بیمارستان شهید فقیهی یا بیمارستان سعدی شیراز در سال ۱۳۳۰، بیمارستان چمران در سال ۱۳۳۰، بیمارستان نمازی ۱۳۳۴، بیمارستان قطب‌الدین شیرازی ۱۳۳۹، بیمارستان مادروکودک شوشتری در سال ۱۳۴۱، مرکز آموزشی درمانی خلیلی در سال ۱۳۴۵، بیمارستان حافظ شیراز در سال ۱۳۴۹ شمسی، بیمارستان شهید بهشتی (شیراز) در سال ۱۳۵۷، بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری ۱۳۵۸، بیمارستان حضرت زینب در سال ۱۳۶۵، بیمارستان حضرت علی‌اصغر ۱۳۶۶، بیمارستان ابن‌سینا در سال ۱۳۷۰، بیمارستان شهید دستغیب ۱۳۷۴، قلب الزهرا در سال ۱۳۷۵، بیمارستان مسلمین در سال ۱۳۱۰ شمسی تأسیس گردید و بنای جدید این بیمارستان نیز در سال ۹۷ با ۱۷۰ تخت فعال افتتاح شد. طبق آخرین آمارها، ضریب اشغال بیمارستان‌های شیراز حداقل ۸۵ و حداکثر ۱۳۰ درصد است و در بخش‌های درمانی که برای ۲۰ نفر ایجاد شده در بعضی مواقع ۸۰ بیمار بستری است. در حوزه علوم‌پزشکی شیراز در فارس حدود هشت‌هزار تخت بیمارستانی اکنون وجود دارد که حدود ۵۰ درصد آن در شهر شیراز قرار دارد.‌
۱۵ بیمارستان در شیراز وجود دارد که تنها ۲ مرکز از این تعداد سازه جدید دارد و طی ۶ تا ۷ سال اخیر ساخته شده و سازه مابقی بیمارستان‌های این کلان‌شهر بین ۵۰ تا ۸۰ سال قدمت دارد. با توجه به ضریب اشغال فعلی تخت‌های بیمارستانی در شیراز حداقل به سه هزار تخت جدید بیمارستانی در این کلان‌شهر که قطب درمانی کشور است نیاز است. شیراز قطب درمانی کشور و خصوصاً جنوب ایران است و روزانه بیماران بسیاری به‌ویژه از استان‌های هم‌جوار برای درمان به این کلان‌‌شهر سفر می‌کنند که با‌این‌وجود نیازمند بهسازی سازه‌های درمانی موجود و همچنین افزودن تخت‌های بیمارستانی جدید به شیراز هستیم.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی