[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۱۳
  • دوره جدید

نیمی از تصادفات به خطای انسانی و ضعف فرهنگ رانندگی مربوط است، روزنامه شیراز نوین

 رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت:
نیمی از تصادفات به خطای انسانی و ضعف فرهنگ رانندگی مربوط است

معاون بهداشت وزارت بهداشت با انتقاد از روند افزایشی تصادفات جاده‌ای خواستار اجرای قوانین بازدارنده، افزایش جریمه‌ها و برخورد جدی با متخلفان، به‌ویژه مسئولین شد و گفت: سالانه ۲۰هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و این بحران هم‌سطح با تلفات یک جنگ است. علیرضا رئیسی در پنل تخصصی سومین کنگره بین‌المللی مرکز تحقیقات سوانح و مصدومین هم‌زمان با برپایی پویش «نه به تصادفات» بر ضرورت اجرای قوانین سخت‌گیرانه‌تر در رانندگی تأکید کرد و گفت: فرهنگ رانندگی بالا نتیجه قوانین بازدارنده و اعمال جریمه‌های سنگین است؛ نه صرفاً آگاهی اجتماعی. معاون بهداشت وزارت بهداشت به تجربه کشورهای توسعه‌یافته اشاره کرد و ادامه داد: در کشورهای دیگر اگر یک مسئول تخلف کند نه‌تنها جریمه می‌شود، بلکه میزان جریمه او چند برابر افراد عادی است و تخلفش رسانه‌ای می‌شود. در ایران نیز باید این روند اجرا شود و مسئولان خاطی نه‌تنها از تخفیف برخوردار نباشند، بلکه جریمه‌های سنگین‌تر برای‌شان اعمال شود تا الگوی دیگران باشند.
 آمار تکان‌دهنده تصادفات، سالانه 20هزار کشته و 800هزار مصدوم
وی با اشاره به آمار تکان‌دهنده تصادفات جاده‌ای در کشور افزود: هر سال 20هزار نفر در تصادفات کشته می‌شوند که این هم‌سطح با یک جنگ تمام‌عیار است. 800هزار نفر نیز در تصادفات دچار مصدومیت می‌شوند که بسیاری از آن‌ها دچار آسیب‌های جدی و دائمی مانند قطع نخاع، فلج‌شدگی و ازکارافتادگی می‌شوند. این افراد پس از تصادف به افراد سربار جامعه تبدیل می‌شوند. بسیاری از این مصدومان آرزو می‌کنند که ای کاش زنده نمی‌ماندند؛ زیرا زندگی آن‌ها و خانواده‌های‌شان برای همیشه تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.
 ضرورت توجه ویژه به اورژانس و امدادرسانی جاده‌ای
رئیسی با اشاره به نقش حیاتی اورژانس در نجات جان مصدومان تصادفات تأکید کرد: حدود 50 درصد از فوتی‌ها در محل تصادف رخ می‌دهد، 20 درصد در مسیر انتقال به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند و 30 درصد نیز پس از انتقال به بیمارستان و عدم موفقیت احیا فوت می‌کنند. تجهیز بیشتر اورژانس کشور، افزایش تعداد آمبولانس‌ها و بهبود امکانات بیمارستانی امری ضروری است که این بخش مهمی از مدیریت بحران تصادفات است که نباید نادیده گرفته شود.
 تأکید بر نقش فرهنگ‌سازی و مطالبه‌گری
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه نیمی از تصادفات به خطای انسانی و ضعف فرهنگ رانندگی مربوط می‌شود، بر ضرورت فرهنگ‌سازی گسترده و اجرای پویش‌های آگاهی‌بخش تأکید کرد و گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت کشور موظف است نسبت به این بحران هشدار داده و از تمام دستگاه‌های اجرایی مطالبه‌گری کند. وی ورود رئیس‌جمهور و اعضای کابینه به این موضوع را اتفاقی مثبت ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه شخص رئیس‌جمهور و وزرا به این مسئله ورود کرده‌اند و باید از این فرصت برای اصلاح ساختارهای جاده‌ای، بهبود وضعیت خودروها و اجرای قوانین بازدارنده استفاده کرد. رئیسی در پایان در تشریح جمع‌بندی نهایی خاطرنشان کرد: افزایش جریمه‌های رانندگی و اجرای قوانین سخت‌گیرانه برای همه به‌ویژه مسئولان خاطی بهبود وضعیت اورژانس جاده‌ای و افزایش تعداد آمبولانس‌های مجهز، اصلاح زیرساخت‌های جاده‌ای و ایمن‌سازی مسیرهای حادثه‌خیز، بهبود کیفیت خودروهای داخلی و افزایش استانداردهای ایمنی و فرهنگ‌سازی گسترده برای افزایش آگاهی رانندگان و کاهش خطای انسانی ضروری است و باید انجام شود. امیدواریم با اجرای این راهکارها تصادفات جاده‌ای به میزان قابل‌توجهی کاهش یابد و جان هزاران ایرانی نجات پیدا کند. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی